Waarom zijn er deze week op dinsdag en woensdag competitiewedstrijden geweest voor de eredivisie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waarschijnlijk is dit om de winterstop mogelijk te maken. Het programma moet uiterlijk half mei afgerond zijn, zodat er nog tijd is voor de play-offs. Een aantal jaar geleden is er een jaar doorgespeeld tijdens de "winterstop" met wedstrijden op tweede kerstdag. Dit is destijds heel slecht bevallen, voornamelijk voor de zuid-Amerikaanse spelers die niet even op en neer konden om de feestdagen thuis door te brengen. Om nu toch een winterstop te kunnen hebben (tussen 19 december 2009 en 21 januari 2010 ligt de eredivisie stil) is het noodzakelijk om een doordeweekse ronde in te lassen.

Als hierboven plus dat dit een van de weinige weken is dat er doordeweeks geen europese club- of landenwedstrijden gepland staan.

dit komt omdat zoals eht nu gaat dan zouden ze net als eerder genoemd ze moeten doorgaan in de winterstop, deze stop is natuurlijk niet bedoeld om wedstrijden in te spelen maar voor trasfers, daarom doen ze dit en in de toekomst wil de KNVB dit veel vaker doen als de schema niet helemaal goed gaat.

Door EK-kwalificatie wedstrijden zijn er in het weekend 1 of misschien meer, dat weet ik even niet meer, geen eredivisie wedstrijden gespeeld! Die wedstrijden moeten ook weer ingehaald worden om, zoals hierboven al gezegd is, op tijd klaar te zijn met het schema.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100