Welke spirituele film mag ik niet gemist hebben?

Films zoals
The secret
What the bleep do we know (en het vervolg)
Of misschien wel speelfilms?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alle goede paranormale thrillers waar geesten in voorkomen. ( maar die toch positief van strekking zijn ) . - The Sixth Sense - Stirr of Echoes. - The Gift . - The Lovely Bones.

What the bleep moet je niet zien. Dat is een verkapte Scientology commercial. Nee, kijk dan naar Donnie Darko!

Bronnen:
http://www.moviemeter.nl/index.php3?id=2029

The Matrix Butterfly effects

Het is een beetje afhankelijk van je definitie van spiritueel... Hoort avatar daarbij? Verder: The celestine prophecy The Dragonfly ...

Ik weet niet zo goed wat een spirituele film is. Rustige films die een bepaalde spirituele sfeer uitstralen ken ik wel. Mijn favoriet: Spring, Summer, Autumn, Winter... and Spring Zie hier: http://www.imdb.com/title/tt0374546/ Ook mooi: *Seven years in Tibet. *Little Buddha. *Samsara. *Kundun. *The Tibetan Book Of The Dead. *Buddha's Lost Children. *Dalai Lama - On Life & Enlightenment.

Bronnen:
http://www.katinkahesselink.net/boeddha/bo...

Ik roep de hulp van andere GV-ers in - ik kan namelijk slechts een beschrijving geven, en geen concrete titel. Ik hoop dat iemand de titel kan noemen op grond van mijn beschrijving. Jaaaaaren geleden heeft de VPRO een film uitgezonden die inging op de filosofisch-spirituele achtergronden van het bestaan, het zelfbewustzijn, en gerechtigheid. De film bestond uit een aantal fragmenten die elk het thema vanuit een andere invalshoek belichtten. Er was een fragment over twee weldoeners, een meester en een leerling, die door het universum reisden om goed te doen. De leerling kwam op zijn reis iemand tegen die graag tiran wilde zijn. Hij kon die tiran geen heerser maken over een bestaand volk, want daarmee zou hij kwaad doen. Dus creëerde hij een aantal robotwezens in een soort aquarium. De tiran kon deze robotwezens tiranniseren. Tiran gelukkig, missie volbracht. Toen de leerling terugkwam en zijn succes aan zijn meester vertelde, werd de meester kwaad: "Leerling, je hebt zojuist onnoemelijk leed aangericht!" Het idee was dat de robotwezens, hoe kunstmatig ook, zelfbewustzijn hadden, en *dus* net zo konden lijden als biologische wezens. Samen gingen ze naar de tiran. Daar aangekomen bleek dat de robotwezens zichzelf hadden bevrijd van hun tiran, die in een baan rond het aquarium zweefde. Ziehier een spirituele les. (vervolg in reactie)

De celestijnse belofte: John en zijn vriend vertrekken naar Peru om een oeroud manuscript te zoeken, waarin negen universele levensinzichten worden onthuld. Mijn absolute favoriet, As it is in heaven: Een dirigent toert om de wereld met zijn wereldberoemde muziekstukken, totdat hij een hartaanval krijgt. Hij moet het rustig aan dien van zijn arts en keert terug naar zijn geboortedorp en neemt een andere naam aan. En dan begint het verhaal pas echt.. Tig keren heb ik de film bekeken en telkens schiet ik weer vol. Erg mooie film, vooral ook op het eind. Een echte aanrader.

Speelfilm "The Green Mile"

Life of Brain...

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=1loyjm4SOa0

Andrej Tarkovsky: Stalker Toegevoegd na 26 minuten: http://www.youtube.com/watch?v=nBBR8Pn7eUQ

The house of the spirits '93 met Meryl Streep, Glenn close, winona ryder

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100