Wat is satsang?

En waar kan ik dat geven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Satsang (Sanskriet sat = waar, sanga = gezelschap) kan in de Indiase filosofie drie dingen betekenen" 1.het gezelschap met de hoogste waarheid 2.het gezelschap met een goeroe 3.het gezelschap met een groep mensen die over de hoogste waarheid luistert, spreekt en erin opgaat.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Satsang
http://www.satsang.nl/

Satsang (Sanskriet sat = waar, sanga = gezelschap) kan in de Indiase filosofie drie dingen betekenen" 1. het gezelschap met de hoogste waarheid 2. het gezelschap met een goeroe 3. het gezelschap met een groep mensen die over de hoogste waarheid luistert, spreekt en erin opgaat. Satsang laat zich sterk vergelijken met Swedana, een methode uit het Tibetaans_boeddhisme. Misschien kun je je er hier http://www.satsang.nl/ voor aanmelden.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Satsang

Het woord komt uit het Sanskriet: Sat is waarheid en Sanga gemeenschap. Satsang betekent: "samen zijn in waarheid". Al vele jaren komen mensen overal ter wereld bijeen om uitdrukking te geven aan hun diepste verlangen: vrede te vinden in zichzelf en een oprecht en vreugdevol leven te leiden met achterlating van religies, filosofieën en concepten. Ramana Maharshi Satsang is een directe weg zonder specifieke technieken en methoden. Het enige wat van belang is, is dat je het verlangen en de bereidheid hebt om te zien wie je werkelijk bent.

Satsang betekent: bijeenkomst of verzameling van mensen die op zoek zijn naar Waarheid.

Bronnen:
http://www.jivanjili.org/satsang.html

gemeenschap van gelijkgestemden die leven in waarheid.

Bronnen:
ram3.weebly.com

Satsang is wat het is. Satsang is ook een bijeenkomst waar een spiritueel leraar de kern van de advaita-leer doorgeeft. Ben jij een spiritueel leraar?

Je hebt het antwoord al wat Satsang is. Waar kan je dit geven? Daar waar jij je wijsheid mee wilt delen. Daar waar jij in al je wijsheid, respect en liefdevol wordt ontvangen! Toegevoegd na 5 minuten: Misschien is het zinvol voor je om even op deze site te kijken, daar waar Satsang wordt gegeven en gedeeld! www.ecodorp.nl

Alles is Satsang, ALLES... De vogel in de boom die zijn zang laat horen is Satsang... De boom zelf in de tuin die zijn bloesem draagt en laat ruiken aan een ieder die kan... Alles is samenkomst in waarheid... ALLES... Als je maar kunt horen, als je maar kunt zien, als je maar kunt ervaren... Toegevoegd na 29 seconden: En alles wat je zegt is Satsang, dus dat geef je al... Altijd, nooit niet...