weet iemand leuke spelletjes waarmee je vies wordt?

Voor een speldag moet ik spelletjes verzinnen waarmee de kinderen vies worden. Aan het einde van de dag mag er geen enkel schoon plekje te zien zijn. Ieder spel is welkom zolang men er smerig mee wordt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Spelen met zand, water en modder Zand en water zorgen voor veel plezier. Fijn zand nodigt uit tot andere handelingen dan nat zand; met het laatste kun je ook stevige bouwwerken maken. Met nog meer water krijg je modder. Hier kun je ook heerlijk mee spelen. Slootje springen Zoek ondiepe kleine slootjes op en ga slootje springen. Voor kinderen onder de vijf is het springen over regenplassen al leuk genoeg! Modderbad nemen Er zijn meerdere opties om aan een modderbad te komen; als je op het platteland woont of een tuin hebt, kun je een stukje omspitten en volgieten met water of wachten op de regen. Anders kun je de zandbak volgooien met water. Ook kun je eerst onder de sproeier of tuinslang rennen om vervolgens door de zandbak te rollen. Laat de kinderen rustig op onderzoek uitgaan - misschien willen ze er alleen maar in stampen, maar het kan ook dat ze er meteen enthousiast in gaan liggen rollen. Zeepbaan maken Voor een zeepbaan heb je een groot stuk zeil of plastic, water en groene zeep nodig. Smeer het zeepmengsel over de baan uit en laat de kinderen er lekker over glijden. Voor kinderen vanaf een jaar of zeven kun je het stuk zeil ook op een helling leggen; zo kunnen ze naar beneden roetsjen, of proberen naar boven te klimmen. Modderschilderen Op een groot stuk papier (een deel van een behangrol bijvoorbeeld) kun je een prachtig modderschilderij maken. Daarvoor heb je een bak modder, een afwasborstel, een slagroomspuit, een trechter en een zeefje nodig. Laat je kind experimenteren met spattende, vallende en smeerbare modder. Zandschattenspel Verstop voorwerpen in het zand. Denk bijvoorbeeld aan een bord of kopje, kommetjes, vaasjes, munten, kristallen of mooie stenen, oude knopen, sieraden en fossielen. Graaf de schatten als echte archeologen op met behulp van scheppen, lepeltjes en borstels. Voor jonge kinderen verstop je de voorwerpen heel oppervlakkig, maar hoe ouder kinderen zijn, hoe dieper je de voorwerpen in het zand kunt verstoppen. Mengen en oplossen Men neme kleine bakjes en water - koud en handwarm water. Geef verschillende producten: beetje afwasmiddel, zout, suiker, diksap, kleine stukjes crêpe-papier, thee, havermout, etcetera. Lever dit met verschillende bakjes, maatbeters en zeefjes, iets om mee te roeren en laat de kinderen volop experimenteren!

Je naam schrijven met je neus op een tafel bedekt met vla/andere zooi. Eieren koppen

Kleien van snijkoek met water. Op een stuk zeil ingesmeerd met afwasmiddel buikglijden Door de plassen stampen als het regent Toegevoegd na 23 seconden: Schminken

Tomaten gooien.

Wie de eerste het viest is...

Groot vel papier, helemaal vol met kwakken verf en erdoor rollen. Groot schilderij krijg je dan. Zeepbaan, groot stuk plastic en met groene zeep en water en dan buikschuiven Vladouche, emmer met een smurrie erin ophangen en een quiz houden. Bij een fout antwoord aan het touwtje trekken.

Taartengevecht of ander voedselgevecht

Vlahappen: een bak vla met onderin bijvoorbeeld een cherrytomaatje. Het tomaatje moet je met je mond uit de bak vissen. Een van mijn lievelingsspellen van vroeger!

- Geblinddoekt elkaar vla o.i.d. voeren. - Moddergevecht / modderworstelen (kan eventueel, afhankelijk van de leeftijd van de kinderen en je budget, ook met een rodeostier a la Harrie de Hengst van Telekids) - Kinderen verdelen in twee teams. Kinderen van een team steken hun hoofd door een wand met gaten, de rest probeert hen te raken met papieren taartbodempjes, gevuld met slagroom. - Geblinddoekt elkaar opmaken / schminken Toegevoegd na 2 uur: - Ballonnenpuzzel. Verzin een flink lang woord wat in het thema valt (zoals bijvoorbeeld kliederboel of smeerpoets) en schrijf de letters van dat woord op losse kaartjes die je lamineert. Neem evenveel ballonnen als letters, vul deze met water, bloem en een kaartje, blaas ze op en hang ze op de juiste hoogte aan een waslijn. Geef de kinderen ieder een kartonnen hoofdband met een prikpen eraan bevestigd. Nu is het de bedoeling om zo snel mogelijk de ballonnen lek te prikken en van de gevonden letters het juiste woord te maken.

negerzoenen werpen.

Veel etenverspillers hierboven.. Zoek gewoon een grasveld of een nat zandveld en ga Rugbyen! Viesheid gegarandeerd

Graaf lichtjes in een veld zodat er aarde aan het oppervlak ligt en spuit het daarna nat zodat het een modderpoel wordt ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100