Wat is "Spiritualiteit"?

Nadere toelichting: Is spiriualiteit iets dat alleen in je hoofd speelt? Is spiritualiteit aangeboren of aangeleerd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Spiritualiteit = geestelijke leer. Spirit in het Engels betekent geest. Spiritualiteit is geen religie. Mensen die niet geloven in een religie, zeggen dat ze ongelovig zijn, dat wil nog niet zeggen dat ze in niets geloven. Vraag aan hen of ze geloven dat er meer is tussen hemel en aarde. Als ze eerlijk zijn ''moeten'' ze toch zeggen, er moet toch een almacht zijn, die de mensheid en de wereld gecreëerd heeft, en dat is geloven. De filosofie van spiritualiteit is vooral kennis overdragen. Wij hebben alles al geweten, alleen zijn wij in een lager bewustzijn gekomen. Wij begrijpen dit niet door religie, wel door spiritualiteit. Het is kennis om het leven zelf te begrijpen. Het is kennis om het ontstaan te begrijpen. Het is kennis zodat wij onze eigen bewustzijns die wij allemaal in ons hebben zitten gaan begrijpen.

Spiritualiteit is het bewust gaan kijken waar de aandacht vandaan komt, meer niet... (Er zijn andere en veel betere definities, maar ik wil gewoon een eigen ervaring laten horen en niet een link naar Google of wikipedia)

De afwezigheid van vragen...

Innerlijke groei. 'Is het aangeboren of aangeleerd?' > Ieder mens groeit, bewust of onbewust.

Niks, tis een idee, er is geen weg ergens naar toe, er is alleen nu. Alles bestaat uit spirit, dus tis alles of niets.

Spiritualiteit heet met de geest te maken. Er is meerdere uitleg bekend over wat spiritualiteit betekent. http://nl.wikipedia.org/wiki/Spiritualiteit Het heeft met geloven, weten, denken, voelen, ervaren, beleven en bewustzijn te maken. En al die geestelijke aspecten kunnen zich verdiepen in iemand. In elke levensfase is er sprake van spiritualiteit. De mooiste uitspraak hierover vind ik: Wij zijn geen menselijke wezens met een spirituele ervaring maar wij zijn spirituele wezens met een menselijke ervaring. En die menselijke ervaring verdiept zich en dat komt tot uitdrukking in de spiritualiteit van een ieder. Elke levensfase kent zijn eigen overtuigingen, waarde en normen en na elke levenscrisis vindt er een stuk geestelijke groei plaats. Het is net als met zo'n sneeuwbal souvenir. Het leven schudt er regelmatig aan, de sneeuwvlokjes in de bal dwarrelen even in chaos en dan ontstaat er nieuwe orde. Een vernieuwde kijk op het leven.. een diepgaandere op ervaring gebaseerde kijk op het leven. Hoe groter de crisis hoe sterker "de groei" die iemand geestelijk doormaakt. Die geestelijke groei en verdieping dat versta ik onder spiritualiteit. Want daaruit komen alle andere dingen als geloof, waarden, normen, overtuigingen etc.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100