Waarom leggen mensen hun vinger op het glas bij glaasje draaien?

Waarom zou je dat doen, als die geest het glas uit zichzelf toch beweegt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Goeie vraag! Een heel goede vraag zelfs - een vraag waarin het antwoord al besloten ligt... Welke kracht zou het glas laten bewegen? Denk eens heel nuchter na, en kies het eenvoudigste antwoord dat je te binnen schiet. Zoals altijd, is dat ook nu het juiste antwoord. Hier laat ik het bij. Je weet zelf wat het antwoord is. Toegevoegd na 9 minuten: Ik ben trouwens benieuwd hoeveel minpuntjes dit eerlijke antwoord zal opleveren... Je kunt *willen* dat er geesten zijn, maar ik geloof er ab-so-luut niet in. Eerdere vragen over dit onderwerp hebben echter aangetoond dat veel GV-ers zwaar overtuigd zijn van de kwade geesten die zouden worden opgeroepen door glaasjedraaien. Een deel van die GV-ers deelt minnetjes uit aan alles en iedereen die het waagt een eigen mening te verkondigen. Dus, jongens, hoeveel worden het er deze keer? ;-)

Daarom klopt het ook niet, dat glas is vingeraangedreven, maar dat ervaren de draaiers niet zo... Goed opgemerkt...

Als 'tussenstation' tussen jou en de geest. De geest leidt het glaasje dan via jou vinger naar de letters die hij wil. Zo houden ze het spannend, geesten willen het niet te makkelijk maken voor je.

Via jouw energie laat je het glas naar een letter gaan. Maar.........wanneer je met mensen dit doet, is de kans erg groot dat je elkaar beïnvloed en dat het glas daar naar toe zal gaan, wat je juist wilt horen. Betrouwbaar is het dus niet! Je moet je dan helemaal 'leeg' kunnen maken. Het is zeker een hele gevaarlijke bezigheid!

Het is niet 'een geest' die het glaasje beweegt, maar 'de geestige mens' die dát wil laten geloven. Dus als de mensen niet hun vinger op het glaasje zouden leggen, dan zal het glaasje nooit bewegen...

Om jou te belazeren

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100