Wat zijn de spellen van deze tijd zoals het vlaggen roof van vroeger

Voor een groep van 20 kinderen leeftijd tussen 7 en 12 jaar

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat sommige spellen gewoon leuk blijven ook al zijn ze nu minder bekend. Misschien moeten de kinderen even wennen, als ze dat soort spellenniet kennen, maar ze gaan het vast leuk vinden.

Voor kinderen tussen 7-12 zal verstoppertje het nog altijd goed doen, balspelletjes( gewoon lekker voetballen of lummelen) en inderdaad vlagroof zullen ze ook nog leuk vinden. Laat ze anders zelf met wat ideeen opkomen:) dat is misschien nog wel de beste manier om erachter te komen.

Valggenroof of tegenwoordig Capture the flag is nu nog steeds populair maar dan als variant op een online schietspel. Toegevoegd na 1 minuut: Ik weet natuurlijk niet of je de beschikking hebt over 20 PC's in een LAN opstelling.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Capture_the_flag

Wat ideetjes: Verstoppertje. Tikkertje Voetballen Pion voetbal (iedereen heeft zijn eigen pion of bijv fles en moet deze bewaken. Er is dan een bal in het spel en met die bal moet je proberen om de flessen/pionen van je tegenstanders om te schieten. is dit gelukt ben je af) Ja & Nee zeggen - Degene die aan de beurt is krijgt vragen maar mag geen Ja of Nee zeggen en dus ook niet ja of nee knikken/schudden met het hoofd. Dit is lastig maar ook erg lachwekkend als ze zichzelf dan toch betrappen erop! Watergevecht - waterballonnen kopen en vullen... Het blijft leuk!

Ik ben twaalf en je kan naar het bos gaan en levend stratego spelen. Maak twee groepen van tien kinderen en kaartjes met alle figuren van stratego.voor de rest staan alle regels waarschijnlijk op internet. Veel succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100