ik moet met gym rondje molen doen,maar heb een conditie van niks wat kan ik doen

Ik sport veel, maar als het op hardlopen aan komt heb ik echt een conditie van niks,skeeleren houd ik ook lang uit maar hardlopen echt niet! en 9 mei moeten we rondje molen en dat moet binnen 20 min. en vorig jaar is me dat net aan niet gelukt maar de 1e keer dit jaar is het me niet gelukt en kreeg ik een 4..maar ik wil nu echt een beter cijfer maar dat heeft nog een reden,mijn nieuwe gymleraar is best wel leuk :$

Weet jij het antwoord?

/2500

Hoe lang is een rondje molen? Als ik hier rond de molen zou moeten rennen ben ik in een halve minuut klaar...

Hardlopen is iets waar je voor jezelf een beetje gevoel bij moet krijgen voor tempo. Als je wel kunt skeeleren, maar niet lopen ga je wellicht een beetje te hard van start, waardoor je jezelf kapot loopt en vervolgens je tempo heel erg laat inzakken. Wellicht dat je bij het skeeleren lang niet zo veel inspanning levert en het dus langer vol houdt (gaat al snel vlotter dan hardlopen) Daardoor kun je je verkijken op je loopritme. Ga na wat de afstand is op dat rondje molen en probeer vervolgens deze afstand te lopen in een constant tempo op een baan, zodat je elke rondje je snelheid kan controleren en aanpassen.

Dat is mooi het is nu vakantie en kan je nu gaan oefenen. alhoewel het beter is dat je paar weken van te voren traint.Probeer vooral constant te lopen. Niet versnellen en dan weer langzaam (dus laat je ook niet inpakken door medeleerlingen, die sneller gaan) Verder aan goede voeding voldoen.

In aanvulling op het eerste antwoord: Het is te kort tijd om je conditie te verbeteren. Wat je wel kunt doen is leren aanvoelen wat voor jou een prettig looptempo is. Dat is een tempo dat je lang vol kunt houden. Dan lijkt het inderdaad of je heel langzaam begint, maar het levert je uiteindelijk wel een snellere tijd op. Ga eerst eens 2000m rennen, begin langzaam en kijk in welk tempo je dat volhoudt. Drie dagen later loop je 2000m en weer drie dagen later loop je weer 2000m. Doe dit i.p.v. skeeleren of andere sporten, want anders raak je echt overtraind. Daarna moet je niet meer rennen, want je moet een paar dagen herstellen voor je voor punt moet rennen. Je moet ervaring krijgen met hardlopen, zodat je in je geheugen het ideale tempo opslaat. Wat gaan je ouders van je extra inspanningen denken? Dat moet wel een héél leuke gymleraar zijn ;)

Snel beginnen met het start-to-run hardloopschema van Evy (zie linkje)! Helemaal leuk, met een gezellig begeleidend muziekje kun je in 27 lessen 5 km hardlopen. Dat ga je voor 9 mei uiteraard niet halen, maar je kunt een poging wagen! Succes! Ps hoeveel km is het rondje molen?

Bronnen:
http://www.hardloopschema.nl/?p=hardlopen_...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100