Hoort bij het voetbal de corner niet gewoon binnen het kleine cirkeltje genomen te worden?

Vaak zie je dat de bal net buiten het cirkeltje ligt, de speler heeft dan net wat meer ruimte om de bal te trappen. Zover ik weet moet de bal echter gewoon in het cirkeltje liggen. Een doelpunt wat volgt uit zo'n corner zal dus eigenlijk niet toegekend mogen worden, toch?

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens de regels moet de bal binnen dat kwartcirkeltje liggen ja. Maar met de regels wordt wel vaker de hand gelicht in het voetbal. Kijk maar hoe ze langs de lijn rennen bij een inworp bijvoorbeeld.

Als ie er net buiten ligt, maar de lijn nog raakt, mag ie genomen worden. Net zoals een bal pas buiten het veld is als ie helemaal over de lijn is. Het kwartcirkeltje hoort er dus nog bij. Net zoals sommigen een bal helemaal vooraan op de penaltystip liggen. Zolang ie maar de stip nog raakt.

Inderdaad moet de bal de lijn van de kwartcirkel nog raken. Maar, spelers smokkelen vaak wat centimeters omdat de bal dan beter ligt. Ze hebben namelijk de bal liever niet op een lijn liggen. Ook bij een penalty zie je dat ze de bal liever er net naast leggen. Wanneer de grensrechter aan de andere kant van het veld staat dan zul je zien dat er echt gesmokkeld wordt. Staat de grensrechter er wel bij dan zie je deze juist weer heel irritant (vind ik) de speler er op wijzen dat de bal echt in het cirkeltje moet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100