Welke energie komt er aan te pas bij handoplegging?

Magnetiseren of handoplegging bestaat al heel lang.
Zelf heb ik er jarenlang om gelachen en kon me totaal niet voorstellen , hoe het zou kunnen helpen.
Nu weet ik dat het bestaat en onmogelijke dingen , mogelijk maakt, maar wat gebeurt er nu precies en wat of wie maken het mogelijk.?
Er zijn verschillende uitleggen voor dit fenoneem, wie denkt te weten hoe het werkt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

"Energetisch helen" noem ik dit. Een paranormaalgenezer is in staat energie te ontvangen vanuit de kosmos/ het Universum/het Goddelijke, hoe je dit ook noemen wilt. Deze energie kan hij/zij via de handpalmen laten stromen en overbrengen naar diegen die het nodig heeft. Korter en krachtiger kan ik dit niet omschrijven. Magnetiseren gebeurd voor mijn gevoel op dezelfde manier. Je kunt een soort van spanningsveld waarnemen op afwijkende of pijnlijke plekken. deze sapnning kun je wegnemen met je handen. Daarna kun je helende energie toevoegen indien nodig. Dan komt natuurlijk de vraag, wáár ontvang je deze energie? Het stroomt via je kruinchakra naar binnen. In je handen onstaat ernorm veel warmte, dat is dus de toch wel, waarneembare energie. Een wonderlijk fenoneem! En de 'wonderen' zijn de wereld niet uit, ook nooit geweest! Het is! Toegevoegd na 1 uur: sapnning, moet natuurlijk spanning zijn

ik denk dat als je er goed genoeg in gelooft dat het ook werkt.. als een soort placebo-effect.

Het allerbelangrijkste (maar ik denk niet dat je daar naar op zoek bent) is denk ik de aandacht die iemand schenkt aan je probleem. Echte aandacht doet een mens goed, doet een mens ontspannen, goeie stofjes aanmaken, en het geeft een mens rust. Daar hoeft geen speciaal type energie voor worden overgebracht, dat alleen al is genoeg om een mens zich beter te laten voelen.

Er is geen sprake van energie. Althans, niet van de energie zoals de wetenschap die kent. Het effect bestaat alleen als degene die wordt behandeld, *weet* dat hij wordt behandeld. Je hoeft die persoon dan niet eens echt te behandelen: als iemand alleen maar gelooft dat hij door handoplegging wordt behandeld, zal hij zich al beter voelen, zal de pijn al verminderen. Het gaat dus om het geloof van de patiënt. Handoplegging zelf is niet noodzakelijk. Van energie is geen sprake. Dit is althans de conclusie van vele, vele experimenten. Nog nooit heeft iemand kunnen laten zien dat hij kon voelen of een hand werd opgelegd. Nog nooit heeft een handoplegger kunnen laten zien dat hij meer kon dan een acteur. Case closed, denk ik. Maar ja, het geloof is kennelijk sterker dan de werkelijkheid.

Er zijn bepaalde energieen die wij met onze (normale zintuigen ) niet kunnen waarnemen. Wij normale rationele denkende mensen kunnen ons niets iets verklaren , oftewel het bestaat niet als wij er geen wetenschappelijke verklaring voor is. Nu kan ik U wel vertellen dat sinds de ontdekking van de qwantumfisica de wereld van de wetenschappers in zijn geheel op zijn kop staat. Wat voorheen bijvoorbeld een waterstof atoom was,....kleiner was er gewoon niet...en daar was dan ook de kous mee af............is verder onderzocht en er blijken zeer kleine deeljes genaamd qwarks in te zitten die na veelvuldig onderzoek er alleen maar waren als het menselijk bewustzijn erop gericht was. Nu komt de vraag wie wij dan wel zijn , wie is het dan die er deelneemd aan dat bewustzijn. onze geest ? ons lichaam?, de kombinatie van beiden? Om dit te verklaren laat ik dan eerst eens een berekening maken waaruit wij dan wel bestaan. Uit zeer veel atomen en molekulen, als ik het luchtledige deel , en de massa ga berekenenvan een atoom van het mens en hierna op de gehele mens dan bestaan wij voor (ongeveer) 2 % uit materie en is 98 % geheel niets. Juist uit dat niets komt alles uit voor. Het is een vorm van energie Mijn dochter heeft bijvoorbeeld de eigenschap om snijbloemen lang te laten leven, zelfs tot een half jaar lang, door er haar liefdevolle aandacht aan te geven. wij worden met een totaliteit van ongekendheid in alle opzichten te wereld waarna we het weer langzaam af leren. Wij mensen zijn veel meer dan wat wij alledaags denken wat wij zijn. Ik hoop dat ik U hiermee heb geholpen.

Ik zie hierboven verklaringen die met deeltjes te maken hebben, daar kan ik nog wel een mooie aan toevoegen (waar ik zelf geen geloof aan hecht, maar hé, als het werkt voor een heleboel mensen, wie ben ik dan?) George Lucas (de geestelijk vader van Star Wars) heeft geprobeerd om zijn 'The Force' op een semi-wetenschappelijke manier te verklaren met een ontbrekend deeltje dat alles in ons universum met elkaar verbindt. Dit deeltje noemt hij de Midi-Chlorian. Zolang er geen ander model is dat dit soort energieen verklaart, mag het van mij de waarheid zijn. En voor een nerd zoals ik is het natuurlijk leuk om parapsychologische dingen semi-wetenschappelijk te verklaren. Pragmatisch he.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Force_(Star_W...

Alvorens te beginnen, stem ik me af op mijn gids en vraag wat deze persoon nodig heeft. Meestal voel ik in mijn lijf de plek waar de persoon pijn heeft en kan zo mijn hand op de plek leggen. Niet ik, maar mijn gids bepaalt hoeveel en wat er nodig is. Ik voel dan een stroming in mijn handen en 'weet' wanneer ik moet stoppen, meestal is dat maar een minuut of vijf. Er wordt wel eens gedacht dat ik diegene ben die de energie geeft, maar dat is niet zo. Dus je gids bepaalt hoeveel en wat er nodig is, ik ben slechts een doorgeefLuik een kanaal. Zo heb ik ook eens een bouvier mogen helpen die niet meer kon lopen en wilde ook niet meer eten en drinken. Na 14 dagen, dagelijks een korte behandeling ging het beter, enige tijd later rende hij weer buiten en werd mijn grootste vriend, de dierenarts stond versteld... Als hij me zag kwam hij al op me afrennen, ook ik vind het nog steeds ongelooflijk dat dit is gebeurd.

Laat ik beginnen met te zeggen dat iedereen dit kan. Wanneer je met de juiste intentie de ander wil helpen is de basis gelegd voor een 'helend' moment. Zoals al gezegd, stel je open, vraag en ontvang wat je door mag geven. Er is hierover nog veel onduidelijkheid. Velen denken ten onrechte dat de mens deze helende energie geeft. Maar in werkelijkheid wordt er door hem 'heen gewerkt'. Deze energie is sterker dan dat de gids het zelf doet. Dus het is een samenspel tussen jou, je eigen gids (ook wel goddelijke wereld genoemd) en die van de 'hulpvrager'. Hij krijgt wat hij nodig heeft (en meestal niet wat hij denkt nodig te hebben). De soort energie is liefdesenergie.

Om het uit te leggen moet ik wat dieper erop ingaan. Alles in het universum bestaat uit energie, ook liefde gedachtes en negativiteit. Onze schepper die sommige God noemen is allesomvattende energie. Deze energie heelt en verwarmd, voedt en verzorgd. Door je daar op af te stemmen, kun je een kanaal zijn waar deze energie doorheen stroomt. Door je handen te leggen op de persoon in kwestie, wordt diegene de ontvanger. Wel wil ik een waarschuwing doen uitgaan aan degene die healt, doe dit met een liefdevol en ontvankelijk gemoed, zodat de persoon die behandeld wordt dit meekrijgt. En probeer je af te stemmen op die energiebron, zodat het niet je eigen energie kost. Anders raak je uitgeblust en vermoeid.

Het is het doorgeven van energie. Ook wel Ki, Prana, Chi, Liefdesenergie, nulpuntsenergie, etc.. De energie die om ons heen is. De gever functioneerd als doorgeefluik. Ik werk met de kosmische energie(van boven) en kundalinie energie (van beneden) laat beide in mij samensmelten en kan dan doorgeven/energie sturen, dat hoeft niet perse met de handen, dat kan ook vanuit de intentie, afstand doet er dat niet meer toe. Aangezien een ziekte een storing is in de doorstroom van de innerlijke energie, kun je op deze manier mensen/dieren helen. Het fijne ervan is dat je er zelf ook "beter" van wordt. Ed ik hoop dat je hier iets mee kunt. Toegevoegd na 16 minuten: Ohja het verschil tussen een magnetiseur en de klassieke handoplegging. Een magnetiseur gebruikt zijn eigen energie en zal na een behandeling weer moeten opladen of " uitgeput" zijn, terwijl de andere manier je juist energie geeft waardoor je je fitter voelt na een behandeling. Helaas helpt het niet altijd iemand te genezen met blijvend effect, de client zal ook zijn patronen moeten doorbreken anders komt de kwaal gewoon weer terug. De "genezer" zal de client moeten begeleiden naar de blokkade om die te transformeren zodat de genezing blijvend is. Ik kan de client alleen maar laten ervaren hoe het is om "heel" te zijn, de verandering zal hij/zij toch echt zelf moeten doen ook al ga ik de hele weg mee. Ik kan alleen maar bijlichten en de schakelaar aanwijzen, hij/zij zal zelf het lichtknopje aan moeten zetten wil het licht blijven branden. En dat is tevens een weg naar verlichting.

Bronnen:
eigen ervaringen

Grote flauwe kul die energie.Alles is suggestie.Als er energie uit handen zou komen waarom zou die dan niet in je voeten kunnen zitten?Die hand opleggings flauwekul werkt altijd bij vage klachten.Ik zou er pas in geloven alsdie energie ook kanker gewellen zou genezen.Maar nee dat is voor handoplegging nou net te veel gevraagd.

Qua soorten energie zijn er niet zo heel veel mogelijkheden om uit te kiezen. Het moet dus haast wel een van de onsterstaande zijn: * bewegingsenergie * potentiele energie (zwaartekracht) * elektromagnetische energie * nucleaire energie * termische energie (warmte) * chemische energie Of wellicht is "energie" de verkeerde denkrichting om een acceptable uitleg van dit fenomeen te krijgen. Ikzelf denk dat het een placebo-effect is. En dat placebo's echt en heus waar effect scoren is al heel lang bekend. (Hoe het komt dat ze effect hebben is nog niet duidelijk.)

De Chinezen noemen dit Chi. Of Qi. Levensenergie. De gemiddelde chinees die tai chi beoefent kan de chi gewoon laten stromen, en dat voel je dan meestal als warmte die je door zijn hand voelt stromen. Ik heb weinig met gidsen, en vind de Chinese uitleg prettiger :-) Ik heb zelf een tai chi-er in de familie en ken de beschrijvingen van Chi.

Ik denk zelf dat er alleen energie is in de vorm van spierkracht om je hand naar de juiste plek te brengen. Ik weet niet wat precies de onmogelijke dingen zijn die je hebt meegemaakt, maar zelf heb ik er weinig mee omdat denk dat alles verklaarbaar is. Misschien dat mensen in een setting met mede paranormalen/alu-hoedjes/hocus-pocussen/alternatieve-genezers (invullen wat voor jouw van toepassing is, niet beledigend bedoeld ik weet alleen de juiste benaming niet) eerder jezelf laat gaan en zegt wat je dwars zit. Maar verder denk ik dat er weinig krachten los komen. Al ben ik wel benieuwd naar die onmogelijke dingen die zijn voorgekomen.

Tussen je oren energie heet dat.

universele energie deze energie stroomt door iedereen is voorhanden ten alle tijde bereikbaar, aanspreekbaar zo ongeveer denk ik dat het werkt Ed.

Er is een wezenlijk verschil tussen magnetiseren en handoplegging. Vanuit mijn ervaringsdeskundigheid kan ik zeggen dat handoplegging zoals beschreven in Marcus 16 ( meen ik), de zieke de handen opgelegd krijgt door een medebroeder en het gelovig gebed zal de lijder gezond maken. Echter toen Naaman (2 kon 5)bij Eliza kwam, verwachtte hij dat Eliza wel zijn hand over de zere plek heen zou bewegen (magnetiseren) maar kwam de knecht van Eliza melden dat Naaman zich drie keer moest wassen in de Jordaan. Bij het bijbels gelovig gebed en handoplegging/ zalven met olie, wordt aan God gevraagd de lijder gezond te maken/ te bevrijden van gebrek en/of ziekte. Bij magnetiseren wordt BEWUST paranormale kracht opgewekt die het lichaam van de behandelde beinvloedt en soms een helende werking geeft. Bij het een is geloof en gehoorzaamheid aan God nodig, bij magnetisme spelen religieuze opvattingen geen rol Voor de Kracht van God hoeven we niet bang te zijn , omdat het ZUIVERE kracht is. Magnetische kracht daarentegen draagt ook de lading van de leverancier en laat mentale neveneffecten achter die een eigen leven kunnen gaan leiden. Met name magnetisme heb ik intensief beoefend en naar zeggen van door mij behandelde mensen , met succes. Met het leren kennen van de Gaven van God's Geest is voor mij een grotere wereld opgegegaan, waarbij de drive liefde en betrokkenheid is en moet zijn, bij magnetisme spelen roem en naamsbekendheid een prominentere rol en is geloof in God niet nodig. derhalve beschouw ik paranormale kracht ook niet meer als van God. Hiermee geef ik mijn op ervaring gebaseerde mening weer. In diverse radio en tv programma's. lezingen en boeken heb ik mijn inzichten gedeeld met mijn toehoorders. Ik veroordeel hiermee niet de beoefenaars van paranormale krachten , maar wil hen uitnodigen de bijbel op deze punten eens door te nemen. Bij mij heeft het een bevrijdend effect gehad en de blijdschap daarover deel ik graag mee aan geinteresseerden.

Warmte.

Om ons heen is overal energie. De energie die er voor zorgt dat we werkelijk leven, de bezieling van ons allen. Deze energie komt voort uit de grote energie die God is,of Allah, of Boedda, of hoe wij allen in deze wereld dat ook willen noemen....In mijn beleving is er in dit universum een "plek " die onze aardse begrippen en logica te boven gaat, vandaaruit komt alles, veel dingen kunnen we waarnemen, heel veel dingen niet. Sommige onder ons kunnen zich afstemmen op die energie, daarmee kunnen ze de energie die er daar is, aanwenden om andere te helpen. Om de onbalans in energie in een lichaam of in een geest weer in balans te brengen. Wat je dus eigenlijk doet is een stukje gebruiken van de stroom , de overvloed die overal om ons heen is, die kun je gebruiken om daar een ander mee te helpen. Tijdens zo'n proces word je ook geïnspireerd daardoor en zul je wellicht ook dingen zeggen die je anders niet zegt. De meeste onder ons zijn al ver weg van het waarnemen van die energie helaas, we zijn vergeten hoe dat moet, we kunnen niet meer "afstemmen" op dat station jammergenoeg, kleine kinderen zijn er nog goed in en zij kunnen deze energie ook erg goed ontvangen. Zij worden nog niet gehinderd door onze vooringenomenheid over bepaalde zaken. Als je er talent voor hebt, of je kunt er voor open stellen of je komt wellicht op het aarde met deze taak kun je mensen geweldig helpen hiermee. Het is dus samenvattend niet de mens zelf die deze energie genereert maar wij gebruiken de al bestaande energie om ons heen,de positieve kracht daarvan mogen/kunnen wij gebruiken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100