Wat is een medium en wat doet die precies?

Wat is een medium en wat doet deze precies?En hoe kan ik dat onderscheiden wat van Christelijke versie is en wat niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een medium is letterlijk een middel om informatie over te brengen. Een spiritueel medium krijgt informatie door van gene zijde om deze door te geven aan nabestaanden. Christelijke mediums krijgen info door van God, andere mediums ook van overledenen, zowel Christelijke overledenen als niet-Christelijke overledenen. (zoals Joden, moslims, atheïsten enz.)

Een medium is een tussenpersoon,die brengt berichte van gene (wat dat oom moge zijn0 naar deze zijde over.

Op je medium antwoord is al een antwoord gegeven. Wat betreft de christelijke versie: Christenen waarschuwen voor dit soort praktijken. Het oproepen van geesten (door een medium) betekent dat men buiten God om, door een techniek, contact zoekt met de onzichtbare geestenwereld. Dit is een gruwel in Gods ogen. Laat ook geen waarzeggers, medium, voorspellers, tovenaars en bezweerders toe, noch personen die de geesten van doden kunnen oproepen en raadplegen. De Heer, je God, heeft een diepe afschuw van allen die zich met zulke praktijken bezighouden. (Deut. 18,10-12, vert. GNB). Wanneer we doden raadplegen, beledigen we God, want we moeten Hem raadplegen. Wat moeten de levenden bij de doden? Dus er behoort geen christelijke versie te zijn.

Een medium is een oplichter die denkt dat hij of zij als tussenpersoon kan fungeren zodat de geestenwereld met ons kunnen communiceren.

En medium heeft een (waan)idee, dat hij/zij iets kan voorspellen of dat hem/haar iets wordt ingefluisterd. Ze zeggen vaak van zichzelf 'Ik heb DE gave', terwijl ze echt niets meer hebben dan anderen. Maar als je er in geloofd, kun je zeker brabbel verhalen ophangen, die een minder kritische luisteraar zullen verbazen. Alcohol en drugs zijn een goed hulpmiddel.

Een medium probeert gevoel om te zetten in woorden. Gevoel opgevangen, ergens om hem heen, dat te maken heeft met de persoon die bij hem is, of elders op afstand. Het is dus eigenlijk een soort tolk. Dat ook cold-reading een grote invloed op het gebeuren heeft is logisch, immers de persoon die naar een medium gaat is een kwetsbare persoon, waardoor hij veel signalen af geeft naar zijn omgeving, die een medium weer kan gebruiken, zijn antwoorden zijn dan ook optelsommen van ervaring, cold -reading, gevoel en waarnemingen.

Een goed en zuiver medium is iemand die de gave heeft van 'faxen'. Zoals het 'binnenkomt', wordt zonder eigen interpretatie doorgegeven. Het medium hoeft ook niets van de 'bezoeker' te weten. De boezoeker vraagt en krijgt dientengevolge 'antwoord' hierop. Regelmatig gebeurt het dat de vrager niet het antwoord krijgt wat hij verwacht (maar krijgt wat hij nodig heeft) en dan is het direct een medium van niets. De christelijk versie moet [juist] ook, net als de 'gewone' mediums, met enige reserve bezien worden. Wees kritisch in je keuze en laat je gevoel, ogen en verstand de doorslag geven. Toegevoegd na 1 minuut: - bezoeker-

Een medium...ik heb nooit geweten dat er verschil zit in benaming van een medium...christelijk of niet?...Maar je ziet, ik leer ook elke dag weer bij :) Maak er niet zo'n zoektocht van...zelf krijg je mooie dromen met een verhaal....en een boodschap, en zoals je zelf schrijft "je droomt iets en vaak komt iets ook uit"...Het is een andere vorm, maar eigenlijk hetzelfde...ga op jezelf en je eigen gevoel wat meer af...maak je een beetje los van de "regeltjes" en ervaar je eigen gebeurtenissen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100