wat is het verschil tussen reincarnatie en wedergeboren worden ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Reincarnatie zou een proces zijn dat je geest in een ander lichaam weer op de aarde terug komt. De vraag hierbij is waar de geesten vandaan komen bij een groeiende wereld bevolking. Wedergeboorte is aan de hand van het verhaal over Jezus Christus in gesprek met Nicodemus niet het fysiek op nieuw geboren worden, maar het vernieuwen van de geest. De geest van mensen is van nature op zichzelf gericht. na de wedergeboorte zal de geest meer en meer op God en Gods eer gericht worden. Mensen die tot bekering komen zijn wedergeboren van geest.

Ha, die Amadeus; In feite zijn het synoniemen. Alleen wordt reïncarnatie voornamelijk letterlijk bedoeld. Wedergeboren worden gebruikt men ook wel in overdrachtelijke zin. Iemand kan bijvoorbeeld na een vakantie zich als wedergeboren voelen. Maar de strikte betekenis is hetzelfde.

Bij reincarnatie ga je terug naar een vleeselijk lichaam dier of mens schijnbaar maar wel naar dit aardse rijk zeg maar. opnieuw onderhevig aan de dood Bij wedergeboorte volgens de christelijk traditie wordt je opnieuw geboren in het koninkrijk Gods. Dat onzichtbare Rijk dat er al is, maar ook nog komt en waarbij uiteindelijk je vleselijke lichaam ook geheel wordt opgenomen terwijl het in deze wereld nog onderhevig is aan de dood en ontbinding. Totdat de Dag des Heren komt en wij allen in een oogwenk veranderen in ons hemelse lichaam.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100