Wat is het verschil tussen Chi en energie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Recent wetenschappelijk onderzoek (door middel van SQUID-apparaten), heeft het bestaan van chi aangetoond (zie bron). Chi is dan ook niet iets bovennatuurlijks of zo.

Bronnen:
http://www.reiki.org/reikinews/ScienceMeasures.htm

Daar zit geen verschil tussen.

Chi en Energie zijn hetzelfde. Energie is een Oosterse vertaling van Chi.

In de paranormale wereld is chi een vorm van energie. Probleem is, dat in de paranormale wereld niemand kan uitleggen wát er eigenlijk bedoeld wordt met "energie". In de wetenschappelijke wereld is chi onbekend, en is energie de mogelijkheid om arbeid te verrichten. Energie wordt uitgedrukt in Joule (vroegen in Calorie). Wetenschappers weten wél wat ze bedoelen wanneer ze het over energie hebben.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Energie

Chi ís energie! Geen verschil dus!

Dat artikel hierboven is geen onderzoek. Het noemt alleen dat het lichaam een licht magnetisch veld heeft. Niets bijzonders. Nergens wordt aangetoond dat we met dat gewone veld (geen energie) iets bijzonders kunnen. Met inspanning verander je processen in je lichaam en verander je vast dat veld een beetje, maar wat doet dat verder? Ik denk dat chi of andere woorden voor energie in de alternatieve wereld een woord is voor enthousiasme, blijheid, andere emoties, zelfvertrouwen, etc.