Kan je een droom in een droom in een droom hebben ? Dus drie lagen diep dromen ?

Zoals in de film "Inception" ( mooie film , iets te gewelddadig ) van Nolan.
In deze film worden mensen in slaap gebracht en wanneer ze dromen , gaan ze opnieuw dromen dat ze dromen en in die droom dromen ze nog een keer dat ze dromen . ze zitten dus"drie " droomlagen van de wakende toestand af .

Kan dit in werkelijkheid ook ? Is er iemand hier die dat een keer mee heeft gemaakt ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Natuurlijk kan dit. In dromen kan alles. Alleen is het wel een beetje ingewikkeld.

ik heb wel een keer gehad, dat ik wakker werd, maar het bleek dat ik nog steeds in een droom was.. bizar maar het is mogelijk.

Ik weet niet of je echt zulke duidelijk gescheiden droomlagen hebt, maar ik heb wel eens gedroomd dat ik wakker werd uit een droom, en vervolgens nog een keer, maw dat ik droomde dat ik droomde dat ik droomde.

Ik ken dat gelaagde dromen ook wel.

Behoorlijk ingewikkeld, denk zelf dat ik de capaciteit niet heb om dit alles bij elkaar te dromen. Maar goed, het zal toch allemaal 1 "laag" zijn.

Ja, ik denk dat het kan. Een mede goeievrager beweert het in zijn antwoord zelfs al eens te hebben gedaan. In dromen is alles* mogelijk zoals je misschien wel weet. Echter, ik denk niet dat je het door zal hebben als je droomt dat je droomt dat je droomt. Ik bedoel, als je droomt, dan kan er van alles gebeuren. Wat zie je dan voor je? een bed en je ligt te slapen. Je droomt. Vervolgens droom je iets leuk. Hoe kun je dan weten of je droomt dat je droomt? Dat kan pas als je in de droom van de droom zou ontwaken. Je zal dan wel twee keer moeten ontwaken in een droom voordat je droomt dat je droomt. Dan moet je dus dromen, terwijl je droomt dat je droomt. Hoe kan je dan het verschil merken met dromen dat je droomt dat je droomt en gewoon dromen? Maar misschien droom je dan wel gewoon een andere droom. En droom je in je droom, in plaats van droom je in je droom waarin je droomt. *Dromen zijn echter toch beperkt aan je fantasie.

Ik had gedroomd dat ik wakker werd in mijn droom maar in realiteit was dat niet zo heel erg raar maar wel grappig.

De meeste bedplasdromen zijn tenminste 2 lagen diep en ik had ze als kind ook wel van 3 lagen: je slaapt, voelt dat je moet plassen, weet dat je wakker moet worden, denkt dat je wakker bent, droomt dat je naar de wc gaat, maar weet dat je nog droomt, wordt wakker, of niet, en plast alsnog in je bed. Beeeh!

Ja, ik heb het ook al eens gehad. Dat ik dacht dat ik droomde, wakker werd, maar nog steeds droomde. Toen ik de tweede keer 'wakker werd' was dat wel even vreemd, haha. Mijn kamergenoot vertelde me later dat ik die nacht ook slaapwandelde. Misschien heeft dat iets met elkaar te maken? Want blijkbaar was ik gewoon naar de keuken gelopen om mezelf een ontbijtje te maken.