Kan je een droom in een droom in een droom hebben ? Dus drie lagen diep dromen ?

Zoals in de film "Inception" ( mooie film , iets te gewelddadig ) van Nolan.
In deze film worden mensen in slaap gebracht en wanneer ze dromen , gaan ze opnieuw dromen dat ze dromen en in die droom dromen ze nog een keer dat ze dromen . ze zitten dus"drie " droomlagen van de wakende toestand af .

Kan dit in werkelijkheid ook ? Is er iemand hier die dat een keer mee heeft gemaakt ?

Weet jij het antwoord?

/2500

ik heb wel een keer gehad, dat ik wakker werd, maar het bleek dat ik nog steeds in een droom was.. bizar maar het is mogelijk.

Ik weet niet of je echt zulke duidelijk gescheiden droomlagen hebt, maar ik heb wel eens gedroomd dat ik wakker werd uit een droom, en vervolgens nog een keer, maw dat ik droomde dat ik droomde dat ik droomde.

Ik ken dat gelaagde dromen ook wel.

Behoorlijk ingewikkeld, denk zelf dat ik de capaciteit niet heb om dit alles bij elkaar te dromen. Maar goed, het zal toch allemaal 1 "laag" zijn.

Ik had gedroomd dat ik wakker werd in mijn droom maar in realiteit was dat niet zo heel erg raar maar wel grappig.

De meeste bedplasdromen zijn tenminste 2 lagen diep en ik had ze als kind ook wel van 3 lagen: je slaapt, voelt dat je moet plassen, weet dat je wakker moet worden, denkt dat je wakker bent, droomt dat je naar de wc gaat, maar weet dat je nog droomt, wordt wakker, of niet, en plast alsnog in je bed. Beeeh!

Ja, ik heb het ook al eens gehad. Dat ik dacht dat ik droomde, wakker werd, maar nog steeds droomde. Toen ik de tweede keer 'wakker werd' was dat wel even vreemd, haha. Mijn kamergenoot vertelde me later dat ik die nacht ook slaapwandelde. Misschien heeft dat iets met elkaar te maken? Want blijkbaar was ik gewoon naar de keuken gelopen om mezelf een ontbijtje te maken.