Kun je -door te oefenen en/of een bepaalde cursus te volgen- aura's leren zien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn mensen die beweren dat dat kan. Ik geloof er niet in. Maar als je het niet probeert dan zul het ook niet weten. http://newage.rubriek.nl/spiritueel/aura.php Hier staan oefeningen. Kijk 20-30 sec. naar een kleur en zie het aura verschijnen. Probeer deze later te onderscheiden van het complementair na-beeld. Maar: wat je rond die kleur ziet verschijnen is geen aura. Het is soort kleurschifting wat je ogen maken door het staren. http://www.marjanka.nl/Energie/A_6.htm

Je kunt beginnen door overdag eens naar de heldere blauwe lucht te kijken, goed ver weg te kijken, gericht op één punt. Op een gegeven moment zul je kleine zilverkleurige bolletjes rond zien springen in de lucht. Dit wordt Prana genoemd, ook wel levensenergie. Dit hoort ook bij aura's zien. Je kunt hier in ieder geval mee beginnen, het is nog mooi ook! Verder kun je inderdaad op site's oefeningen vinden waar het ook mee zou moeten lukken (mij nooit gelukt.) Weet trouwens wel waar je aan begint want het kan best gekmakend werken, je veel richten op spirituele zaken. Ik ben er zelf ook erg mee bezig en zie ook energie. Ik heb dit proces als erg heftig ervaren en heb mezelf misschien wel te diep in de spiritualiteit gestort. Doe het rustig aan, focus er niet continu op en leef je gewone aardse leven rustig verder zijn tips waar je best gebruik van mag maken!

Waar je mee zou kunnen beginnen, is met stenen en kristallen. Er zijn van allerlij kristallen waar je een begin mee kunt maken, om een gave te leren. Met amazoniet bv kun je medium leren. Zo zal er ook wel een kristal zijn, waar je mee kunt leren aura's te zien. Ik weet zo zelf niet welke, maar anders ga eens langs een nieuwetijdswinkel, of een stenen kristallen winkel, en vraag er eens naar, of koop een stenen kristallen boek met de genezende eigenschappen van kristallen. Wat een goede is, is De kristallengids van Judy Hall. Met een beschrijving van meer dan 200 kristallen

Sorry, maar aura's kunnen zien of het bestaan van aura's is onzin. Er zijn wel (foto-)apparaten die een aura "kunnen tonen" maar dat berust op elektronische manipulatie van meetgegevens.

Kun je leren aura's te zien... da's niet zo makkelijk te beantwoorden. Het antwoord is namelijk: ja en nee. Laat ik het uitleggen. Eerst de 'ja'. Ja, je kunt leren aura's te zien. Dat vereist veel oefening, waarbij enige al aanwezig aanleg natuurlijk een groot voordeel is. Door jezelf in een bepaalde "ontspannen concentratie" te brengen, kun je heel geleidelijk aura's gaan zien. Meestal eerst rond mensen (soms ook dieren) waar je "iets mee hebt". Daarna, als je gevoelig genoeg bent, rond steeds meer mensen (of ook dieren). Dan de 'nee'. Nee, aura's kun je niet zien. Het bovenstaande mag dan misschien wel lukken, en jij ziet dan *echt* aura's. Die aura's bestaan echter niet. Jouw hersenen zorgen ervoor dat jij niet-bestaande aura's ziet. Je ZIET ze dus echt, maar ze ZIJN er niet. Wat je jezelf aanleert, is het beter onderscheiden van andermans emoties, en vervolgens het "vertalen" van die emoties in een (niet-bestaand) aura. Je leert jezelf dus eigenlijk een bepaalde vorm van synesthesie aan - zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Synesthesie_(zintuig) voor een goede uitleg van wat synesthesie is.

Lijkt mij niet. Het is in eerste instantie net als met alle andere paranormale gaven: je hebt het, of je hebt het niet. Heb je het, die aanleg, dan kun je die ontwikkelen. Is dat eenmaal gelukt en ga je met je eigen gave (wat die ook moge zijn) aan de slag, dan zul je vaak merken dat je interesse wordt gewekt door andere aspecten van het paranormale, en word je aangetrokken door een andere 'gave'. Je zult dan in jezelf ontdekken wat je nog meer voor aanleg hebt en daarmee aan de slag gaan.

Er is niemand die aura's kan zien. Dus kan je het ook niet leren. Net zoals er niemand is die kan vliegen. Of je dat kan leren. Het is heel simpel om te controleren of iemand werkelijk aura's kan zien; Plaats 3 (of meer) schermen. Laat iemand plaats nemen achter 1 van de schermen. Laat de 'ziener' zeggen achter welk scherm de persoon staat. Het aura zou immers 'over' het scherm heen moeten stralen. Luister naar de excuses van de ziener ("de vibraties waren niet goed " er zijn "aardstralen die de aura's beinvloeden", "het is een "oneven dag", "de maan staat niet goed", etc.) Bedenk wat meer aannemelijk is: de 'verklaringen' van de 'ziener' of dat aura's onzin zijn.

Bronnen:
http://www.skepsis.nl/aura.html
http://www.youtube.com/watch?v=OZeQGld5QBU

Als je je inbeeldt dat je een aura ziet, zul je ze ook zien. Natuurlijk is het echt zien van aura's onzin.