Waarom trekken voetballers vaak hun truitje uit wanneer hun team heeft gescoord?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is een soort van juichen. Vroeger sprongen de spelers alleen maar. Tegenwoordig probeert iedereen op zijn eigen manier te juichen. Het shirt uit trekken is steeds minder. De speler krijgt hier voortaan ook een gele kaart voor. Je ziet voortaan spelers dansen of iets apart doen. Hier onderscheiden spelers zich mee.

Het is inderdaad een vorm/een expressie van blijdschap die de een rond de cornervlag doet dansen, de tweede met een half omhoog getrokken shirtje slidings voor de goal doet uitvoeren en de derde dus het shirt helemaal doet uittrekken... Het mag niet meer hoorde ik, dat is dan toch jammer, want als ik het mij goed herinner trokken beide ploegen de shirts uit aan het eind van de wedstrijd en werden deze geruild. Het is mogelijk dat dit alleen bij bepaalde wedstrijden het geval was. Internationale bijvoorbeeld.

Volgens mij was in Nederland Mike Obiku van Feyenoord ooit de eerste die dit deed. Gebeurde in een bekerwedstrijd tegen Ajax in het Olympisch stadion, waarin Obiku in de verlenging de 1-2 scoorde (in een tijdperk dat de zgn. golden goal nog bestond) en zo uit z'n dak ging dat hij z'n shirt uittrok en zo ongeveer door het hele Olympisch stadion liep achtervolgd door de andere Feyenoorders. Toen was dat - behalve dat de regel van de gele kaart nog niet bestond - niet erg, want de wedstrijd was door die golden goal toch afgelopen.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=VKzIeLtpG1g

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100