Als je geen liefde hebt voor jezelf, kan je anderen dan wel liefhebben?

Zoals je partner in je relatie, of je kinderen, ...

Hoe leer je nu ECHTE liefde kennen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gd, Interessante vraag! Ik neem aan dat deze vraag persoonlijk is; Ik geloof wél dat je een ander lief kunt hebben wanneer jij jezelf niet lief hebt. Ik heb hele onzekere periodes in mijn leven gehad. Ook ik had mezelf niet lief! Ging over mijn grenzen, altijd maar weer. Ik vond mezelf niet mooi en niet waardevol. Ik deed er alles aan om 'lief' gevonden te worden. Waardoor ik juist minder van mezelf ging houden, achteraf gezien. Want ik zag wél wat ik mezelf te kort deed maar het deerde niet, geven was en bleef voor mij belangrijker, mezelf weg cijferen. In mijn hart leefde liefde voor het Goddelijke, in welke situatie ik mij ook bevond. Toch kon ik in deze situaties waarin ik ook geen liefde mocht ontvangen in mijn omgeving, liefde geven aan de ander. Toen mijn eerste kindje werd geboren, werd ik overspoeld met gevoelens van liefde voor hem! Ik was in een roes, beseffende dat ik zoveel van iemand kon houden! Maar ik was me er zeker van bewust dat ik niet van mezelf hield. Maar mijn liefde voor anderen was groot! Pas veel later heb ik geleerd om van mezelf te gaan houden, door naar mezelf te kijken, in mijn hart te zijn/voelen, voelen wie ik werkelijk was. Dúrven kijken naar de positieve dingen die ik deed. Tegen mezelf durven zeggen dat ik best de moeite waard ben! Beseffen dat ik best heel liefdevol en behulpzaam ben voor de ander. De vraag; Deed ik dit voor mezelf of nog steeds voor de ander waarbij ik mezelf te kort doe? Mijn hart vult zich met gevoelens van liefde wanneer ik er mag zijn voor een ander. Die liefde probeerde ik steeds beter in te voelen, zuiver vanuit mijn hart! Ik leerde mezelf waarderen om wie ik ben en na lang bewust voelen;'Wie ben ik?' leerde ik om te zien dat ik ook best waardevol ben, dat ik van mezelf houd, om wie ik ben! Wanneer je trots durft te zijn om het goede wat je doet, je zelf als waardevol kan zien, dan kun je ook ervaren wanneer je goed voelt, dat er liefde in jou leeft voor jezelf! Heb je zelf lief omdat jij bent wie jij bent! Ik heb je een beetje mogen schouwen en weet dat je een zeer waardevol mens bent Gd, de moeite zéker waard! Ook jij mag van jezelf houden! Misschien moet je leren om het toe te staan! Stá je zelf toe dat ook jij je de moeite waard mag voelen! Stá je zelf toe dat ook jij van je zelf mag houden! Warmte voor jou! Juist omdat jij zo waardevol bent!

Liefde is het enige dat ons werkelijk maakt wie we zijn. Liefde is niet voorbehouden aan een partner, je kind of je ouders. Als je je liefde werkelijk laat stromen, zal je hem zenden naar alles om je heen: Die mevrouw op de fiets, het paard in de wei en die grote oude eik. Dat is liefde. Het maakt daarbij niet uit of je een partner of kinderen hebt, want liefde is universeel en voor alles om je heen. Bedenk altijd: Liefde is het enige dat zich vermeerdert door het weg te geven. En terug komt het altijd. Je kunt en wilt altijd liefhebben, het is de enige taak die we hebben hier op aarde. Wanneer jij dit niet zo voelt of er moeite mee hebt, is er in jouw wezen iets geblokkeerd waar je aan moet werken om weer heel te worden. Laat je liefde stromen.

Bronnen:
www.eencursusinwonderen.org

Als je niet van jezelf kunt houden, dan heb je ook niets te geven aan anderen. Je kent de liefde niet.

Gdano, Jij werkt dagelijks met chi. Chi is levensenergie.. Chi IS liefde. Chi is in jou, om jou heen.. je bestaat uit en door Chi. Dus gdano, jij BENT liefde. Iemand die geen liefde heeft voor zichzelf.. ervaart zichzelf dus niet. Maar... er is ook nog zoiets als oogsten wat je gezaaid hebt. Alleen al de ervaring dat je iets weggeeft, maakt dat je beseft dat je iets weg te geven HEBT. Je kunt immers niks weggeven dat je niet hebt? Zo ontstaat door de ervaring van het geven een nieuwe gedachte, in jezelf, over jezelf, namelijk dat je het wel MOET hebben, anders zou je niet in staat zijn het weg te geven. Door te blijven geven ontstaat een nieuw ervaringsgegeven. Je begint het te ZIJN. En wat je denkt, zegt, doet, dat schep je. Wat je schept.. BEN je. Keer op keer. Wat je voor jezelf zoekt, geef dat aan een ander. Zolang je het maar oprecht doet. Niet als een manier om er zelf beter van te worden, maar omdat je de ander werkelijk wilt geven. Alles wat je geeft zal jou toekomen.

Bronnen:
o.a. Boeddhisme en filosofie N.D. Walsch

nja das een onderwerp waar je het nog heel lang over kunt hebben... ik denk dat als je van jezelf geen liefde hebt het ook niet aan anderen kunt geven en das een vraag die ik gevoelsmatig beantwoord... zelf zit ik er boordevol mee, maar hou ik het binnenin me als ik niet lekker in mijn vel zit... want als ik het dan zou geven, in de vorm van intimiteit zou het een ander uitputten... ga maar eens na... je hebt weleens mensen die zwaar depressief zijn en onder de pillen zittten... Als je daar gevoelig voor bent en je bent dichtbij zo iemand, dan "zuigt ie je leeg" als het ware... ja das ff heel cru gezegd, hopelijk snap je wat ik bedoel, ik denk het wel... t is zo iemands bedoeling nie, zo iemand wil ook alleen maar liefde... Maar ik denk dat jij genoeg liefde in je hebt hoor :) je moet het alleen even tevoorschijn toveren :) echte liefde voel je... en is zoals jij het ervaart... door jou en mijn leraar op dit moment eventjes ingewikkeld... want voor mij rijst de vraag dan: behoud ik mijn aardse liefde als ik straks tien jaar tai chi erop heb zitten? wordt het een mooie combinatie? ik denk niet dat er een gebruiksaanwijzing is... ik denk dat je het tegen moet komen... misschien is dat al gebeurd... ik hoop dat je hier wat aan hebt.,... volgens mij begin ik nu een beetje vaag te lullen ^^ mja krijg je met maar drie uur slaap ^^

Als je geen liefde voor jezelf hebt, dan kun je ook anderen niet liefhebben. Dan wordt de zorg voor een ander een vlucht, om zelf die pijn en leegte maar niet te hoeven voelen. Of een vlucht in je werk of hobby. Echte liefde voor jezelf, is ook liefde voor de schepper, die je zo volmaakt geschapen heeft, met alle vermogen in je om lief te hebben. Je hoeft het alleen maar aan te boren en te activeren. Door respect en liefde voor jezelf te hebben, is er een basis om ook anderen lief te hebben, en daar mee kwistig rond te strooien. Zo moeilijk is het niet.

Ehm Nou ik zeg altijd wanneer je iets wilt geven moet je er voor zorgen dat je wat te geven hebt. Wanneer jij wilt oogsten moet je wat gezaaid hebben wanneer je wilt vissen moet je zorgen dat je een vis hebt die je kan vangen. Dus wanneer jij liefde wilt geven moet je er voor zorgen dat je die liefde hebt. En het mooiste zou dan toch wel zijn wanneer je voor je zelf weet wat het is, wat je weggeeft. Ik ben er dan ook van overtuigd dat je het in je hebt ook al ken ik het niet.Je hebt in ieder geval deze vraag gesteld en dat doe je niet voor niks, dus ergens ben je er toch mee bezig en ergens wil je toch die blokkade opheffen. Alleen dat feit is al een vorm van liefde. Echte liefde leer je kennen ( voelen) door emoties. Ga er eens rustig voor zitten en vergeet voor het gemak eens al het negatieve dat je ziet in je medemensen maar denk alleen eens aan alle leuke en mooie dingen. Zie van iets negatiefs ook eens het positieve in. Bekijk je zelf eens in de spiegel en ga niet klagen over wat je niet mooi vind aan je zelf maar ga je zelf eens complimenteren over wat je WEL mooi vind. Je riem. je oren je brilmontuur of misschien wel je tong. Ik noem maar wat. En wanneer je ontdekt hebt wat je lief hebt aan jezelf breng je dat over op je partner of je kinderen. Want hoe dan ook,ook onbewust heb jij juist die personen lief.

liefde zit soms verborgen onder sluiers die we zelf om ons heen wikkelen, het is dan moeilijk te onderscheiden wat echte liefde is van andere gevoelens. Dus men moet van de sluiers loss zien te komen om zijn echte liefde te ontdekken en met anderen te delen. Als je jezelf echt leert kennen dan kan je voor jezelf alleen maar liefde hebben dat kan niet anders.

Ik geloof eigenlijk niet dat als je jezelf niet liefhebt je echt van anderen van houden je voelt je vaak onzeker en dat ga je sowieso projecteren op wie je liefhebt, met alle gevolgen van dien ik geloof inderdaad dat je eerst van jezelf moet houden voor je iemand oprecht graag kan zien je botst constant op een muur, doordat je met jezelf in de knoop ligt, je kan niet geloven dat anderen om je geven, omdat je jezelf niet de moeite waard vind hoe leer je echte liefde kennen? wat is ECHTE liefde , alle liefde die je voelt is echt, als jij er echt in gelooft in de eerste plaats denk ik dat je je moet openstellen voor liefde ,het echt willen toelaten en niet op zoek gaan vind liefde in kleine dingen, merk liefde op: een knuffel, compliment, knipoog, allemaal tekenen van liefde voor sommige mensen voel je gewoon onvoorwaardelijke liefde zoals je kinderen, niet te vergelijken met je partner ik geloof dat liefde voor een kind samen geboren wordt met het kind , zulke liefde kun je niet evenaren hoewel sommige vormen van liefde uiteraard even goed kunnen zijn op een andere manier

De meeste mensen zijn niet oprecht, hoe graag je dat ook van iemand wil denken die je ontzettend graag mag maar, denk eraan, een mens kan denken en kan je het gevoel geven dat 'ie je liefheeft maar ondertussen iets heel anders denkt..zo werkt dat gewoon, 't is niet anders want zo zit een mens in elkaar. Maar echte liefde kun je zeker wel verwachten wanneer je een hond aanschaft en die liefdevol verzorgt. Het beest zal jou daarvoor "belonen" door zijn liefde te tonen en zal je altijd bijstaan. En, geloof me, dat is echte liefde. Unconditional! Dieren zijn écht eerlijk en oprecht. Mensen niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100