Wat is de werking tussen yin & yang?

Toegevoegd na 8 uur:
Heeft iemand voorbeelden uit het dagelijks leven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Yin en yang zijn in veel spiritueel / mystiek tradities (met vaak een andere naam en andere teken) symbool voor tegenover gestelde concepten en de balans die ze kunnen bereiken. "thesis" "antithesis" en "synthesis". Het duidt ook op dat geen concept is absoluut, want het bevat altijd een deel van het tegenovergestelde concept in zich. Toegevoegd na 10 uur: In het dagelijks leven zie je het in alles. Je kan iets NIET zien als het geen tegenovergestelde heeft.

De werking van elk paar polen, tegenovergestelden. Toegevoegd na 59 seconden: Een kracht, een manifestatie, kan alleen ontstaan tussen tegengestelden. Tussen wel en niet. Tussen min en plus. Tussen zwart en wit.

ze houden elkaar in evenwicht.

Yin en yang zijn Chinese begrippen. Het zijn de twee tegengestelde en complementaire (elkaar aanvullende) waarden waarmee het universum zich toont. Zoals Mannelijk en Vrouwelijk. Bijvoorbeeld: Yin wordt in verband gebracht met de donkere maan (die afgekeerd is van de zon) en staat voor de vrouwelijke natuur. Yang wordt in verband gebracht met de heldere zon en komt overeen met de mannelijke natuur. Het zijn elkaars tegenstellingen, maar ze horen toch bij elkaar, ze vullen elkaar aan.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Yin_en_yang

Het wil aangeven dat 'iets' niet kan bestaan zonder het andere. Bijvoorbeeld, dag zou niet kunnen bestaan als we ook weten wat de nacht is. Als het 24uur dag zou zijn, dat had het nooit als dag onderscheiden kunnen zijn. Nu hebben we een tweedeling van dag en nacht. Nu zit er binnen de dag ook een stukje nacht en in de nacht een stukje dag (die puntjes). Dus in de nacht is de zon aanwezig in bijvoorbeeld de maan. Alles is het leven heeft benamingen en is onderscheiden. Dat zou alleen mogelijk kunnen zijn doordat er ook de tegens bestaan. Erkenning dat leven alleen bestaat uit tegenstellingen kan het soms aanvaardbaar maken. Het goede en het kwade.

Er is geen werking tussen Yin en Yang. Dit is een begrip. Iets uit de oosterse wijsbegeerte. Een symbool voor volmaakt evenwicht. Het evenwicht waar we eeuwig naar zoeken en nooit vinden. De perfecte balans. Het is een symbool voor alle tegendelen. Rust en Onrust, Mannelijk en vrouwelijk, stilstand en beweging. Er is heel veel gebaseerd op het yin en yang principe inmiddels, maar alles afgeleid uit de Oosterse filosofie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100