Hallo hoe zorg ik er voor dat ik een betere conditie krijg? en hoe weet ik of ik een goede conditie heb?

Hallo ik ben Lindsey 19 jaar 178cm lang en 64 kilo. Ik voetbal (intensief) 2x in de week trainen 1,5 uur en 1x in de week een wedstrijd op het niveau 3e klasse (gaan dit jaar promoveren damens 1) ik heb last van inspanningsastma en dat is dit jaar aanzienlijk toegenomen ik kwam vanuit een andere club 5e klasse en sinds ik hier voetbal heb ik heel het seizoen al het gevoel dat ik een slechte conditie heb. Ik doe naast voetballen hardlopen +- 7 km en interval training meestal 12 sprints inlopen sprinten 40 sec rust. Ook doe ik regelmatig pylomatics. Mijn astma is verslechterd en heb ook andere medicijnen (ventolin,luchtwegverwijder en ontstekingsremmend medicijn) gekregen. Toch is het voor mij elke keer de vraag licht het niet ook gewoon aan mijn conditie? maar kan dat wel als je minimaal 4 x in de week sport? met name het aanzetten,sprinten een paar keer achter elkaar zorgt er voor dat ik kapot ben.

Ik hoop dat iemand mij kan helpen

Alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je sport voldoende dus daar kan het niet aan liggen. Misschien ligt het aan je astma. Voor de zekerheid kan je dat eens aan je huisarts vragen. Maar je kan ook proberen om eens op een andere manier aan je conditie te werken, met andere sporten. Bijvoorbeeld zwemmen. Iemand kan bij voetbal een uitstekende conditie hebben, maar zijn of haar lichaam bij een andere sport totaal anders belasten, en hierdoor bij het zwemmen bijvoorbeeld na een paar baantjes bekaf zijn.

Het licht in ieder geval niet aan je conditie. Als je dit allemaal doet dan kun je bijna geen slechte conditie hebben. Maar ik denk dat het iets te veel is voor je. Aangezien dat je er ook rekening mee moet houden dat je Astma hebt en dat soms de medicijnen soms niet aanslaan of dat je astma daarop heviger gaat reageren. Ik zou zeggen ga een langs een arts speciaal voor longen en hart. Die kan je er een stuk meer over zeggen en misschien weet hij precies wat er aan de hand is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100