Hoe stel je jezelf het beste op tegen iemand die jou energie aan het slurpen is?

Energie slurpen doet men wel eens op verschillende wijzen, namelijk door je in willekeur te beschuldigen, door boos op je te zijn, door alle aandacht op te eisen, door continu woord te nemen, of zelfs door heel zielig te doen en in de 'arme ik' te belanden. Of een als dictator boven je te plaatsen.

In alle gevallen merk je dat wanneer je bij de ander weg bent, dat je verschrikkelijk moe bent geworden.
Als je nog wel bij de ander bent, kan je niets zeggen, sta je soms genageld aan de grond, weet je niet de woorden te vinden, zoek je continu een goed moment om in te springen. Je hebt moeite om de ander aan te kijken.

Maar hoe ga je nu het beste om in deze situaties. Ook vanuit een energetische blik genomen?

Ik zoek naar een manier om beide partijen een goed gevoel te geven. De meeste manieren blijft 1 van de 2 achter met een 'naar' gevoel.

Deze vraag gaat niet over de discussie of 'energie' bestaat of niet.

De reden van energie slurpen is dat men nog steeds de universele energie bij andere mensen vandaan haalt. Niet weten hoe deze uit het universum te verkrijgen is. Daar heeft men trucs voor bedacht om de energie zo efficiënt mogelijk te verkrijgen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Tja..............moeilijk en er is m.i. maar één manier; Los en Laten, loslaten dus! Dit is wel het allermoeilijkste Gd. Wanneer ik je vraag lees, denk ik; Je laat je uit je evenwicht halen. Door jouw (innerlijke) reactie/beleving, slurpt het jouw energie, dit betekent dat het jou wát doet! Je verdraagt het niet, of het raakt je diep. Wanneer je bij jezelf zou blijven, steeds zou denken;'Laat maar los'. Op een loslátende manier, is de kans groot dat het minder van je gaat nemen. Het is echt een kwestie van leren, een les Gd. Wanneer jij los en kan laten, zul je meer rust ervaren, vergeef de ander voor zijn tekortkomingen. Ook dit geeft vrede in jou én verdraagzaamheid. Ik heb je net via een pb deze spreuk toegestuurd en plak het hier bij; "Mensen of omstandigheden kunnen jouw helderheid en vrede niet werkelijk verstoren. Uiteindelijk kom je tot het inzicht dat het enige dat ons verstoort onze eigen gedachten en verbeelding zijn." Dus wanneer je loslaat of negeert, zal de ander jouw energie niet meer kunnen opslurpen. Wel een moeilijke les hoor maar geloof me; oefening baart kunst, ik kan het, dan kan jij het ook!

Dat soort mensen gewoon mijden! Wat heb je aan een relatie die alleen jou moeite kost? Een vriendschap hoort elkaar te voeden en niet dat de een de ander 'leegzuigt'. Als je die persoon niet kunt mijden, dan zou ik op een rustig moment heel duidelijk aangeven wat het met je doet en dat je daar geen zin meer in hebt. Hou de ander een spiegel voor.

Het ontmoeten van dit soort mensen, is een onderdeel van je les hier op aarde, telkens opnieuw zal je dit soort mensen tegen komen, net zo lang je er mee om kan gaan. Lukt het nog steeds niet, neem dan afstand, voel je eigen niet verplicht altijd maar weer te helpen/ antwoord te geven, aandacht te schenken, als iemand hier op g.v. voor de zoveelste keer bij jou energie aan het slurpen is, stop de discussie op een waardige manier en je zult voelen dat dit een goed gevoel geeft en geen energie kost.

De door jouw gewenste oplossing is misschien wel een van de oorzaken dat iemand energie van jou kan blijven slurpen. je wilt beide partijen zich goed laten voelen. echter een van de partijen wijst de ander af (de ander wijst jou af, of heeft in ieder geval onvoldoende respect voor jou om jou in je eigen waarde / energie te laten), en vervolgens wil jij dat voorkomen. Het is al gebeurd. Je kunt niet iets voorkomen of ver mijden wat al gebeurd is. Wat wel goed te doen is, is om het gevoel wat je erdoor kreeg te doorvoelen. Hoe voelt het om niet gerespecteerd te worden? Hoe voelt het om afgewezen te worden? Om niet te worden gezien voor wie je bent? Weet dan dat er maar 1 iemand is die jou het allerbeste kent, en dat ben jij. Anderen zien jou door hun eigen rietje van veronderstellingen en geconditioneerde beeldvorming. (dat doe jij ook weer bij hun overigens). Je kunt alleen energie bij iemand anders vandaan halen, met toestemming van diegene.. of dit nu bewuste of onbewuste toestemming is is een volgende stelling. Wanneer iemand (jij?) onbewust een ander toestemming geeft energie te komen tappen ligt altijd een 'schuld' daaraan ten grondslag. Ergens geloof je nog steeds dat je beter je best moet doen, want je bent 'ergens' schuldig aan. Maar nee. je bent volkomen onschuldig, net al ieder ander, zo onschuldig als de ziel kan zijn. Laat je niet lijden door dit misselijke en afgescheiden element dat 'mind' heet, dat schuld kan creeren als energiebron.. let is go en be free! wanneer je je eigen onschuld opnieuw erkent, zul je weten bij wie je je fijn voelt, en van wie je afscheid wilt nemen. ze veranderen toch niet, wat je ook doet!

Heel Herkenbaar !! Zelf zeg ik het tegen de persoon in kwestie dat ik erg moe wordt van hem/ haar. (Niet zo letterlijk hoor) Meestal weet die persoon niet eens dat deze energie aan het slurpen is , zoals jij het noemt. Door open en eerlijk te zijn naar een ander toe kost het mij minder energie. Soms krijg ik er zelfs energie voor terug omdat ik dan "trots"ben dat ik me geuit heb. Maar dit is natuurlijk allemaal persoonlijk. Mensen die bewust energie slurpen zal ik proberen te mijden. Maar ook wel zeggen tegen deze personen. Succes !!

Herkenbaar, zowel vanuit mezelf ( ben zelf jaren een slurper geweest en heb het inzicht mogen krijgen en ben daar ook wat mee aan het doen, d.m.v. meditatie, Qi Gong, Tai Chi en positiever in het leven staan in zijn algeheel. En ik zie het ook van de andere kant en ik denk dat het tijd wordt om - zij het tijdelijk, zij het definitief, future will tell - afscheid te nemen... Ik heb in de afgelopen tijd geleerd dat als iets stroef loopt en veel energie kost ik ermee moet stoppen.

Wanneer ik ook alleen maar vermoed dat iemand aan het slurpen is (eigenlijk ,zeg ik altijd ,als ik me laat leegslurpen) heb ik de oplossing door in gedachten een witte wolk om mij heen te doen die mij beschermd. Ik doe dan zo normaal mogelijk en beleefd maar de ander gaat voelen dat er iets is wat hij of zij niet thuis kan brengen en dat veranderd de energie toevoer. Er schijnen gidsen te zijn die je helpen en zij helpen waar jij geholpen mee wil worden. Ik doe dit ook altijd wanneer ik een eind moet rijden bv naar buitenland ,even een witte wolk om mij heen en over laten aan het geheel.Zo voel ik me veilig Als ik om een of ander reden mijn fiets niet op slot kan zetten bv ,ff een witte wolk enz. Dit helpt mij altijd (tot nu toe dan).

Ik heb veel last gehad van "energieslurpers". Daarom nam ik me voor alleen met positieve mensen om te gaan. Voor zover je de keus heb dan. Ik ga nu mijn eigen gang, kunnen ze leuk vinden of niet, maar het werkt best wel. Het is ook zo, dat ik mijn energie nodig heb om hun weer te kunnen helpen, wat ik ook graag doe, maar dan op mijn promissen.

Je ervan bewust worden, dat hij dit effect op je heeft en waarom deze persoon doet wat hij doet. Hij leeft van de energie van anderen om zich sterk te voelen. Innerlijk zijn deze personen dit doorgaans niet. Werk er verder niet aan mee en stop met aandacht, en daardoor energie, geven.

Op de volgende link zul je veel informatie vinden en hopenlijk ook een antwoord op je vraag. http://www.aquariusage.com/print.cfm?newsid=1319

Misschien kan je het gewoon ter sprake brengen, misschien is die ander ook gewoon bezig jou te pleasen.

Mijn moeder is zo iemand ik kan nog niet van huis weg maar ik wil het zo snel mogelijk want het zorgt ervoor als je veel met deze persoon in omgang bent dat je zelf ook negatief wordt. Ik merk in men leven dat hoe meer ik van huis weg ben hoe meer energie ik heb maar als ik is lange tijd thuis zit en af en toe ruzie dan voel ik me zo leeg.... De beste optie is : weggaan, Ik ben nu zelf van plan om specialisatie jaar te doen zodat ik kan werken en dan verder ga studeren en zodat ik weg kan van thuis. Toegevoegd na 3 minuten: Als je niet weg kan gaan negeer deze persoon dan en vermijd zo veel mogelijk contact lijkt grof maar het leven is te kort om negativiteit om je te hebben. Je zal zien als je meer positieve mensen rond je hebt ook positief bent. Als je tenis speelt met iemand die slechter is dan jou zal jij automatisch ook slechter gaan beginnen spelen omdat jullie niveaus op een gelijk niveau proberen te komen. Jij bent het gemiddelde van de mensen rond jou als dat allemaal negatieve mensen zijn dan ga je ook negatief zijn maar als dat gelukkige positieve mensen zijn ga je ook meer gelukkiger zijn.

als je van de ziel van die persoon houdt kan die geen energie van je slurpen, dat kan alleen als hij je uit evenwicht kan brengen, je op egoniveau brengen. Als jij in verbinding blijft met je zielsniveau kun je van de ander houden ongeacht wat die doet, en heb je geen last van het energieslurpen van de ander. De ander moet het op deze manier doen omdat hij blijkbaar de andere manier nog niet geleerd heeft, hij kan niet anders. Neem het niet kwalijk, zie en heb ziels-lief, dan kan je niets gebeuren. Misschien geef je hem dan wel energie maar dan krijg je gelijk verse van de bron. Dat is oké. Wees vooral niet angstig, dan schiet je in je ego en ben je vatbaar. Laat je niet op je egoniveau trekken. Een kort gedichtje dat ik onlangs hierover geschreven heb: Helaas wie speciaal wil zijn kan zich niet voeden bij de gemeenschappelijke bron wie speciaal wil zijn vindt enkel voeding in de verering die hij krijgt hij zal moeten werken voor zijn voeding steeds opnieuw presteren wie iemand wil zijn is niet samen voelt zichzelf in eenzaamheid wie speciaal wil zijn mist de toegang tot de gemeenschappelijke bron Helaas willen nog erg veel mensen speciaal en iemand zijn en snijden zichzelf zo af van de energie bron en dus moeten ze wel stelen/slurpen of hard werken. Blijf dus verbonden Probeer het eens wellicht heb je er wat aan, zo niet dan succes met verder zoeken naar de oplossing die jou past. Anders kun je altijd nog een tijgeroog kopen.

Best een lastige vraag!;) Ik denk dat om er minder hinder van te hebben, zoals met zoveel "wijze raad en tips" ook dit per persoon verschillend is. Dit zowel per 'slurper' of zuiger zoals ik ze ook wel noem, en ook degene die zoals kennelijk ook jij leeggezogen wordt en erna strontmoe kan zijn. Zodra ik iemand ontmoet, hier of bij iemand thuis die bv (erg) ziek is, zowel psychisch als fysiek (en soms is dit nog niet eens aan het licht gekomen) die kan dit nog onbewust en dus onopzettelijk doen. Jammer dan, maar vele heel gevoelige mensen voelen dit gelijk en "lopen tijdelijk leeg". Dit is niet altijd nutteloos hoor, meerdere keren en vaak dag later belden ze me op en zeiden, na je bezoek zat ik eens stuk beter in mijn vel! Hmz ligt beetje aan soort contact, maar zo kan er soms een 1e opening zijn naar evt oorzaken en als het bespreekbaar is kan je zelfs tijdig iemand aanraden naar een arts te gaan. Dan wat ik noem "de voorbijgangers" die je treft in een winkel, gebouwen, lift enz. Dit heeft jaren ervoor gezorgd dat ik deze plekken maar ging mijden... Ondertussen veel gelezen her en der erover, tal van oefeningen gedaan "om me af te schermen" , visualisaties, maar NIETS hielp(langdurig genoeg)! Langzaam , maar mogelijk helpt dit enkel voor mij en paar anderen, ging ik beseffen dat al dit "aftappen" voor mij een soort lering was. Merkte dat ik baalde van deze overgevoeligheid en er de pest in had, het kwijt wilde enz! ;) Door mijn eigen verzet of non-acceptatie werd alles juist heftiger. De bekende vicieuze cirkel: vrij spel tussen dan meestal 2 soorten energie-soorten die kennelijk botsen? Daarom denk ik dat volle acceptatie DAT het soms gebeurt, me al veel hielp. Wel blijft staan dat als mensen in herhaling oeverloos aan me "blijven trekken" , niet openstaan voor gesprekken over dit onderwerp, ik deze op vriendelijke manier 'vaarwel zeg en ze een goed leven wens verder, maar niet meer in mijn privé-omgeving svp :) Sindsdien heb ik nu stukken minder hinder van dit bekende euvel, nog steeds net zo gevoelig als eerder, maar door tijdig ook rust te nemen, uurtje iets geheel anders doen (afleiding) of even ogen sluiten, dan trekt mijn energie als vanzelf weer bij! Ach en wat drukke omgevingen betreft, die mijd ik liever nog steeds, ga wel shoppen in de vroege ochtend bv, feestjes sla ik bijna altijd over , of doe als iemand bv jarig iets anders, bedenk wel iets raars of liefs of persoonlijks op ander tijdstip dan feest zelf :)

Je hebt last van het 'ik wil graag aardig gevonden worden' en het 'ik ben conflictvermijdend' syndroom (syndroom is hier overdrachtelijk/met een knipoog bedoeld uiteraard). Laten we de vermeende energiën eens buiten beschouwing houden en sec naar het gedrag en de emoties, in dit soort situaties kijken. Ik herken het, zoals zoveel mensen. We maken allemaal op momenten situaties mee waarin wij ons niet comfortabel voelen en ons overmand kunnen voelen. Zelfs in ogenschijnlijk futiele oppervlakkige gesprekjes. Mijn vraag is: waarom is het zo ontzettend belangrijk voor je om 'beide partijen een goed gevoel te geven'? Als iemand jou irriteert, boos maakt, geen respect voor je toont, geen gehoor aan je geeft, geen aandacht aan je schenkt (dit lees ik grofweg in je vraag)... waarom is het dan zo belangrijk dat 'beide partijen' een goed gevoel behouden? Wat weerhoudt jou er op zo'n moment aan om jouw grenzen hierin aan te geven en duidelijkheid te scheppen? Ik denk dat ik wel een vermoeden heb (ik baseer mij hier ook op eigen ervaring en waarnemingen van gedrag bij zoveel mensen die met dit soort dillema's worstelen): Je voelt vermoedelijk angt voor het negatieve oordeel van anderen. En je hebt dit gaandeweg je leven zo voor jezelf weten in te pakken als zou je graag rekening houdt met anderen (wat vermoedelijk ook echt zo is). Maar mensen die buitensporig (ingebeelde, want nog maar in gedachten) conflcten proberen te vermijden, zijn vaak ook (hyper)sensitief voor de reactie van anderen. En dit sterk ontwikkelde gevoel is hiermee je kracht alsmede je achilleshiel. Want stiekem is deze sensitiviteit vermoedelijk een afweermechanisme die je al vroeg hebt leren te ontwikkelen om conflictsituaties te vermijden. (Als kind ben je immers meestal niet in staat om je gelijkwaardig aan volwassenen assertief te verdedigen). Wat ik hier al met al mee wil zeggen is: De enige gevoelens waar jij directe controle over hebt zijn jouw eigen gevoelens. Niet die van de ander. En het gevoel dat iemand 'energie' zuigt, slurpt, is het gevoel van opgekropte emoties, zoals ergernis, irritatie, frustratie en boosheid. En hoe zeer jij ook je best doet om 'de vrede te bewaren' (mijn eigen woorden) door met een niet assertieve houding het 'conflict' te vermijden en deze emoties te onderdukken en niet durft uit te spreken dat je je stoort aan de houding van iemand, zul je dit gevoel niet kwijtraken als je er niet actief naar gaat handelen door voor jezelf op te komen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100