Enkele mensen die ik ken, hebben Diablo 3 in een dag uitgespeeld terwijl de ontwikkeling van het spel 11 jaar duurde. Hoe kan dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het maken van een game duurt, zoals een ander al had aangegeven hier boven, heel erg lang. Echt heel erg lang. Tegenwoordig duurt een gemiddeld spelletje, op een 'normaal' tempo gespeeld, nog geen 7/8 uur. Sommige Shooters duren niet eens 5 uur. Terwijl in de meeste RPG's toch zeker wel 40uur speelplezier zit. Het ligt dus erg aan de game en de gamer. Als deze mensen de hele dag aan de game-buis gekluisterd zijn, zullen ze Diablo III op de zelfde dag wel uit gespeeld hebben inderdaad.

Waarschijnlijk spelen ze met walkthroughs de hele dag tot ze het uit hebben, of de verhaallijn is kort en de extras kostten zo veel tijd.

Omdat het is gekraakt, inclusief de usergegevens. Toegevoegd na 1 uur: http://www.eurogamer.nl/articles/2012-05-21-massa-diablo-3-III-accounts-gehackt

En omdat het ontwikkelen van games (en films) sowieso erg lang duurt. Ze beginnen met een concept (eerste idee), wat waarschijnlijk tientallen keren is veranderd/verbeterd. Dan de verschillende artworks die gemaakt worden, die ook honderden keren over zijn gedaan. Dan nog de verhaallijnen en alle keuzes die je in de game kan maken, waar allemaal over nagedacht word en uitgeschreven. Dat gaat allemaal niet zo snel!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100