Waar kan ik een natuurretraite doen?

Ik heb het dan over tot mezelf komen in de natuur. Al dan niet begeleid. Dus echt een weekend in stilte kamperen zonder Tijd en elektronica. Zijn er überhaupt campings die zoveel stilte bieden dat ik dat ook op eigen initiatief kan doen of moet ik dan toch echt bij bedrijf 'aankloppen' die dit organiseert? Zijn er überhaupt campings die zich op spiritualiteit en bezinning richten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn zeker campings die dat kunnen bieden, een aanrader vind ik zelf http://www.landgoedhetzand.nl/ Daar ga ik zelf ook regelmatig heen, 1 veld met sanitair e.d., maar verder in het bos verspreid stukken waar je alleen water hebt en verder 'met schepje het bos in'. Je hebt wel kaart nodig van natuurkampeerterrein, maar dat is het zeker waard. Begeleiding krijg je bv via http://www.naturequest.nl/nl/ Wel stuk duurder, maar dat is een keuze.

Staatsbosbeheer heeft een aantal campings die helemaal zijn gericht op rust en eenvoud. Zie link.

Bronnen:
http://www.staatsbosbeheer.nl/Overnachten/...

Wat te denken van een (contemplatief) klooster. Meestal in de natuur, stilte in overvloed, gelegenheid om een of meerder diensten te volgen, een kleine en simpel ingerichte cel, 3 maaltijden ook in stilte, enz... Maar ook gelegenheid om met een 'broeder' van gedachten te wisselen. Ik weet niet waar je woont maar ik ga bijv. graag naar Westmalle (Blg). Maar er zijn natuurlijk vele kloosters waar dit mogelijk is, al dan niet begeleid, met groep of op eigen houtje.

Bronnen:
http://www.etrbv.nl/etr-stilteverblijven.asp

Als je Finland gaaf vindt dan kan je ook onze training Natuur Coaching overwegen. Hierbij gaat het om verbinding herstellen met jezelf en de natuur, jezelf ontdekken en jezelf inspireren. Meer weten: http://lovingnature.nl/trainingen/natuurcoaching-finland/index.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100