geloven in het onzichtbare?een god?geesten?waarom is geloven in god normaal en geloven in geesten abnormaal?.bijde zijn onzichtbaar toch?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk dat heel veel mensen het nodig hebben te geloven in iets abstracts, iets onzichtbaars. Iets wat je buiten jezelf kunt plaatsen en wat wellicht als een soort bliksemafleider werkt voor een heleboel levensvragen. Krijg je zaken niet zelf opgelost, dan is het handig om het te zoeken in je geloof. Hiermee wil ik alle gelovigen niet te kort doen. Want in de basis van veel geloven zitten ontzettend goede zaken. En die zaken kunnen mensen sturing geven en houvast. Ergens lang geleden is het idee ontstaan dat dat ene: het geloof in een god, allah, mohammed, of wie dan ook wel goed is, maar de andere verschijnselen niet ok zijn. Iets wat zich zo absoluut in onze maatschappij heeft vastgezet is moeilijk te veranderen. De basis van alle zoektochten is natuurlijk: bestaat er een god, bestaan er geesten of bestaat er helemaal niets. We weten het allemaal niet zeker, en sommige hebben daarvoor een rationele sommige een gevoelsmatige benadering, voor sommige is dat geloof een vaststaand feit voor andere een eeuwig onderzoek. En daaromheen hebben zich veel verhalen, geruchten en overwegingen gevormd. Sommige worden negatief ervaren, anderen acceptabel. Voor mijzelf geldt dat ik zeker weet dat er veel meer is dan we letterlijk kunnen waarnemen. Is dat in de uitingsvorm van een god of een geest of wat dan ook, dat staat voor mij niet vast. Het kan er allemaal mee te maken hebben of niet. Ik vind in ieder geval dat je in al die zaken gerust mag geloven als dat voor jou goed voelt.

Geloven is abnormaal... Sorry dat ik zo stellig klink... Maar het is zo... Geloven is niet weten... Kijk maar of dat klopt... Als je iets weet dan hoef je dat niet te geloven, klopt dat? Je weet dat je bestaat, dat geloof je toch niet... Maar het is maatschappelijk gegroeid dat je niets mag zeggen over God, want dan krenk je een ander... Maar je mag wel alles zeggen over geesten, want dan krenk je niemand... Geloven is abnormaal... Weten is normaal... Als je weet dat God bestaat dan geloof je dat niet meer... Als je weet dat geesten bestaan dan geloof je dat toch niet meer... En geloven is zeer hardnekkig, mensen gaan slaan en schelden als je aan hun geloof komt... Zelfs oorlogen zijn om geloof begonnen... Zo hardnekkig is dat... En dat komt omdat geloof zomaar kan veranderen... Toen je 6 was geloofde je in Sinterklaas en toen zei iemand wat tegen je en je geloofde niet meer in sinterklaas... Zo gaat dat met geloven... En daar zit de pijn... Ik kan iemand zo van zijn geloof tillen, maar wat dan? Geloof niets van wat ik zeg, maar vind het zelf uit of het klopt... Dat is gezond, dat is intelligent... Ik geloof het wel...

Allereerst wil ik zeggen dat ik niet helemaal eens ben je stelling. Geloven in een God is idd normaal, maar geloven in geesten is net zo normaal. Wat het geloof in geesten vaak abnormaal maakt, is het dat er mensen zijn die beweren dat ze geesten kunnen zien. Hiervan zijn er flink wat kwakzalvers geweest die ronduit liegen over hun gave. Ik geloof dat er ook mensen zijn die idd een gave hebben om geesten te zien of met geesten te communiceren.

Beide zijn idd onzichtbaar om de doodeenvoudige reden,dat ze niet bestaan! Ik ben mij er van bewust,dat velen het niet met me eens zijn,maar ik geef hier mijn eerlijke mening!

Omdat God het geloof in geesten afkeurt. Kijk maar naar de heksen die verbrand zijn. Geesten zijn volgens het geloof in God afstammelingen van de duivel. Oud geleerd is niet gemakkelijk afgeleerd. Dit is wel heel oud.

Mensen zoeken houvast en richting in hun leven. Dit kunnen zij vinden in een geloof of in iets anders.

Overal over de wereld worden geesten, gidsen en engelen gezien. Daarom gelooft men erin. En mensen die niets zien en niets willen geloven zijn jonge zielen die het nog niet helemaal begrijpen.

Wat is normaal? Wat is abnormaal? Vraag je dat eerst af. Als het voor mijn buurman normaal is om elke nacht zijn overleden moeder aan z'n bed te zien zitten, is dat toch prima? En wanneer mijn andere buurman het normaal vindt om elke zondag in de kerk zijn God te aanbidden, houdt dat hem lekker van de straat. Weet je wat ik normaal vind? Wanneer ieder kan en mag geloven wat hij wil. En of dat nou engelen, kabouters, God , Jawee, ufo's, de kerstman of Sinterklaas is, het is me om het even. Zolang......ik er maar niet mee word lastiggevallen.

Volgens mij is het geloven in een God, of in geesten net zo normaal. Maar als je een Christen vraagt of hij gelooft in een Hindoegod, zal hij direct ontkennend antwoorden. Voor de Hindoe is de Christen dus een godsloochenaar. Andersom zal dit hetzelfde zijn. Het gaat er allemaal om om elkaar in onze waarde te laten. Geloof is geen wetenschap, want dan zou het geen geloof heten. Er zijn door de jaren heen vele vragen geweest waarom mensen geloven, en echt een sluitend antwoord is daar niet op te geven. De een zegt door angst, een ander zegt voor het sociale gebeuren. Echter niet iedere gelovige gaat wekelijks naar de kerk. Om een begrip te krijgen waarom geloof überhaupt bestaat is er een filmpje. Ik voeg hierbij de link. Het is geen promoten voor geloven, maar meer een pscyhologische uitleg waarom mensen geloven. http://www.nujij.nl/waarom-geloven-wij.5797962.lynkx

Er zijn nog meer onzichtbare dingen waar je in geloofd maar niet kunt zien bijvoorbeeld het lucht wat je inademt. En de engel (een reddende) iedereen geloof dat ze bestaan. Maar ooit gezien? Duivel (satan) een wezen die mensen naar de hel uitnodigd. Je geloofd dat duivel ook bestaan, ooit gezien? Waarom zou je niet niet geloven of abnormaal is dat geesten bestaan.!!! Toegevoegd na 48 minuten: Zelfs beweren mensen dat ze de geest van Michael Jackson hebben gezien. Waarom zou ze nou niet bestaan? Toch? http://www.waarmaarraar.nl/pages/re/43200/Geest_Michael_Jackson_in_Neverland.html

Je kunt ook beter met beide benen op de grond staan dan aan al die zweverigheid te geloven.Er is wel meer tussen hemel en aarde maar dat is gebakken lucht.

heel erg goed hoor dat je zo een vraag stelt,ik zelf kan communiceren met de overledenen en als je dat kunt is alles zo anders...omdat niet iedereen dat kan en dus niet kan zien of horen kun je er alleen maar in geloven omdat je het niet zeker weet...wat je zegt is daarom eigenlijk geloven in god ook iets wat je niet ziet of hoort en gelijk ,in mijn ogen,aan geloven in geesten....als je net zoals mij dat wel kunt zien en horen dan weet je dat ieder gelijk is hierboven en helemaal geen echte god bestaat maar dat hij ook iemand was die meer kon zien en horen....

Omdat in god geloven een historisch verleden heeft en algemeen geaccpeteerd is. Verder zijn er meer redenen om in god te geloven dan in geesten.

geloven is nooit in onzichtbare. geloven net als denken is altijd verbonden met een object en kan niet zonder object bestaan. je hebt altijd iets nodig om er over te denken of er in te geloven. zonder dat iets is geen denken en geloof mogelijk per definitie. dat object (waarin wordt geloven) is niet onzichtbaar onzichtbaarheid kan wel een kenmerkende eigenschap van een object zijn maar en het is geen object op zich zelf. dus iets kan onzichtbaar zijn of iets kan zichtbaar zijn (of veranderen van eigenschappen van onzichtbare tot zichtbare en andersom, binnen de ruimte en tijd in relatie tot de waarnemer) maar in beide gevallen is dat iets een object en zijn zichtbaarheid en onzichtbaarheid een eigenschap van dat object god als een object van geloof heeft dus wel duidelijke vormen en beschrijving (99 namen van Allah, 108 namen van Rudra of 1008 namen van Kali zijn enkele voorbeelden ervan) punt is, god is geen object wat betreft geesten ze zijn wel zichbaar voor mensen die ze kunnen zien

Door onze opvoeding is het makkelijker in een God te geloven dan in geesten. Maar als een gelovige zegt: ik geloof in de vader, de zoon en de heilige geest, dan gelooft hij toch ook in geesten! Maar helaas onze opvoeding heeft bepaalt dat god gewoon is en geesten eng. Wonderlijk eigenlijk omdat veel verschillende geloven er heilig van overtuigt zijn dat er een leven is na de dood. Dus dat geesten bestaan! Maar voor niet gelovigen is dat wat anders , die geloven vaak niet in een God en zeker ook niet in geesten. Voor hun is dood ook dood!! En wie zegt dat God onzichtbaar is, als we niet eens weten hoe hij er uit ziet. En wie zegt dat geesten niet bestaan? Die zijn ook niet altijd onzichtbaar! Toch is het geloven in een God makkelijker dan het geloven in geesten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100