Kan ik voelen als ze gaat sterven

Dus, mijn moeder moet een operatie doen aan haar leve, het wordt gedaan door een professor en ik ben bang dat ze het niet gaat overleven want het is een delicate operatie waar al de bloedvaten liggen enzo maar.... ik ben bang dat er iets mis gaat gaan en dat ze gaat doodgaan van bloedverlies, dan stel ik me natuurlijk een leven voor zonder haar en dat zou ik echt niet kunnen overleven. Ik ben een heel positieve denker en ik ben helemaal niet pessimistisch maar.... elke keer als ik mijn moeder knuffel of als ik gewoon praat tegen haar heb ik Altijd het gevoel dat het 'vaarwel' is. Mijn vraag is nu, betekent het iets dat ik voel dat ze gaat overlijden (aangezien ik bijna altijd optimistisch ben over alles) of is het gewoon stress en bezorgdheid? en waar kan ik naar toe om te chatten of bellen als ik eens mijn hart wil luchten? want nu ween ik gewoon elke avond tot ik in slaap val.

Toegevoegd na 2 minuten:
*lever

Toegevoegd na 3 minuten:
*lever

Weet jij het antwoord?

/2500

De dood laat zich niet voorspellen door voorgevoelens. Voorgevoelens zijn altijd 'achterafgevoelens', pas achteraf denk je dat jouw angstige gevoelens een betekenis hebben gehad. Je houdt gewoon heel veel van je moeder en je maakt je zorgen. Natuurlijk maak je je zorgen, maar dat helpt niet. En dat weet je zelf ook wel. Misschien kun je met je moeder praten over jouw angst, want ik kan me zo voorstellen dat ze zelf ook wel zorgen heeft voor haar operatie. Maar probeer haar niet nog bezorgder te maken. Als je gewoon eens met iemand wil praten en je bent jong, kun je de kindertelefoon bellen (of in Vlaanderen: Awel). Beide kindertelefoons hebben ook een chat en een forum.

Bronnen:
http://www.awel.be/bel
http://www.kindertelefoon.nl/

Bewijzen kan ik het niet, dus val mij daar niet op aan. Maar mijn oma's overlijden heb ik aangevoeld. Snachts zag ik dingen uit het verleden voorbijkomen in mijn dromen wat te maken had met mijn oma, en smorgens wist ik al dat ze het einde van de dag niet meer zou halen. Ik werd smorgens opgebeld op het werk en moest naar mijn oma toe want haar ademhaling was drastisch verslechterd. Het einde van de dag heeft ze niet meer gehaald. Ik ga en kan niet zeggen of jij wel bepaalde dingen kan aanvoelen, dat zijn jouw gevoelens, en pas achteraf zal blijken of deze bewaarheid worden, of niet. Zorgen maken doet iedereen bij een operatie van een geliefde, dat is normaal. Veel sterkte, en probeer positief te blijven, hoe moeilijk dat ook mag zijn.

je kunt zoiets wel voelen op zich. Andersom heb ik echter ook vaak gehad dat ik juist bij mijn moeder die angst had haar te verliezen aan de dood, ook toen ik klein was. Ze is 78 geworden uiteindelijk. De nacht dat ze stierf heb ik zo'n zelfde gevoel gehad. Het was toen al lang geleden dat ik dat gevoel had gehad. Een soort van weten dat je slecht nieuws gaat krijgen. Het spirituele en gevoelens is een lastig onderwerp. The Secret zegt bijvoorbeeld dat wanneer je erg sterk ergens je energie naartoe laat gaan dat ook de kans groot maakt dat het gebeurt. Heb ik dan met mijn gevoel van weten dat mijn moeder zou sterven om het leven gebracht of was het echt dat voorgevoel? Zowel mijn zus als mijn moeder zijn rond twee uur snachts gestorven, op een moment dat ik eindelijk sliep werd ik door de medewerkers van het ziekenhuis gebeld... mijn zus trouwens in '84, mijn moeder is 6 jaar geleden gestorven. en bij beiden wist ik de laatste keer dat ik ze zag, dat het de laatste keer was, maar waarom, dat kan ik niet uitleggen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100