Zelfs in de heilige boeken staat (als ik het goed heb) nergens dat geloof een verplichting is, waarom zouden mensen het verplichten (of juist verbieden met het doel iedereen gelovig te maken). Het is namelijk een keus van ieder mens op zich.
Laten we nou geen dictatoriale wereld willen creeren, dictatoriale staten zijn er al genoeg.
Puur filosofisch gezien wordt iets alleen aantrekkelijk als het verboden is en direct voordeel biedt. Zoals drugs, stelen of iemand vermoorden aan een directe behoefte voorziet (drugs maakt iemand even euforisch, stelen vult iemand beurs voor een tijdje en een moord kan bijv. een wraakbehoefte bevredigen). Een godsienst volgen heeft geen directe voordelen, alleen voor mensen die al gelovig zijn. Ongelovigen zullen nou niet direc iets spannends zien in een leven in het hiernamaals (of meerdere levens, redding uit de hel, liefde voor jezus of Boeddha, noem maar een reden waarom mensen gelovig zijn) als het geloof in zo'n hiernamaals (zo'n redding, liefde etc.) verboden wordt. Het vereist een levenslange discipline en of je wordt beloond moet je maar afwachten. Niet erg aantrekkelijk hoor.
Aan de andere kant geeft het doen van verboden dingen adrenaline wat verslavend kan werken. Maar stiekem bidden, zal niemand opvallen tenzij in ieder huis, in iedere kamer een camera wordt opgehangen. Dan leven we constant in angst, voor van alles en nog wat. Dan is het niet spannend meer maar een marteling.
In het geval dat er geen camera's worden opgehangen, zullen we niet zozeer het christendom verbieden (want dat gaat makkelijker stiekem) maar specifieke godsdiensten zoals de islam of hindoeisme die specifieke kleding vereisen. Met radialisme tot gelvolg.
Bovendien, als je consequent bent moet je de 10-geboden verbieden: stelen, moorden en allerlei andere 'zonden' worden dan geoorloofd. Wat een toestand.