Mag je met voetbal met een ingooi in eigen doel scoren?

In de spelregels van het voetbal staat dat je niet met een ingooi mag scoren. Maar telt het doelpunt wel als je in eigen goal scoort met een ingooi.

EDIT
dan bedoel ik natuurlijk dat het ook als doelpunt telt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Van de site van de knvb de spelregels veldvoetbal gedownload (bron: http://www.knvb.nl/organisatie/reglementen ) Onderaan de pagina gekozen voor: Spelregels veldvoetbal 2007/'08 (en zekerheidshalve ook even de spelregelwijzigingen erbij gehaald, maar daar wordt niet gerept over inworpen). Letterlijke tekst op pagina 27: Uit een inworp kan niet rechtstreeks worden gescoord. (dus ook niet in eigen doel!)

Natuurlijk mag dat! 't Zou wel stom zijn en iedereen moet even opzijgaan, maar het mag wel.

Kijk eens naar het filmpje. Volgens mij telde die :)

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=FQ7xTUpIqpg

Nee dat mag niet. Een ingooi is namelijk een spel hervatting. Vanuit een spel hervatting kan niet rechtstreeks een doelpunt worden gemaakt.

2 mogelijkheden: 1. Als de bal direct (zonder dan iemand de bal raakt) in je eigen doel gaat, is het een corner voor het andere team. 2. Als de bal onderweg door iemand (behalve de schedsrechter) wordt aangeraakt is het een doelpunt. Extra: Als je bij een "aanvallende ingooi" de bal direct in de goal gooit is het een doeltrap. Eigenlijk hetzelfde principe als bij een INdirecte vrije trap.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100