Is het mogelijk om jezelf en anderen te (laten) 'reinigen' en vol in het hart verder te gaan?

Ik heb een sterke band met iemand. We zijn door vele nare situaties heen gegaan en hebben dit allemaal doorstaan. Er blijft daardoor soms een negatieve sfeer hangen wat niet goed voor elkaar is, maar toch weten we dat we bestemd zijn om bij elkaar te zijn in dit leven.
Daarom vroeg ik me af: Is er een manier waarop je jezelf kunt 'reinigen' en dus in feite dingen los kunt laten door positieve stralingen bijvoorbeeld? De ander is namelijk moeilijk te overtuigen en te behandelen en staat wel degelijk open voor goede verandering, alleen blijven we zoeken naar een oplossing op lange termijn. Als je dit zelf niet kunt en het zou bijvoorbeeld wel bij een reiki kunnen, laat het me weten alsjeblieft. Op naar het nieuwe jaar. Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je gelooft dat zo'n ritueel nodig is, dan kan het. Maar dat kun je ook gewoon zelf doen. Een dikke knuffel lijkt me al voldoende, maar een kaarsje of wierook erbij om wat sfeer te maken erbij is ook prima

Ik gun je natuurlijk [voor het nieuwe jaar] een goede/nieuwe start maar ik denk dat je de ervaren 'negativiteit' in 1e instantie anders moet benaderen dan alleen het reinigen ervan. Reinigen van elkaar en van je omgeving is geen optie wanneer de onderliggende problematiek niet aangegaan wordt en/of verwerkt. Eerst dat aanpakken. Daarnaast, wanneer je dat nodig vind, kan je elkaar en je omgeving reinigen. Er zijn vele manieren om jezelf/ruimtes te reinigen. Voorb: spoel je af met de waterstraal van een denkbeeldige douche; laat het 'regenen' in een ruimte die je daarna vult met goed geel licht; ga met je handen van boven [op het hoofd] naar beneden over het lichaam van de ander [alle kanten] en sluit elke handeling af door het 'afgestrekene' de grond in te duwen. Spoel daarna je handen af. Er zijn vele wegen die naar Rome leiden. Dit is er een van. Het *belangrijkste* is met welke intentie de handeling verricht wordt en niet zo zeer de manier waarop! Succes. Toegevoegd na 2 minuten: ...goed geel licht m/z goud geel licht...

Zogezegd nare situaties zijn bedoeld om je te laten groeien, het is geen straf of ongeluk of dergelijke. Vaak zijn dingen die we als "naar" ervaren terug te brengen tot vroegere ervaringen die we niet verwerkt hebben, en die ons dan op een presenteerplaatje terug worden aangeboden. Zoals C.G. Jung ook al zei : "Zo binnen, zo buiten", dus wat je in je hebt zie je in je omgeving. De negatieve sfeer die voortkomt uit nare situaties, leg je er zelf in. Misschien horen mensen dat niet graag, maar het is zo. Dat betekent niet dat je iets fout zou gedaan hebben, iedereen heeft leersituaties in zijn leven. vermits de "negatieve sfeer" uit jou komt, kan je die ook via jou veranderen. dit kan bv. door : - de situatie los te laten, en iedereen te vergeven die er mee te maken had. om dit te kunnen doen is het soms belangrijk om eerst de gevoelens die aan de gebeurtenissen kleven te verwerken. negativiteit met een positieve pleister blijft onderhuids verder woekeren. een goede manier om gevoelens toe te laten is om ze op te schrijven. - dankbaar zijn voor de les die je uit de situaties geleerd hebt. Dankbaar zijn voor elkaar, voor jullie band - slachtofferdenken loslaten. Samen slachtoffer zijn en daardoor een band opbouwen, geeft nooit een positieve band (al kan het wel een sterke band geven). - chakra-healing kan helpen. Dit kan door reiki, maar ook door in chakra's te ademen. Hierover zijn er tal van boeken, hoe je je chakra's terug meer open krijgt. Let op : dit is een techniek. Je chakra zal pas echt open blijven als je ook je gedragingen en gedachten verandert. -ook licht laten instromen in je kruin en dan langs je navel terug laten buiten stromen (in gedachten natuurlijk) is reinigend. je kan je ook voorstellen dat de persoon of de situatie waar je nog mee zit, een vorm aanneemt, en dan vanuit je navel met dezelfde techniek een kleur sturen naar die persoon of situatie. - schuldgevoelens loslaten. wat er ook gebeurt is, je bent goed zoals je bent met je grote en kleine kanten. schuldgevoel heeft nog nooit iets opgelost, en geeft enkel lichamelijk en geestelijk lijden. - veel water drinken. dit voert stoffen af die door negativiteit in je lichaam opstapelen. Maar net als met andere technieken kan ook vijf liter water per dag er niet voor zorgen dat je reinigt als je negatief blijft in je gedachten. Ruimtes kan je zuiveren door bv salie of sandelhout te branden. Maar ook dat is enkel een techniek die op zichzelf niet helpt.

Wat je noemt 'reiningen' is waarschijnlijk rommel opruimen. Emoties, overtuigingen, conditioneringen etc. 'Overblijfselen' van die vele nare situaties. Je hebt het doorstaan maar waarschijnlijk ook flink wat afweren, mechanismes opgebouwd. Die kunnen nu als 'sfeer' tussen jullie in staan. Eigenlijk zit je dan in je eigen afweer. Wat zit er tussen jezelf en de ervaring in. Dat is de kern. 'Reiningen' kan dan ook alleen van binnenuit gebeuren. Hoe je omschrijft van 'de ander' dat is ook je eigen 'rommel'. Daar begint het. De ander moet veranderen, moet overtuigd worden. Daar zit je al in je eigen afweer. Ook het 'dit niet zelf kunnen' is ook je eigen rommel. Want het is een gedachte/een overtuiging dat je dit niet zelf kunt. Door de pijn heen kom je bij liefde, en bij het hart. En niet erbij langs, maar er dwars doorheen. Eigenlijk moet je door het (gekwetste) hart heen, om vol in het hart te komen. Dit is zowel een individueel proces als samen. succes !

Een menselijk wezen is niet als en kachel die na het reinigen weer optimaal kan branden. Hoe we ons voelen wordt vooral bepaald door ons karakter, gezondheid en ervaringen. Als jij denkt dat er nog ' ergens' en negatieve sfeer is blijven hangen, zoek dat dan bij je zelf. Immers bepaal je zelf, wat je met al je ervaringen met de ander kan en wilt doen. Er zijn dus zaken tussen jullie, die niet goed zijn uitgesproken. Dat geeft hier het vervelende negatieve gevoel. Dus daar ligt ook de oplossing. Praat er dus over. Kom je daar echt uit, dan zal je er een positief gevoel van over houden. En dat is voor een deel positieve energie die je met elkaar uit wisselt. Los het met liefde en geduld op, dan kan je weer verder met je leven. Met reiki zou je inzichten kunnen krijgen, maar geen reiniging van negatieve energie. Zo zijn er wel meer mogelijkheden in de spirituele behandelingen, zoals in Trance Healing., maar wat blijft is dat je de oorzaak van dat negatieve gevoel toch zelf/gezamenlijk moet oplossen. Al het anderen is niet meer dan een duwtje in de juiste richting. Maar kan wel een heel belangrijk duwtje zijn.

Als direct antwoord op je vraag: m.i. niet, omdat anderen niet in staat zijn jou te "reinigen". De enige die dat kan ben jijzelf, hoogstens met hulp van anderen. Hulp waar jij voor open staat, waar jij in gelooft en die jij vertrouwt. Anderen kunnen jou hun inzichten/ervaringen/wijsheden GEVEN, maar het is aan jou om daar wel of niet iets mee te doen. Dingen los laten heeft vaak (en misschien wel altijd) te maken met aanvaarden en accepteren dat iets is zoals het is. Dat je het wel anders kunt willen hebben, maar dat dit nou eenmaal niet zo is en dat het op dit moment een kwestie van aanvaarden is. En dat betekent niet, dat je dat leuk hoeft of moet vinden. Als je nare dingen meemaakt, dan ga je door een (soort van) rouwproces heen; een proces dat voor iedereen anders is, hoewel er ook wel vergelijkbare momenten zijn. Erover praten, je gevoelens uiten, open en eerlijk zijn naar elkaar maar zeker ook naar jezelf is (nogmaals naar mijn idee) erg belangrijk voor het verwerken van zaken uit het verleden. Als jij gelooft dat reiki je kan helpen: probeer het uit. Jij beslist. Ik wens je toe, dat jullie komend jaar en de jaren erna samen blijven zoeken naar een mooie vorm van jullie samen Zijn.