Wat houdt de Sabbat precies in in het Christelijke geloof?

Weet jij het antwoord?

/2500

In bepaalde stromingen van het christendom is de sabbat de religieuze rustdag zoals deze is voorgeschreven door het vierde gebod van de Tien geboden.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Sabbat_(christendom)

Voor christenen is de Sabbat de zevende Scheppingsdag. Zoals je kunt lezen in het eerste Bijbelboek, Genesis, de zaterdag waarop de Schepper een rustdag instelde nadat er zes dagen hard gewerkt was. En die dag wordt door joden nog altijd in ere gehouden.

de christenen hebben niks met de sabbat eigenlijk aleen de joden, de joden gaan op de sabbat naar de synagoge om dat god heeft geboden de rustdag te houden op de 7e dag, de christenen geloven hetzelfde aleen die gaan op zondag naar de kerk omdat ze herdenken dat jezus toen aan het kruis gestorven is; kortom, de sabbat komt voor als gebod in het christelijk geloof maar wordt aleen bij de joden als rustdag gebruikt.

Christenen hoeven geen wekelijkse sabbat te houden. Ze staan onder ‘de wet van de Christus’ en daar is de sabbat geen onderdeel van Paulus schreef daarover in zijn brief aan de Kolossenzen 2:16, 17 .... Laat niemand jullie oordelen om wat je eet en drinkt of om de viering van een feestdag of de nieuwemaan of een sabbat. 17 Die dingen zijn een schaduw van toekomstige dingen, maar de werkelijkheid is de Christus.

Bronnen:
https://www.jw.org/nl/wat-de-bijbel-leert/...