Wat is, of hoe omschrijf je kosmische energie ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kosmische Energie: De ene vindt er geen woorden voor maar ervaart wel dat er onbeschrijfbare invloeden/krachten op aanvankelijk onverklaarbare wijze op ons inwerken. Anderen ervaren, buiten de dagdagelijkse invloeden waaraan men gewend is geraakt, niets uitzonderlijks maar baseren zich op de uitslagen van zo genaamde wetenschappelijke onderzoeken en borduren daarop verder om een voor zichzelf aanvaardbare logica te formuleren omtrent het fenomeen Kosmische Energie. Vaak wordt Kosmische Energie ook als Goddelijke Energie omschreven. En daarmee wordt dan bedoeld dat de oerkracht (die door velen God wordt genoemd) zich in élk facet van de schepping bevindt. Maar omdat de term God bij velen weerstand oproept kan niet iedereen er voor open staan dat het fenomeen God in elk van ons huist. Persoonlijk omschrijf ik Kosmische Energie als een Onzichtbare Krachtbron van waaruit Alles zich manifesteert zoals het zich manifesteert. Binnen deze context ga ik er van uit dat élk facet van de schepping en dus ook élk facet van hetgeen wij als onszelf ervaren, behept is met de Allesomvattende oerkracht en/of een Allesomvattend Vermogen om onder specifieke omstandigheden ook exact datgene te ervaren wat eender elk ander facet van de schepping kan ervaren. In deze context heb ik het dan ook over de mogelijkheid tot het opdoen van het soort ervaringen die aanvankelijk voor onmogelijk werden gehouden. In essentie zou je kunnen stellen dat Kosmische Energie slaat op een Allesomvattend Vermogen (en/of Allesomvattende Transformatie Kracht) die Alles (= eender wie of wat) in staat stelt om het absolute maximum uit zichzelf en anderen te halen. En in deze context is het absolute maximum een begrip dat veel verder reikt dan wij als mens met ons ratio kunnen bevatten. Dit begrip verklaart zichzelf via ervaringen waar je nooit eerder in kon geloven dat ze mogelijk waren. Dit begrip laat zichzelf ontdekken via ervaringen waar je nadien haast geen beschrijving kan aan geven omdat er altijd een verschil in ervaring alsook verschil in mening en uiting zal over bestaan. We zullen vanuit het fenomeen "rationeel denkend mens" nooit de grenzen van het absolute maximum en/of de complete omvang van Het Kosmisch Vermogen en/of de Kosmische Energie kunnen bevatten. Hiervoor dien je in staat te zijn om het "willen beredeneren" los te laten en dat vraagt véél oefening, geloof én vertrouwen in de daadwerkelijke hulp van Kosmische Energie. Liefs en vele fijne ervaringen gewenst!

Er zijn twee soorten energie die allebei wel 'kosmische energie' worden genoemd.   De eerste soort is een werkelijk bestaande, natuurkundige energie. Wat wij zien wanneer we de kosmos bestuderen, is dat de uitdijing (die door Edward Hubble is ontdekt) steeds sneller gaat. Er moet dus een energie zijn die ervoor zorgt dat alles zich niet alleen van elkaar verwijdert, maar dat die verwijdering met steeds grotere snelheid gaat. Helaas hebben we nog geen idee wat voor soort energie dit is. Het enige dat we weten is *dat* er een aandrijvende kracht is. Omdat we verder geen flauw idee hebben van oorzaak en achtergrond, noemen we de energie die hiervoor verantwoordelijk is de 'donkere energie'. Hierbij betekent 'donker' alleen dat we verder geen idee hebben, dat we er verder niets van zien - behalve dus die versnelling. Deze donkere energie wordt ook wel kosmische energie genoemd.   De tweede soort is een puur theoretisch iets. Het is niet eens bekend of we die tweede soort wel 'energie' mogen noemen. We weten er namelijk niets vanaf. Degenen die in dit idee geloven noemen het dan wel 'energie', maar omschrijven kunnen ze het niet. Daardoor is niet bekend of het wel om 'energie' in de natuurkundige betekenis gaat; het heeft er alle schijn van dat de aanhangers iets heel anders bedoelen met het woord 'energie', maar aangezien ze niet kunnen omschrijven *wat* ze dan bedoelen, is er verder niets over bekend. Deze tweede soort kunnen we nog het beste beschrijven als een 'iets' dat ervoor zorgt dat mensen die "ervoor openstaan" of "er gevoelig voor zijn", bepaalde "mogelijkheden" krijgen, of "subtiele effecten" kunnen bewerkstelligen.  

In het door de wetenschap nog niet ‘helemaal’ geaccepteerde concept ‘spiritualiteit’, heeft kosmische energie de betekenis van goddelijke onvoorwaardelijke liefde, heling - en transformatiekracht. Deze energie komt vanuit het universum (of god, zo u wilt) en kan helpen mensen te genezen en het zelf genezend vermogen van mensen in werking te zetten. Deze energie is een bron van liefde, kracht, heling en verlichting. Vanuit de visie bekeken dat ook wij, de mens, drager zijn van een deeltje God, is dit ook niet verwonderlijk. Vanuit dit inzicht is het duidelijk dat Iedereen ermee in aanraking is.