Wat maakt voetbal nu zo leuk? Waarom is het WK dan extra speciaal?

Zelf heb ik een hekel aan voetbal en dus ook een hekel aan die oranje versieringen.
Dus ik wil er wat meer over weten.

Waarom zijn er veel feesten, versieringen, uitbundige geschreeuw, soms ook rellen, plunderingen, agressie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ben altijd al gek geweest als voetbal, al toen ik een klein meisje als was ik altijd aan t voetballen, wekelijks op de tribune van mn favo club, over paar dagen lekker WK en de hele dag voetbal op tv, schitterend! voetbal is pas leuk als je het spelletje snapt, mensen die geen bal van t spel begrijpen moeten ook geen voetbal kijken, dat verpest t kijken voor de rest met zinloze opmerkingen ;) en wat dacht je van de gezelligheid om het voetbal heen? doorgaans met mn medesupporters in t stadion, maar nu gewoon met mn vrienden en een horde aan vreemde mensen in de kroeg die allemaal voor 1 team staan...schitterend gewoon!

Omdat landen tegen elkaar spelen maakt voetbal spannender...

Persoonlijk, vind ik voetbal niet zo leuk. Maar het WK juist wel. Dat komt denk ik door de saamhorigheid die erbij hoort. Lekker in de kroeg met z'n allen en iedereen is ineens vriend van elkaar...

Wij ( de liefhebbers ) zijn trots op Oranje en op Nederland, en dat willen wij laten blijken. Plundering en agressie daar nemen de echte oranje fans afstand van , daar willen zij niet bijhoren.

Wat maakt voetbal zo leuk is het gevoel van wij tegen alle andere. Het brengt mensen samen met een gezamelijk doel (haha). Mensen identificeren zich met hun team/land en gaan uit hun dagelijks routines en zorgen en worden een grote stam met gezamelijk blijdschap en verdriet. Het is best leuk!

Nu verwar je een aantal zaken. Je spreekt over 3 zaken; 1. Oranjegekte 2. Rellen 3. WK Voetbal 1. Oranjegekte Oranjegekte is een fenomeen waarbij mensen omwille van een nationaal evenement het nodig vinden om gek te doen. Dit kan bij EK's en WK's voetbal voorkomen, maar bijvoorbeeld ook met Koninginnedag en in mindere mate Olympische Spelen. Tegenwoordig zit er een hele commerciele industrie achter dit fenomeen. Zelf heb ik hier niks mee, samen in de straat of kroeg voetbal kijken is wel leuken. Maar al die malle oranjehoeden/oranjewuppie's/ oranjeknikkers enzovoort is aan mij niet besteed. 2. Rellen Rellen is een fenomeen van (semi-) volwassen mannen die op één of andere manier het nodig vinden om zo nu en dan als een beest te gedragen. Daarbij grijpen ze vaak voetbalwedstrijden aan, maar ook dansfeesten, andere sportwedstrijden of andere grote evenementen. Als ze nou gaan rellen ergens op een veldje waar niemand last van ze heeft zou ik het niet erg vinden. Maar helaas gebeurd dat niet en zijn vaak middenstanders in stadscentrum het slachtoffer van dit soort figuren. 3. WK Voetbal Het WK Voetbal is een toernooi dat om de vier jaar wordt georganiseerd. Het eerste toernooi werd in 1930 gehouden in Uruguay en door het thuisland gewonnen. Bij het eerste toernooi waren 13 ploegen aanwezig (van de continenten Europa en de beide Amerika's). In de loop der jaren is het WK steeds groter geworden en bij het komende Wereldkampioenschap zijn er 32 deelnemers van alle continenten. Met name dat laatste aspect heeft altijd veel indruk gemaakt bij mij. Niet alleen dat er zo veel en zo verschillende deelnemers zijn maar vooral ook dat het WK in zo veel verschillende landen leeft. Straks als ik thuis of in de kroeg voetbal zit te kijken is men aan de andere kant van de wereld in Japan, Denemarken of Kameroen precies hetzelfde aan het doen. Voetbal is bijna overal een populaire sport (vooral in Zuid en Midden Amerika, Afrika en Europa). Veel mensen leven er lange tijd naar toe, spreken af met vrienden en familie, gaan de stad in en delen verdriet en geluk met totale vreemden. In het stadion zie je mensen in de uiteenlopende klederdrachten en supporteren hun ploeg op hun eigen manier. Elk land heeft zijn eigen speelstijl enzovoort. Het gevoel dat de wereld eventjes niet draait om economie, religie, poltiek ed maar een simpel spelletje als voetbal waar straks tijden finale een 1/3 van de wereldbevolking naar gaat kijken maakt voor mij het WK iets heel moois.

Voetbal is belangrijker dan het leven zelf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100