Wat gebeurt er in de laatste poulewedstrijden met de tweede wedstrijd van het EK als bij de eerste wedstrijd de boel wegens noodweer gestaakt wordt?

Hypotetische vraag waarschijnlijk, omdat de kans op onderstaand scenario niet heel erg groot is, maar toch:

Op het EK worden de laatste poulewedstrijden gelijktijdig gespeeld om het eerlijk te houden.
Als land A & B de uitslag van de wedstrijd tussen C & D al weten, dan weten zij wat ze moeten doen om verder te gaan.

Wat nu als er bij de wedstrijd tussen A & B net zo'n noodweer losbarst als vandaag tussen Oekraine & Frankrijk. Wordt wedstrijd C tegen D dan ook onderbroken om het eerlijk te houden of gaat die gewoon door?

Weet jij het antwoord?

/2500

Inderdaad niet erg waarschijnlijk, maar het kan. In de Topklasse kwam het dit seizoen ook voor in de laatste ronde dat een wedstrijd later moest beginnen, een andere belangrijke wedstrijd werd toen ook uitgesteld. Ik denk dat het afhankelijk zal zijn van de tijd waarop het gebeurt. Als je al in de 90e minuut zit, zal de andere wedstrijd gewoon uitgespeeld worden, maar zit je aan het begin van een wedstrijd, of bijv. halverwege de tweede helft, kan er na enkele minuten door de UEFA worden besloten de wedstrijd stil te leggen. Maar dan alsnog zal er alles aan gedaan worden de wedstrijd dezelfde avond nog uit te spelen, anders ontstaat er voor de UEFA een kleine ramp. Een goeie vraag is het zeker, maar een eenduidig antwoord is er niet op te geven, kan er in de regels van het EK ook niks over vinden.

Bronnen:
http://www.uefa.com/multimediafiles/downlo...

Dan word de wedstrijd de volgende dag OPNIEUW gespeeld worden. Mocht dit ook niet mogelijk zijn dan word er beslist door de administratie wat er precies met de wedstrijd gaat gebeuren. Staat in de regels van de UEFAover EURO 2012. Paragraaf 7 artikel 10.08 Toegevoegd na 13 minuten: Het maakt absoluut niet uit welke wedstrijd het is, de wedstrijd moet dan de volgende dag worden uitgespeeld en de datum van de laatste wedstrijd blijft ongewijzigd. Die staan namelijk allemaal al vast en dat zou dan problemen kunnen veroorzaken met de knock-out fase Toegevoegd na 22 uur: net door de NOS bekend gemaakt, mocht de ene wedstrijd worden stilgelegd dan zal de UEFA binnen 5 minuten bekend maken of gewenst is dat de andere wedstrijd ook worden stil gelegd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100