Iemand ziet geesten en voelt dat ze zweeft over de grond, hoe kan dit?

Kan een geest de mens ook meenemen, tot deze onvindbaar wordt? Er is bewezen dat geesten bestaan, tot hoever gaan geesten? Bijvoorbeeld bij glaasje draaien, werd iemand bijna tussen een tafel gedrukt, maar kon net op tijd wegkomen... Is het mogelijk dat geesten mensen door een dichte deur kunnen dringen?

Toegevoegd na 8 minuten:
Ze gebruikt geen ouijabord, of iets dergelijks. Ze denkt überhaupt niet na over geesten. Soms ziet ze ook dat de ogen van haar pop felblauw/ rood worden, hoe kan dit?

Toegevoegd na 38 minuten:
Heeft dit misschien iets te maken met uittreding?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je vraagt hoe het mogelijk is dat iemand geesten ziet en het gevoel heeft over de grond te zweven. Het antwoord is: dat komt doordat onze hersenen ons vaak in de maling nemen. We zien, voelen en ervaren dan dingen die er niet zijn. Dit gebeurt vooral vaak bij het inslapen of bij het wakker worden. Maar als je er toevallig gevoeliger voor bent, kan het ook in andere situaties gebeuren. Je ziet dan dus *echt* geesten, je ervaart ze alsof ze er werkelijk zijn. Maar ze zijn er niet.   Toegevoegd na 4 minuten:   Over je overige vragen: "Kan een geest de mens ook meenemen, tot deze onvindbaar wordt?" Nee. Geesten bestaan niet, dus de vraag is niet van toepassing. "Er is bewezen dat geesten bestaan, tot hoever gaan geesten?" Nee, dat is niet bewezen. Het zou direct wereldnieuw zijn zodra het bestaan van geesten wel zou worden bewezen. "Bijvoorbeeld bij glaasje draaien, werd iemand bijna tussen een tafel gedrukt, maar kon net op tijd wegkomen…" Alles wat bij het glaasjedraaien gebeurt, wordt (bewust of onbewust) gedaan door de mensen die eraan deelnemen. Dat is met enkele briljante experimenten bewezen, zoals bijvoorbeeld het experiment met de geblinddoekte spelers aan het ouija-bord. Er is geen enkele aanwijzing dat er geesten betrokken zouden zijn bij welke gebeurtenis dan ook bij het glaasjedraaien. Voor een verklaring van de gebeurtenissen moet je bij de psychologie zijn. "Is het mogelijk dat geesten mensen door een dichte deur kunnen dringen?" Nee, omdat geesten niet bestaan. "Soms ziet ze ook dat de ogen van haar pop felblauw/ rood worden, hoe kan dit?" Inbeelding. Dat is trouwens niet negatief. Inbeelding is een normaal-menselijke eigenschap. "Heeft dit misschien iets te maken met uittreding?" Nee. Uittreding is nooit bewezen. Zie bijvoorbeeld het experiment dat al vele jaren loopt in de operatiekamers van diverse ziekenhuizen, met de "letter op de bovenkant van de operatielamp" of varianten daarop.  

Als wij even los laten of geesten bestaan of niet, dan zijn deze vragen ook te antwoorden. Een mens kan niet door een dicht deur. Behalve als het geen mens is of tijdelijke geen mens is. Maar ga je van uit dat geesten bestaan en dat geesten mensen kunnen veranderen. Als zaken bewegen, dan is het lastig om zaken te stoppen. Overigens om iets in beweging te brengen kost veel energie en als je geen controle hebt over de beweging, dan gebeuren er rare dingen en iets laten bewegen door geesten is controle loslaten. Iets waar het lastig is om te bewijzen dat het bestaat, daar kun je weinig controle over hebben. Het weinige wat mensen over geesten weten is dat ze weinig tot geen controle hebben vaste stoffen. En ze zien geesten meer als een vloeistof of een gas. Dat het is het beeld dat mensen van geesten hebben en dat beeld vormt de waarneming. Geesten "bestaan" in films, boeken en in de gedachten van de mensen. Dat bestaan kan wetenschappelijke aan getoond worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100