Waar is je sterrenbeeld afhankelijk van? Van je geboortedatum of van je verwachte geboortedatum?

Ik zit met een lastige vraag, waar is je sterrenbeeld afhankelijk van?

A. Van je geboortedatum? Dus de dag dat je ter werelde bent gekomen?

B. Je verwachte geboortedatum? Dus de dag na ongeveer 9 maanden zwangerschap?

Want ik ben op 30 september geboren, maar dat is twee weken te laat. Eigenlijk zou ik 14 september geboren worden. En daarnaast herken ik mezelf eigenlijk wel in het sterrenbeeld Maagd evenals in het sterrenbeeld Weegschaal. Ik kan niet echt goed zeggen welk sterrenbeeld ik heb.

Iemand die dit begrijpt of weet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je sterrenbeeld wordt bepaald op het exacte tijdstip en de plaats waar je geboren bent. Dus twee mensen die op 21 november zijn geboren kunnen bijvoorbeeld een verschillend sterrenbeeld hebben, omdat dan net het sterrenbeeld verandert. Een volgend jaar kan het sterrenbeeld weer op 22 november veranderen. Alleen jouw geboortemoment en plaats zijn bepalend. Als je op zo'n overgangsdag bent geboren, heb je echter wel de eigenschappen van beide sterrenbeelden gedeeltelijk. Als je precies je eigenschappen wilt weten, moet je een horoscoop maken of laten maken. Probleem is dan wel dat er weer zo veel eigenschappen worden genoemd, dat er altijd wel iets van klopt. 't Is leuk, maar volgens mij heb je er niet zo veel aan.

Het hangt af van de dag dat je geboren bent hoewel ieder sterrenbeeld wel iets heeft waar je jezelf in herkent.

Een sterrenbeeld is gebaseerd op de dag dat je ter wereld bent gekomen. Voor wat betreft de eigenschappen die bij de verschillende sterrenbeelden horen: Die zijn wel zo algemeen gesteld dat er altijd wel wat zijn die kloppen. Maar mocht je echt heel veel waarde hechten aan sterrenbeelden, in januari 2011 is bekend geworden dat er eigenlijk nog een 13e sterrenbeeld is, de slangendrager. Hierdoor verschuiven alle sterrenbeelden van ingangsdata. Misschien dat het nu wel klopt voor jou? Voor meer informatie over de "nieuwe" indeling van de sterrenbeelden, zie: http://www.nrc.nl/nieuws/2011/01/15/indeling-sterrenbeelden-op-zn-kop/ Toegevoegd na 26 seconden: http://www.femtopia.nl/maan/slangendrager.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100