Hoe wordt een ziel geboren? Zijn daar ook theorieen over? En kunnen zielen meerdere keren terugkomen bij mensen (als in: reincarnatie)?

Ik heb het altijd al bewonderenswaardig, maar tegelijkertijd ook heel mystiek en een beetje eng gevonden dat, zodra een mens geboren wordt, hij ook gelijk bezield is. Ik vraag me af of voor een embryo ook al bepaald is welk karakter hij gaat krijgen, welke geest. En nog sterker vraag ik mij af -net als in:wat was er eerst, de kip of het ei?- wat er eerst komt, het lichaam (de vrucht) of de ziel. En hoe vindt een ziel zijn weg naar een mens of dier? Ik wil niet heel erg zweverig klinken, maar het is toch een (Gods)wonder hoe leven op aarde is ontstaan en nog bestaat?!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mijn persoonlijke mening is dat de zielen vanuit een andere dimensie vandaan komen. Ik geloof in reincarnatie omdat het anders niet te verklaren is waarom er kinderen van 5 jaar zomaar andere talen kunnen spreken of bijzonder muzikaal begaafd zijn alsof ze een reincarnatie van muzikant zijn. Ik denk dat het deels genetisch is en deels astrologisch of numerologisch en wie weet bestaat daar wel een wisselwerking in. Dat die energieën wat de astrologie bepaalt of dat nu nog niet te meten krachten zijn van de planeten en / of donkere massa en invloeden van andere kosmische energieen is vooralsnog niet wetenschappelijk te meten. Bijvoorbeeld Chi energie bestaat en kan gevoelt worden en geprojecteerd maar er is geen 1 meetinstrument die het kan registeren. Waarom zou er dan niet ook andere vormen van energie bestaan die mischien wel actief of verbonden zijn met meerdere dimensies. DNA is maar voor een deel geactiveerd en het kan heel goed zijn dat naast familie energie doorgave ook kosmische energieen een rol spelen bij het vastleggen van bepaalde character eigenschappen. Ik ben wel 100% overtuigt dat opvoeding en leefomgeving een enorme bijdrage hebben bij de ontwikkeling van bij de geboorte meegekregen eigenschappen. Hoe vind een ziel de weg daar kunnen we alleen maar over filosoferen. Ik denk in ieder geval dat hierbij ander dimensie een rol spelen. het leuke van de wetenschap is dat ze elkaar vaak tegenspreken iets in theoriee is pas een waarheid als het gemeten kan worden tot dat het tegendeel is bewezen.Ik vind het hetnet als jouw enorm boeiend en ook waar godswonder. er is zelfs en theori die stelt dat de Maan artificieel is en hol van binnen oftewel dat hij gecreëerd door ver ontwikkelt buitenaards ras dat daarmee de mogelijkheid creëerde om bepaalde vormen van leven mogelijk te maken op aarde. Bij inslag op de maan van een raket of asteroïde blijft net als een gigantische gong resoneren. Nasa schijnt daar testen mee te hebben gedaan en denkt zelf ook dat de maan mogelijk hol is met een schil van metaal. Het is wel heel toevallig dat de Maan op een dusdanige afstand staat dat ie een perfecte zonsverduistering kan veroorzaken. Wie weet zijn we wel het product van een genetisch experiment. Het is niet vergezocht wij als mensheid zijn ook bezig met genetische manipulatie alleen zijn we er nog niet zo goed in. Dus ja waar komen toch die zielen vandaan wie zal het zeggen misschien openbaart zich binnenkort onze buitenaardse familie die het antwoord weten.

Dat zijn nogal wat vragen! En je haalt ook nogal wat dingen door elkaar. Heel veel zaken, zoals karakter, aanleg, uiterlijk, zijn voor een groot deel genetisch bepaald en zitten dus ook al in het embryo. Andere dingen worden in de loop van je leven bepaald. Het al dan niet bestaan van een ziel is nooit aangetoond. Als je in reincarnatie gelooft dan bestaat dat. Hoe leven op aarde is ontstaan is geen godswonder, maar voor een groot deel wetenschappelijk onderzocht en verklaard. Lees ook: http://www.goeievraag.nl/vraag/zielen-reincarnatie.29882

Wat is een ziel? Ik denk dat je pas kan beginnen met nadenken over een antwoordrichting op al je vragen wanneer je dat voor jezelf op een rijtje hebt. Ik heb lang geworsteld met de reincarnatievraag. Totdat ik vader werd. Nu weet ik zeker dat reincarnatie bestaat. Immers, een deel van mij leeft voort in mijn kinderen.

Niemand weet dat. Ik geloof zelf niet in reincarnatie. Iedere mens is uniek.

Zoals ik het zie is onze ziel een druppel van de bron die je Creatieve Intelligente Energie kan noemen, of God, of etc. Deze druppel, je ziel, zorgt ervoor dat het altijd mogelijk is om contact met de bron te hervinden, te hebben, te blijven houden, als je terug keert in jezelf. (Daarom hoef je ook niet persé naar een mystieke goeroe in Verweggistan als je de bron wilt ontdekken en ervaren). Doordat de ziel zich op aarde niet meer herinnert dat zij een onderdeel van de bron is kan de mens zich eenzaam voelen, de ziel voelt zich afgescheiden van de bron. De ziel gaat dus op zoek en zal zichzelf zo kunnen ontwikkelen, tijdens vele levens, dat hij zich uiteindelijk weer herinnert en ervaart dat hij één met de bron is, waarna hij niet meer terug hoeft naar de aarde tenzij hij ervoor kiest om anderen te helpen de bron te hervinden. Voor je dus weer terug gaat naar de aarde heeft jouw ziel, wanneer zij al enigszins ontwikkeld is, gesprekken met andere zielen en lichtwezens om te overleggen wat je in het volgende aardse leven nodig hebt aan ervaringen om (spiritueel) te kunnen groeien. Er wordt ook gekeken naar welke ouders daarvoor geschikt zijn, en vaak zijn dat "oude bekenden" uit vorige levens (vertrouwde genen). In een eerder leven kunnen deze ouders je kinderen geweest zijn, of je broer of zus bijvoorbeeld. Er worden ook bepaalde belangrijke gebeurtenissen tijdens je komende leven ingelast. Dat betekent evengoed dat je zelf bepaalt hoe je met die gebeurtenissen omgaat als je eenmaal op aarde bent; je vrije wil. Het tijdstip waarop je geboren wordt kan ook meehelpen om je zekere eigenschappen mee te geven die je nodig kan hebben. In de hedendaagse tijd heb je te maken met mensen die meestal al vele, vele malen gereïncarneerd zijn en die inmiddels zover ontwikkeld zijn dat zij, door vallen en opstaan, het contact met de bron hebben hervonden. Steeds meer kinderen en volwassenen herinneren zich de gesprekken, ervaringen, voor ze op aarde kwamen, herinneren zich een aantal of vele vorige levens en herinneren zich wie ze in wezen zijn: een druppel van die onmetelijke bron van Creatieve Intelligente Energie, of hoe je het zelf graag benoemt. Maar ook zonder herinneringen aan vorige levens etc. kan je je bewust zijn van je innerlijke bron natuurlijk. Door het contact met die Energie in en buiten jezelf heb je als vanzelf de behoefte om de wereld een betere plek maken, al is het maar in je eigen huis. Al is het maar door te glimlachen.

waarschijnlijk komen ze tegelijk (de kip en het ei) sommigen geloven dat een lichaam zonder geest niets meer is dan een huls, een verpakking, het stoffelijke lichaam. met een geest word het een persoon, een leven mens zoals hier er de meeste van rondlopen. het stoffelijke (lijf) is niets meer of minderen dan een combinatie als resultaat van erfelijke factoren zoals de ouders deze hebben doorgegeven. de aard, karakter kan deels hierdoor worden gevormd, maar ook de opvatting, normen, waarden, het geloof, de omgeving, opleiding en alles wat je meemaakt vormen je karakter. erfelijke eigenschappen zijn vanaf dag 1 dus aanwezig bij een kind, of dier. maar hoe vind het zijn weg naar 'een nieuwe ronde' op aarde. misschien wel op dezelfde manier dan wanneer god/magere hein/overleden familie/de engelen/de duivel weet dat het tijd is om te gaan en iemands leven er hier op zit. feit blijft, we hebben op beiden geen invloed over ons moment van komen en gaan....(zelfmoord uitgesloten) idd. het leven is een wonder :)

Ik zal het je proberen uit te leggen. Onze ziel bestond al voor de aanvang van de aarde. God kopieerde zichzelf en uit al die stukjes werd onze ziel gevormd. Het wachten was op een lichaam dat zo"n vaste vorm had waarin wij konden huizen. Net zoals de aarde zijn vaste vorm kreeg, kreeg ook ons lichaam vaste vorm, zodat onze ziel stap voor stap plaats kon nemen in het betreffende lichaam. Op het moment van de conceptie neemt onze ziel plaats in het beginnende lichaam en doortrekt dit lichaam met zijn energie. Tijdens het afdalen uit het hemelrijk komt er een sluier van vergetelheid over ons denken, zodat wij geen herinnering hebben aan vorige levens of ons verblijf in het hemelrijk. Dit zou ons immers beperken in ons aardse leven. Alleen heel soms hebben jonge kinderen nog weet van dit vorige leven, wat verdwijnt naarmate zij ouder en meer geaard worden. In het hemelrijk wordt gekeken welk lichaam en gezin het beste bij jou zal passen, en wat zal aansluiten bij de lessen die je moet leren.

Een baby wordt geboren zonder ziel !! Een ziel ontwikkelt zich in de baby !! Ja,Reincarnatie bestaat

Bronnen:
http://www.souldevelopment.co.il/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100