Als een WK meerdere keren achtereen gespeeld zou worden, zou dan steeds dezelfde kampioen eruit rollen?

Ofwel: hoe groot is eigenlijk de geluksfactor in zo'n kampioenschap?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is heel onwaarschijnlijk.Het weer,de conditie.geluk,alles speelt een rol.De scheidsrechter,zijn beslissingen.Het zijn allemaal factoren die meespelen.

ik denk dat de kans heel klein is als dezelfde ploeg 2x zou winnen als ze het over moesten doen. er hoeft maar 1x een bal anders te rollen en een andere ploeg wint en ze kunnen er dan al snel uit liggen. tuurlijk moet een ploeg goed zijn om te winnen. maar een beetje geluk moet je ook wel hebben

de kans is niet groot denk ik zo. Dit heeft onder andere te maken met uitputting van de spelers, de hele selectie en het speelschema. Je blijft natuurlijk wel de beste, maar op het moment dat jouw team eerst tegen Spanje moet in de poule vervolgens tegen Duitsland dan Brazilie en dan nog een keer tegen Argentinie moet spelen is het wel redelijk vervelend... Je moet dus '' geluk '' hebben met de loting. De kans lijkt mij te liggen rond de 20%.

Niet steeds dezelfde, vanwege factoren als geluk, maar stel je houdt zo'n toernooi twintig keer simultaan (puur hypothetisch, natuurlijk), dan zul je waarschijnlijk 4, 5 ploegen hebben die telkens de titel pakken - op basis van kwaliteit.

NEE WANT EEN BALLETJE KAN RAAR ROLLEN

Voetbal is niks anders als een flipperkast. Je weet bijna nooit welk kant de bal op rolt. Je kunt het nooit voorspellen. Er rolt dus niet steeds dezelfde kampioen uit (tenzij ze heel veel geluk hebben).

Dat geloof ik niet. Misschien wel vaker dezelfde ploeg, maar er zullen best anderen zijn die het toernooi zullen winnen.

Nee

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100