Kun je na je dood reïncarneren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Of je kunt reïncarneren hangt in de eerste plaats van je (subjectieve) intuïtie af, sommige mensen geloven dat dit kan. Zoals sommige mensen ook in God geloven, zonder dat hier enig wetenschappelijk bewijs voor te vinden is. Toch lijkt er sinds kort enig bewijs voor reïncarnatie te zijn: De 10-jarige Ryan Hammons vertelde in het Amerikaanse programma Today dat hij in een vorig leven een Hollywood-agent is geweest. “Op een avond zei hij: ‘Mam, ik moet je iets vertellen. Ik was ooit iemand anders’,” herinnert zijn moeder Cyndi zich. “Ik groeide op als baptist en had nog nooit echt nagedacht over reïncarnatie.” Ryan kon zijn naam in het vorige leven niet herinneren. “Toen vonden we een foto en veranderde alles,” zei Cyndi. Het ging om een foto van ‘Night After Night’, de eerste film van Mae West. Ryan wees gelijk naar een man die Marty Martyn heette. Het jongetje wist 51 verschillende details van het leven van Martyn op te noemen. Ryan sprak regelmatig over zijn twee zussen, reisjes naar Parijs, vijf vrouwen en een straatnaam met het woord ‘Rock’ erin. Hij zei ook dat hij erg verlangde naar een specifieke soort frisdrank die ‘True-ade’ werd genoemd. Kinderpsychiater dr. Jim Tucker van de Universiteit van Virginia doet onderzoek naar reïncarnatie. Hij zegt dat het verhaal van Ryan het meest overtuigend is. “Deze informatie was niet op internet te vinden,” zei Tucker. Alles wat Ryan zei klopte. Martyn dronk True-ade, woonde aan Roxbury Drive in Beverly Hills, had twee zussen en ging met zijn vijfde vrouw naar Parijs. “Hij zei niet te snappen waarom God je 61 laat worden om vervolgens terug te komen als baby,” zei Tucker, toevoegende dat op de overlijdensakte vermeld staat dat Martyn op 59-jarige leeftijd is overleden. In eerste instantie leek het erop dat Ryan de leeftijd van Marty niet goed had. “Ik heb nieuwe informatie gekregen waaruit blijkt dat de akte niet klopt en dat Marty Martyn 61 was toen hij stierf. Ryan had dus gelijk.” Maar veel bewijs is dit nog niet. Toegevoegd na 23 uur: Als reïncarnatie niet bestond, zou reïncarnatietherapie niet vergoed worden door sommige ziektekostenverzekeraars. Dit betekent natuurlijk niet automatisch dat reïncarnatie wél bestaat. Toegevoegd na 23 uur: Edit: Als reïncarnatie niet bestond -> Als bewezen was dat reïncarnatie niet bestaat Toegevoegd na 1 dag: Duidelijker formulering eerste zin: zolang niet overtuigend bewezen is dat reïncarnatie bestaat noch dat het niet bestaat, ben je voorlopig aangewezen op je eigen intuïtie en geloof.

Bronnen:
http://www.ninefornews.nl/bewijs-voor-rein...
http://www.ninefornews.nl/onthuld-wetensch...

Deze vraag is niet feitelijk te beantwoorden. Er is geen sluitend bewijs dat reïncarnatie bestaat, maar is ook geen sluitend bewijs dat reïncarnatie niet bestaat. Sommige mensen geloven erin, anderen niet. Of het werkelijk mogelijk is, is vandaag de dag niet te zeggen. Het is niet uit te sluiten dat er ooit bewijs voor komt, maar omdat dat bewijs er nu niet is, is het niet aannemelijk dat het concept gebaseerd is op iets dat werkelijk bestaat of heeft bestaan.

je kunt de vraag ook omdraaien, zijn we als mens ooit eerder op de aarde geweest. Om van daar uit gereïncarneerd te zijn, tot het leven van nu. Maar ook dan , is er bewijs van? Dit is het grote struikelblok bij dit soort vraagstukken, maar wel terecht. Nu lijkt het makkelijker om terug te kijken dan vooruit. Immers vooruit moet nog komen en terug kijken is al geweest. Is er dan wel informatie over wat is geweest? Komen we weer het zelfde struikelblok tegen, namelijk het bewijs. In mijn werk kom ik regelmatig mensen tegen die menen zich dingen te herinneren uit vorige levens, als dat zou kloppen, dan is reïncarneren na je dood mogelijk. Dus is mijn antwoord dus ja! Kan je het bewijzen, nee. Maar dat komt de vraag wat de mensen zich dan herinneren, incl. mij zelf. Een deel van deze informatie is te controleren en lijkt te kloppen. Vanaf dit punt, zal de discussie verzanden en totaal vast lopen. Echter gezien een aantal ervaringen van anderen en mij zelf, is het meest voor de hand liggend antwoord op de vraag toch ja.