Kun je met je Chi jezelf beschermen tegen ongewenste identiteit?"Hoe?

Ik help iemand die belaagd wordt, en zoek nu alle manieren uit zodat hij zichzelf kan gaan beschermen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je belaagd wordt kun door middel van TaiChi of Chi leren zichzelf te verdedigen tegen een ander persoon. Dat kan tegen iemands ongewenste intimiteiten zijn, dat kan zelfs iemands eigen identiteit zijn. Het is een bijzondere manier van bewegen. Door intensief en nauwkeurig de bewegingen te volgen, leer je bewust omgaan met je lichaam en geest. Tai Chi Chuan is een vechtkunst van de hoogste graad, de letterlijke vertaling is 'het meest verheven boksen'. Omdat je in Tai Chi Chuan met je energie werkt in plaats van spierkracht, ben je vele malen sneller en krachtiger dan iemand die louter spieren gebruikt. Chuan heeft de betekenis 'boksen'. In Tai Chi leer je jezelf verdedigen. Echter begint de interne zelfverdediging bij jezelf te beschermen tegen alle invloeden van buitenaf; stress, het weer, ziekten, enz. Pas veel later kun je met Tai Chi leren jezelf tegen een ander persoon te verdedigen. De bovenstaande theorie wordt aangehangen door de Golden Flower Tai Chi™ School, In Nederland zijn de scholen in Utrecht, Den Haag, Arnhem, Apeldoorn en Amerongen.

Bronnen:
http://www.chiflow.nl/index_bestanden/Page1771.htm
http://www.goldenflower.nl/gfinfo/watistai...
http://www.goldenflower.nl/index.php

Nee, Tai Chi gaat je beperkt helpen. Met name omdat bewegingen ook erg langzaam worden uitgevoerd en het ook meer een 'vechtkunst' is in plaats van een zelfverdedigingsvorm. Een meer realistische vorm van zelfverdediging is Krav Maga.

Als je met Chi iemands levens energie bedoelt die kennelijk verstoord of uit balans is of zou zijn en persoon hinder ondervindt van die zogeheten entiteiten ( waardoor iemand voor een x-tijd 'zichzelf' niet meer is? Dit noemt men ook wel bevangenheid. Dan kan je die ander niet beschermen. Wel kan je proberen die ander bij te staan door begrip en zonder oordeel' liefde en proberen persoon op andere denksporen te zetten.. Vaak zijn dit hypergevoelige personen en een nodige kennis missen en door angst "van alles aantrekken" om angst te overwinnen. De werkelijke manier om hiermee om te gaan ("genezen") is lezen / leren dat zolang je gelooft in deze beïnvloeding deze ook blijft bestaan in de beleving of ervaring van die persoon. Lijden mindert of stopt zodra er gezondere inzichten komen en daarmee ook acceptatie in en met het leven zelf. Geen product als olie, handoplegging etc.zal helpen en ook geen Tai Chi die overigens een mens vanuit innerlijke kracht en conditie wel weerbaarder maakt, maar dit vergt jarenlange oefeningen.