Waar komen zielen vandaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zielen kunnen nergens vandaan komen. Dat komt omdat zielen helemaal niet bestaan. Toegevoegd na 2 minuten: Ja je mag me minnen

ze kunnen overal vandaan komen. je hebt er in elk geval 1 nodig om te kunnen leven.

De ziel dat ben jij, je kunt alles maar dan ook alles verkopen behalve je ziel… Want dat ben jij… Hoe kun je je zelf tegenkomen, dan moet je toch gestoord zijn op zijn minst schizofreen… Je kunt jezelf niet eens zien… Nee het zijn fabeltjes van gelovigen… Het is allemaal niet waar… Geloof niets, helemaal niets, zelfs niet wat Antwoordman zegt, want je moet het zelf ontdekken… Je moet het ZELF ontdekken… Je moet je ZELF ontdekken… Je moet JEZELF ontdekken…

Bronnen:
www.goeievraag.nl

Bezieling komt gewoon uit de mogelijkheid tot leven... Wordt er ergens een auto, een lichaam gemaakt en is die rijklaar gemaakt, (geboren) dan trekt er een chauffeur, een ziel in... Het zijn afsplitsingen van het geheel en kan oneindig vaak geschieden... Toegevoegd na 8 uur: Bezieling kent geen afmetingen, kent geen aantallen, als je zo denkt dan krijg je problemen met aantallen... Maar het is niet kwalitatief, een ziel, maar kwantitatief, er zijn namelijk geen getallen mee gemoeid... Bezieling is iets kwalitatiefs... Het is een afsplitsing van iets... Net als je een taart hebt, hoeveel stukjes kun jij van één taart afsplitsen, in feite schier oneindig veel... Elke metafoor gaat mank, maar het indiceert wel iets... Elke ziel is een afsplitsing van God, de Bezieling en is oneindig... Dus zie het in bezieling en niet zielen...

De ziel is het onstoffelijke levensbeginsel, volgens mijn woordenboek. Het is iets wat goed combineert met je hart, want de uitdrukking is met hart en ziel. Je kunt er ook mee onder je arm lopen, maar dat is dan weer zielig. En zo zijn er nog meer ..............zieltjes winnen?????????

Totdat een ziel wetenschappelijk bewezen kan worden, valt ‘t onder spiritualiteit. Tot die tijd, kan er niet wetenschappelijk worden aangewezen waar de ziel vandaan komt. Dus wat overblijft, is je eigen, subjectieve interpretatie van ‘t woord; dit hangt af van je geloof (in ‘t algemeen; niet persé specifiek ‘t geloof in God) / waar je wel en waar je niet in gelooft. Omdat je niet gelooft in een ziel (anders zou je ‘t antwoord op de vraag al weten - maar dat zou in theorie nog kunnen; dat je een ander doel hebt met de vraag), heb jij geen ziel.

De ziel komt uit de onverklaarbaarheid van ons bewustzijn.

Zielen hebben met 'flessen' te maken, net als geesten. Een indeuking in de bodem van een fles noemt men een 'ziel'. De geest komt uit de fles, de ziel blijft er inzitten. Ze komen dus uit de fabriek.

De ziel is een onderdeel van je lichaam: je vraagt toch ook niet waar je vinger vandaan komt.

Die hebben wij gekregen van God.

Uit de verhalen van mensen die er behoefte aan hadden te geloven dat een deel van hen onsterfelijk was. Met andere woorden: het begrip 'ziel' komt voort uit angst voor de dood.

Deze vraag is niet te beantwoorden door een plaats te noemen waar ze vandaan komen. Waar komen wij mensen vandaan? Wij ontstaan uit samensmelting en groeien dan op een fysiek vlak. De ziel is er al. Maar niet fysiek. Een ziel is er ook niet op aarde. Op onze planeet. Er moet dus kennelijk nog een andere dimensie zijn. Waar gaan we naartoe als we dood zijn? Worden we geesten, gaan we naar de hemel zijn we een substantie een soort gas? Ik denk dat wij eerste zulke vragen moeten stellen en begrijpen, dan pas kunnen we op zielsniveau begrijpen hoe het zit.

Tegelijk met je geboorte.

Volgens "een goed gesprek met god" en vele andere "geloven" is je ziel een deeltje van wat de meesten van ons "god" noemen. Om zichzelf in alle facetten mee te maken wordt een deeltje van "god" in een lichaam gestopt zoals wij dat kennen, maar het gaat veel verder. Na je 'dood' gaat zo'n ziel weer terug naar het grote geheel. Het terugkomen bij de bron geeft een zaligmakend gevoel dat je "weer thuis" bent. Dat noemen ze dan weer "Hemel". Aangezien in de hemel alles direct beschikbaar is, kun je, als je niet al te vrolijk en gefrustreerd terugkomt, je eigen nare omgeving creeren waarin je je bestaan op zijn ergst voorsteld. Dat noemen we dan weer "hel". Vaak zegt men een redelijk goede visualisering te hebben door naar de film "What Dreams May Come" te kijken.

Ik geloof er persoonlijk niet in, maar dat betekent niet dat niemand dit doet. Ik geef er ook SERIEUS antwoord op: Ik denk dat je ziel uit je hersens komen. Bijvoorbeeld: Stel dat men de volledige hersens zou kunnen transplanteren, dan is het eerder een lichaamtransplantatie, want de hersens blijven de persoon die ze waren, waar ze ook in zitten. Zodra je hersens genoeg ontwikkelt zijn ontstaat iets wat je wel 'een ziel' zou mogen noemen. Het gene dat denkt, waarneemt, herinnert etc.

Die doet de ooievaar er altijd gratis bij!

Je ziel, je essentie, datgene wat je echt bent is denk ik een afsplitsing, een klein gedeelte van een heel groot geheel. Dat grote geheel zouden sommige mensen god noemen, maar ik geloof niet zo in een god(althans niet in de klassieke zin van het woord), maar wel in een grote energie, een groot "zijn", iets wat ons voorstellingsvermogen echt te boven gaat in ieder geval. Ik denk dat we daar een klein onderdeel van zijn en dat die essentie van het zijn ook nooit veranderd, we zullen altijd die ziel blijven, onveranderd is dat ons eigen stukje ik, wat weer weggaat en weer terugkomt....

Uit waar ze naar toe gaan?

Toen God de mens schiep, schiep hij hem naar zijn eigen beeld. Hij kopieerde zich in wel ontelbare stukjes, en elke stukje had zijn bezieling. Dus jouw ziel is zo"n stukje. Elke ziel is apart, maar toch verbonden in het grote geheel. Daarom is het mogelijk dat als heel veel mensen hetzelfde denken en voelen, we ons verbonden weten.

Een ziel is een ander woord voor psyche. Denk maar aan woorden als zielkundige (psychiater). En de psyche zetelt in je hersenen. De psyche is het resultaat van een evolutieproces van miljoenen jaren.

Ik geloof in de Bijbel, en een ziel krijg je van God bij het allereerst prille begin van je bestaan in de baarmoeder

Zielen worden bewaard in een pakhuis onder de zuidpool. Niemand weet wie ze daar heeft opgeslagen. Omdat zielen niet driedimensionaal zijn kunnen er oneindig veel in dat pakhuis, dus ze zijn voorlopig nog niet op...

de ziel is je ''geestelijke ik'' en bevat alles wat je bent, denkt en doet en hebt gedaan. de ziel is de reden waarom we allemaal verschillend zijn en verschillend reageren/doen. ze komen dus uit het menselijk lichaam/brein. soms blijft de ziel van een overledene achter op aarde, omdat hij niet naar het licht kan gaan, dit zijn geesten.

Helaas, maar er zal niemand op GV zijn die je op deze vraag een echt antwoord kan geven. Sterker nog, niemand in het algemeen. Dit zijn vragen op een niveau welke ons beperkte, menselijke brein te boven gaat. Zoveel mensen, zoveel overtuigingen, zoveel waarheden. Mijn persoonlijke en bescheiden visie: de ziel ben jij in een zoek- en vind-tocht, altijd geweest en dit zal ook altijd zo blijven. Dat de ziel pas bij de geboorte onstaat, geloof ik niet. Ik ben ervan overtuigd dat dit al bij de bevruchting gebeurt. Waar ze vandaan komen? Geen idee. Op sommige vragen krijgen we nooit een bevredigend antwoord, dit is er een van. En dat hoeft ook niet, ieder heeft zijn eigen waarheid en het is allemaal even goed.