Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd??

Hoe komen ze daarbij? Als ik een crematie heb, lach ik niet die dag maar heb ik m wel intens beleefd. Ik denk dat mensen te vaak zomaar een uitspraak van een ander overnemen zonder er over na te denken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hebt gelijk hoor. Ik lach ook wel eens een hele dag niet maar kan dan ook nog gelukkig zijn en het gevoel van leven hebben.

Ik denk dat die stelling niet al te letterlijk moet worden genomen, maar slechts een levenshouding typeert.

Een moment niet gelachen, is een moment niet geleefd... Zo is het wellicht, maar ik ben het met je eens dat de intensiteit maakt of je voelt dat je leeft of niet... Leven doe je toch, maar je voelt het pas als je wakker bent... Heel wakker bent...

Ik snap je overweging, toch zit er in de basis iets in dit gezegde. Een lach doet iets met je, en doet ook iets voor de ander die bijvoorbeeld net tegenover je zit Ik zeg niet dat ik letterlijk deze stelling probeer na te komen,maar er ik denk er wel dagelijks aan. En zelf een intens verdrietig iets zoals een crematie kan leiden tot een lach, een goede herinnering aan die iemand kan misschien een lach op je gezicht toveren. Het is bewezen dat een lach iets voor je doet, mentaal en fysiek, dus misschien hoeft het niet zo extreem als in het gezegde , maar het kan wel positief werken.

Dat is zelfde als; Een jointje in de morgen is een dag zonder zorgen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100