Heeft Oekraïne ooit eerder mee gedaan aan het EK? En zo ja wanneer en hoe vaak?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nooit eerder. 1996 · Niet gekwalificeerd 2000 · Niet gekwalificeerd 2004 · Niet gekwalificeerd 2008 · Niet gekwalificeerd Dus dan maar zelf organiseren ;-) 2012 · Gekwalificeerd als gastland Toegevoegd na 13 minuten: (Pas vanaf 1994 nemen ze deel aan de kwalificatietoernooien.)

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Oekra%C3%AFen...

Nee, het is hun eerste keer. Toegevoegd na 1 minuut: Ze hebben wel eerder meegedaan maar nooit de eindronde behaald.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Oekra%C3%AFne...

Ik heb op Wikipedia gekeken naar alle jaren wanneer het EK was en mijn conclusie is dat Oekraïne nog nooit meegedaan heeft aan het EK.

Nee, voor wat betreft een EK is het hun allereerste deelname. Onderschat ze echter niet, ze hebben het in de meeste kwalificatiewedstrijden goed gedaan, maar hebben alleen grote moeite met play-off wedstrijden: In de kwalificatie voor het WK 1998 werden ze 2e in de groep (nog voor Portugal) maar verloren de Play-offs van Kroatie (de latere nummer 3 op de WK). Voor het EK 2000 werden ze in de kwalificatie weer 2e in de groep, achter Frankrijk (maar voor Rusland). De playoffs werden verloren van Slovenie Voor het WK 2002 weer 2e in de groep, achter Polen. In de playoffs verloren ze van Duitsland (de latere nummer 2 van het toernooi). Voor het EK 2004 ging het iets minder 3e in de groep, op ruime achterstand achter Griekenland en Spanje. Bij het WK 2006 hebben ze zich als eerste gekwalificeerd, voor TUrkije. Ze hebben op het WK de kwartfinale gehaald en gingen daar ten onder tegen de latere wereldkampioen Italie. Bij de kwalificatie voor het EK 2008 ging het wat minder: vierde in de poule, na Italie, Frankrijk en Schotland. Voor de kwalifiactie voor het WK 2010 weer tweede in de groep, na Engeland. En weer de playoffs niet overleefd. Dit keer verloren van Griekenland. Kortom: mocht deze vraag gesteld worden voor informatie voor een EK-poule: Ze zitten in een loodzware poule met Frankrijk, Engeland en Zweden, maar gezien het feit dat ze ook nog eens het thuisvoordeel hebben zie ik in hen wel een aardige underdog.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100