Wie kan uitleggen waarom World of Warcraft zo'n leuk spel is ?

Ik kwam aan deze vraag omdat ik een stukje docu over het spel Starcraft zag. Is World of Warcraft leuker dan Starcraft ? En waarom is het zo leuk .
Ik speel graag spellen maar nog niet videogames. Ik kom het spel wel vaak tegen in het internet café ...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het leuke aan WOW is dat het voor iedereen leuk is op elk niveau. Hoe verder je komt hoe meer je over je karakter en diens ontwikkeling leert. Het spel heeft een langzaam stijgende leercurve. Naast het alleen spelen kun je je aansluiten bij guilds die met raad en daad terzijde staan. (ook Nederlandse) Verder kun je 2 beroepen leren b.v. smid, die zich ontwikkelen kan tot wapensmid en dan zich specialiseert tot zwaardenmaker. De benodigde materialen verzamel je of koop je bij veilinghuizen. Er is een levendige economie waar je je aardig mee kunt vermaken. Met het verdiende geld kun je betere uitrusting of wapens kopen maar ook een rijdier of een vogel die je door de uitgestrekte werelden laten reizen. Gevoegd bij de mooie en afwisselende grapics en muziek in de diverse werelden, de grappen in het spel en de keuze aan verschillende rassen o.a. mensen, elfen, ondoden, dwergen en trollen voor je karakter is dit spel zeker een aanrader! Enne, een hobby en leuk tijdverdrijf mag toch wat kosten, een filmpje per maand is duurder!

Een vriend van mij speelt het al 4/5 jaar ofzo? En vindt het helemaal geweldig. Hij doet het om de hoeveelheid mensen online, zodat hij veel kan kletsen (via microfoon) met andere mensen en ondertussen groepen kan maken. Ook voor de score. Hoe hoger, hoe beter, hoe leuker. Volgens hem dan. Ik zelf begin er niet aan. Ik ben niet van plan om ook maar óóit een maandelijks bedrag te betalen voor een spel. Laat dan maar zitten. Vind ik zonde. Ik zou zeggen, probeer de demo uit. Je kunt ook gratis 10 dagen proberen. Mocht je willen ervaren waarom het zo leuk is. Ik vind het zelf allemaal wat te ingewikkeld. te veel knoppen hihi! ;) Zie bron voor trial.

Bronnen:
http://www.trywarcraft.com/index_nl.html?g...

Ik denk dat World of warcraft zoiets is als elke andere RPG game (zoals bijvoorbeeld de Final Fantasy serie) maar dan oneindig. Dat maakt het, denk ik, zo verslavend. Bij een normaal videospel is op een gegeven moment alles gedaan en kan je verder met je leven. Bij online spellen krijg je online vrienden en oneindige missies en de mogelijkheid oneindig je karakter te verdiepen en versterken. Voor je er erg in hebt heb je een oneindig verlangen gecreeerd en zit je er jaren, dagen en uren aan vast en heb je geen ruimte meer voor een echt leven met echte doelen, echte relaties en echte vooruitgang. Als je er dan de stekker uit trekt heb je niets tastbaars bereikt. Zoals in een documentaire van Zembla waar die jongen en dat meisje naast elkaar de hele dag spelen en hun vader met eten en drinken aan komt zetten. Wat hebben die als ze straks de draad van hun leven weer proberen op te pakken ? Of als hun ouders overlijden ? Aan de andere kant: niet iedereen die begint zal verslaafd raken. Zoals niet iedereen een gokverslaafde is als ie soms naar het casino gaat.

World of Warcraft is een heel leuk spel, ik kan me er uren mee vermaken, maar kan het rustig ook maanden niet spelen. Het is vooral een spel om met anderen samen te spelen, het samen spelen versterkt misschien ook wel de aantrekkingskracht van de game. Daarnaast hebben de "sprookjes" achtige elementen zoals elven, dwergen en monsters voor heel veel mensen ook een aantrekkingskracht. Het "rollenspel" element komt hierin ook goed naar voren. Het is zeker niet voor iedereen "verslavend", ik denk dat de mensen die je bijv. in de docu gezien hebt eerder de excessen zijn. Overigens zijn Starcraft en World of Warcraft compleet verschillende games. Starcraft is een RTS (real time strategy) terwijl WoW een MMORPG (Massive Multiplayer Online Role Playing Game) is. Starcraft is strategie en oorlog voeren vanuit een blik van "boven", in WoW bestuur je 1 karakter tegelijk, die de "hoofdpersoon" uit jouw spelervaring is. WoW komt voort uit Warcraft (I, II en III) wat dan wel weer een RTS is, en zowel Starcraft als WoW en Warcraft worden gemaakt door Blizzard (onderdeel van Vivendi Universal overigens)

Bronnen:
http://www.blizzard.com/us/
http://www.starcraft2.com/
http://www.wow-europe.com/en/index.xml

Games als World of Warcraft en bijvoorbeeld Guild Wars hebben een verslavende werking. Je speelt het online waardoor alles een stuk levendiger wordt en je het gevoel krijgt dat je het niet alleen speelt. Bij het creëren van een karakter naar eigen smaak, ga je al snel de behoefte voelen om deze krachtiger en aantrekkelijker te maken. Op deze manier kun je meer uit het spel halen én het levert tevens respect op bij medegamers. Je praat, doet misses met elkaar en je kan een zeker aanzien krijgen waardoor andere spelers je in het spel bij meer dingen willen betrekken. Dit alles zorgt ervoor dat je voortdurend meer met je karakter wilt bereiken. Omdat online games zoals World of Warcraft onzettend uitgebreid zijn en zich afspelen in een fantasievolle wereld, is het voor veel mensen wellicht ook een manier om even te ontsnappen aan de werkelijkheid en tevens te ontspannen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100