Hoe word ik weer leniger?

Vroeger kon ik in de spagaat en split (tussen mijn
7e en mijn 10e). En wegens de groei enzo, werd het steeds moeilijker, en uiteindelijk gaf ik er geen aandacht meer aan. Kan ik mijn lenigheid weer terug krijgen? Ik ben nu 16. Welke oefeningen moet ik er dan voor doen, en hoe vaak? Oh ja, ik ben een jongen.

Toegevoegd na 12 minuten:
Ik doe aan een vechtsport, sinds mijn zevende. Alleen ik merk dat ik steeds minder hoog kan trappen, daarom wil ik weer leniger worden :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Eerst je spieren goed opwarmen en dan stretchen. Heel voorzichtig en niet overdrijven. Als je dit elke dag doet, wordt je op een gegeven moment stukken leniger. Maar of je ooit de spagaat en de split weer kan, is niet zeker, dat hangt af van je bouw. Je lichaam is natuurlijk erg veranderd in de afgelopen jaren. Vind je het leuk om je lichaam te trainen en leniger te maken, overweeg dan eens te gaan turnen of ballet te gaan doen. En NEE, dat is niet alleen voor meisjes.

jongens zijn over het algemeen minder lenig dan dames. Er zijn vele soorten rekoefeningen, maar bij de meeste oefeningen wordt uitsluitend de pijngrens telkens opgerekt (verlengd) en niet de spier zelf. In bron heb ik een link waarin het piekfijn staat uitgelegd.

of jij ooit weer de split en de spagaat kan is niet zeker, dat ligt aan de stand van je heupen en de bouw van je lichaam, maar je kan het wel trainen belangrijk is dat je van te voren goed warm bent en niks gaat forceren dat heeft een tegengestelde werking, als je een paar keer per dag 5 fo 10 minuutjes lenigheid doet zal je al na een week merken dat het al beter gaat. je moet alleen niet gaan veren..(als je begrijpt wat ik bedoel) ook dat heeft alleen maar een tegengestelde werking

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100