Hoe kom ik er achter wie ik ben? Spiritueel gezien!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik kom er nooit achter als persoon en ik weet het nu al als mezelf... Ik weet niet wat ik ben, ik weet alleen dat ik ben... Door je dat te realiseren, ben ik wie ik ben... En dat is niet persoonlijk, dat is eenheid... Ik was er altijd en nooit niet... Maar door te realiseren dat ik als persoon niet best, en sterf als persoon, dan pas komt er iets anders, maar dat weet niemand... Net zoals het zaadje moet sterven om een boom te worden... En wij zijn allemaal zaadjes, dus niemand weet het om een boom te zijn... Dank je wel voor het stellen van deze vraag... +1

Door naar het innerlijke kind in jezelf te luisteren.

Dat hangt er vanaf wat je bedoelt met "wie ik ben". Je kunt gewoon het best veel aan introspectie doen, dat betekent dat je veel nadenkt over jezelf. Over je daden en gedachten, en daar conclusies uit trekt omtrend jezelf.

Dat ligt aan je auto. Want jij bent alleen maar de chauffeur. (Dat is mijn favoriete metafoor) Met andere woorden: Wees maar blij dat de kilometerheffing niet doorgaat!

Niet te veel over nadenken, maar sommige dingen moet je uitproberen zoals je hobby's, je cursus enz enz. En door dingen te doen weet je vast wel, wat of wie je daadwerkelijk bent... succes!

spiritueel moet je niet willen isoleren. het is goed jezelf helemaal te leren kennen, en daarnaar te handelen. dat geeft eenduidigheid en rust in je leven.

Door te beseffen dat je muurtjes hebt opgebouwd om je te beschermen. Dat je je keuzes in je leven hebt gemaakt om waarschijnlijk anderen een plezier te doen. Breek die muurtjes af, vind jezelf achter deze bescherming, maar je eigen keuzes en schud alle controles die anderen over je hebben van je af. Daaronder, diep daaronder zit jij, je werkelijke zelf. Wordt verliefd op diegene.

Daar kan je zelf niet achter komen, pas als jij er klaar voor bent, zullen hun het je laten weten.

Door jezelf te zijn, en alle verborgen mechanismes te elimineren. Als je al die laagjes eraf pelt, kom je bij je ware ik.

Door veel te lezen en veel te praten met mensen in wie je vertrouwen hebt. Door jezelf heel veel vragen te stellen, zoals klopt het wat men zegt, wat ik hoor, wat ik lees. Voelt dat goed? Kan ik er iets mee?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100