Bestaat er in het voetbal een spelregel die zegt dat je niet met 2 of meer spelers van de ene partij mag verdedigen op 1 speler van de andere partij?

Tegenwoordig hoor ik het vaak tijdens het spel dat men zegt: hé, met 2 tegen 1, dat mag niet. Soms wordt er dan inderdaad gefloten voor een fout. Maar ik weet helemaal niks over een dergelijke regel. Dus nog eens het voorbeeld: 1 speler van de bv. rode partij heeft de bal, en 2 spelers van bv. de groene partij proberen hem de bal af te nemen. Is dat een fout? Mag er maar één van de twee op degene die de bal heeft afgaan om hem de bal te proberen afnemen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Al ga je met z'n 11n op m af, als je maar geen overtreding (tackle dus) maakt ..

Als er geen overtreding word gemaakt is er niks aan de hand.

Zolang ze niet allebei tegelijk een tackle inzetten, dan mag het.

Nee dat is geen officiële regel. Alleen als je allebei een schouderduw tegelijk inzet of een tackle. hij mag dus niet gesandwiched worden.

Ik begrijp precies wat je bedoelt.. die regel passen wij ook toe met straatvoetbal.. maar het is geen officiële voetbalregel.. Google eens naar de regels je zult hem er waarschijnlijk niet tussen zien..

Dat is weldegelijk een sPelregel echter dien je dan met twee man GELIJKTIJDIG de tegenstander aan te vallen. Daarom word er zelden voor gefloten. De sPelers vallen vaak net om de buurt aan. De tegenstander aanvallen en slechts heel vlakbij staan is een verschil. De twee spelers moeten echt tegelijk een poging een bal te onderscheppen doen willen ze hiervoor bestraft worden met een overtreding.

Nee, Maar wel met hockey!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100