Hoe kan je komen tot Verlichting ?

Zodat je je niet meer zorgen hoeft te maken over je baan , je geldzaken , je relatie , je kinderen ( als je die hebt) , je ouders en je gezondheid.
En je je kan gaan ontwikkelen naar je werkelijke doel in je leven...

Toegevoegd na 51 minuten:
+ geen zorgen meer over de kredietcrisis , het naderende olietekort, stijging van de zeespiegel , gevaar voor oorlog , uitsterven van diersoorten en kinderslavernij op de Filippijnen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De mens lijdt het meest aan het lijden dat hij vreest. Hoe waar is deze uitspraak. Ik heb geprobeerd me geen zorgen meer te maken over dingen waar ik geen invloed op heb. Het kostte veel moeite en vooral tijd, maar uiteindelijk is het me gelukt. In de woorden van Covey: zorg dat je "circle of concern" niet groter wordt dan je "circle of influence". Als je daarnaast nog je "circle of competence" even groot weet te krijgen als je "circle of influence", ben je al echt gevorderd. Ik kán me zorgen maken over wat er gebeurt als ik mijn baan kwijtraak. Daar heb ik echter niets aan. Het remt me slechts, het zorgt voor stilstand en voor ongemakkelijke gevoelens. Ik heb ervoor gezorgd dat ik enige financiële reserves heb. Of nu plotseling de verwarmingsketel en de wasmachine tegelijk kapotgaan, of dat ik een paar maanden werkloos ben - ik kan het redelijk opvangen. Niet 100%, maar dat zien we dan wel weer. Dan ga ik maar eens een keertje niet op vakantie. Ik leef dus nu met het idee dat deze "rampen", als ze gebeuren, weliswaar lastig zijn, maar zeker niet onoverkomelijk. Geen zorgen meer over maken dus. Dan is er natuurlijk nog ziekte. Ik kan een ernstige ziekte krijgen. Ik kan van mijn fiets worden gereden door een bejaarde die geen idee heeft van het bestaan van dode hoeken, of ik kan zelf een fout maken. Tja, dat kan. Kan ik me erop voorbereiden? Nee, ik kan hooguit een arbeidsongeschiktheidsverzekering en een ziektenkostenverzekering nemen. Verder heb ik er geen invloed op. Dus ook hier: geen zorgen meer over maken, dat levert helemaal niets op. Samenvattend: maak je zorgen over dingen die oplosbaar zijn. Bereid je enigzins voor op zulke dingen. Maar zorg dat je er niet dagelijks mee bezig bent - twee keer per jaar controleren of alle spaarpotjes en verzekeringen nog op orde zijn, is het maximum. Verder: denk aan al die dingen die je hebt (materieel en immaterieel), geniet ervan.

Doen door niet te doen. Werkt bij mij prima. Er zijn tijden dat het goed is dat je je zorgen maakt en/of twijfelt. Maar laat dit niet de overhand op je leven krijgen. Door je bij dingen neer te leggen, waar je toch niets aan kunt doen, spaar je jezelf een hoop ongemak. Niet drukmaken doet wonderen. Maar let wel dat je dit niet verward met laksheid en luiheid.

Er zullen mensen zijn dat je je in een geloof moet storten om tot een verlichting te komen. Ik ben echter van mening dat het op een andere manier kan. 1. Sta positief in het leven, praat positief, denk positief en doe dingen waar je voor 100% achter staat. 2. Zorg dat je omgeving ook positief is. Je gezin, vrienden, werk. Als je veel negatieve invloeden om je heen hebt, dan kan dat ook jouw leven beheersen. 3. Doe dingen voor anderen, een positieve feedback is een opbeuring voor jezelf. Post op fora, help je buren een handje, doe vrijwilligerswerk. 4. Sport regelmatig, het schijnt dat sporten je een oppepper geeft, niet alleen qua energie, maar het kan je een voldaan gevoel geven (p.s. pas op met teveel geven in 1 keer, dat geeft weer een paar dag en spierpijn en dat is niet zo positief voor jezelf :P) Het bovenstaande is niet wetenschappenlijk opgebouwd, maar is puur mijn eigen mening. Positiviteit komt niet naar je toe, maar je kan het stimuleren. Toegevoegd na 12 minuten: Zinsopbouw veranderd: Er zullen mensen zijn die zeggen dat je je in een geloof moet storten om tot een verlichting te komen.

Dat kun jij niet en nooit niet, en verlichting bestaat trouwens ook niet... Maar niemand zal accepteren wat ik hierboven zei... Dus dan zeg ik het maar anders... Iemand ide in elke situatie en op commando onmiddellijk kan slapen, die is verlicht... Dus kijk maar in jezelf of jij onmiddellijk in elke situatie op commando kan slapen, als je dat kunt dan mag jij je in de wereld verlicht noemen... Dit is ook niet waar maar indiceert wel iets... Realiseren is een beter woord, gerealiseerd... Kan de ware IK gerealiseerd/belichaamd worden door een individu, dat is het... Toegevoegd na 21 minuten: Er is nog nooit een persoon verlicht geworden, nog nooit in de hele geschiedenis van de mensheid en het zal ook nooit, maar ook nooit gebeuren, persoon moet sterven, daarom noemen ze dat ook sterven en heeft zo iemand totaal geen angst voor de dood, want die is al gestorven...

Als je je geen zorgen meer wilt maken over zulke zaken, zou je kunnen overwegen om op een (klein) eilandje te gaan wonen waarbij je je in je eigen levensonderhoud voorziet door 't voedsel en dergelijke uit de jungle te halen.

Dat is geen Verlichting, maar vooruit ... Wat jij wil is het overwinnen van jouw angsten. Als je echt veel angsten hebt en je kan ze niet wegrederneren, dan moet je hulp zoeken. Ik een ben begonnen met een vrees voor viaducten, maar die kon ik zelf wegdenken. Ik heb een sterkte hoogtevrees, ik heb geprobeerd die weg te werken door mij eraan over te geven. Als ik weer eens bij het inslapen een beeld van staan op een randje van mijn flat op 17 hoog kreeg, dan stelde ik mijzelf voor dat ik een Ninja was en zo naar beneden kon springen. Uiteindelijk heb ik mijn flat verkocht. Ik wordt zelfs misselijk als ik in een tekenfilm een grote hoogte zie. Ik kan dat dus niet zelf oplossen, dat betekent als het mijn nu nog vaak problemen zou geven, dat ik dan een professional moet inschakelen. Het gebeurt nu nog maar eens per maand, dat kan ik wel aan. Andere dingen, als economische crisis, politiek en uitspraken van de Paus winden mij ook erg op , maar die probeer ik van mij af te schrijven op GV :-))

Met werkelijke verlichting heb je inderdaad alle jouw genoemde voorbeelden met onbezorgd. Die verlichting is heel moeilijk te verkrijgen. Tijdens de weg daar naartoe zul je merken dat je zoektocht naar werkelijke verlichting niet een streven is die je (als verlichte) moet hebben. Vooral chinese methoden ken ik: QiGong heb je nodig om energetisch ontwikkeld te worden waardoor lichaam en geest een eenheid kan worden. Ook wordt er energetische verbindingen gemaakt via je kruin naar het universum (waar grote wijsheden zijn). Een QiGong vorm die heel diep gaat in op jouw wensen en je geest op de juiste manier zal opstellen is in China verboden. Dit is Falun Gong. De boeken zijn openbaar en te downloaden. Weet wel dit is een jarenlang proces, waarbij het niet eens zeker is of je dit zult halen in jouw leven nu. Er zijn er niet veel die dit gehaald hebben in het verleden. Verlichting wil namelijk ook zeggen dat je klaar bent in het reincarnatie proces.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Verlichting_%...
http://www.falundafa.org/Dutch/
http://www.faluninfo.nl/

mensen eisen steeds meer dat komt omdat de maatschappij ons zo maakt mensen komen in schulden gaan nog harder werken hebben zelf haast geen leven meer dan alleen maar werken werken en nog eens werken je denkt dan eigenlijk niet meer aan jezelf maar doet dit voor een ander vroeger hadden mensen het ook niet breed maar er was veel meer gezelligheid bv voor de deur een praatje maken naar de radio luisteren toen er nog geen tv was daar keken mensen naar uit en wat nu mensen eisen teveel (materialistisch) maar vergeten de leuke dingen die niet veel hoeven te kosten.

heel simpel werkt bij mij heel goed leef bij de dag en geniet van elke dag die jou is gegeven

Verlichte meesters hebben het eigenlijk over het in het hier en nu leven.En leven naar je gevoel.Luister naar je gevoel en maak plezier en straal vreugde uit.Kijk naar het licht dan verdwijnt het donker.Leef uit liefde en wees liefde.Dan komt verlichting vanzelf en ook dan is het hier en nu.Let maar eens op de tijd ,bestaat het wel?Als je nu zegt is het ook al voorbij.Ik zelf denk dat de vraag anders gesteld kan worden,Hoe komt verlichting tot mij?

Jij wil helemaal geen verlichting, je wil van problemen af. En als dit je drijfveer is, is er geen hoop voor jou. Trouwens, ik ben verbaasd over de vele onzinantwoorden die op deze vraag zijn gegeven. Iemand die zelf niet "verlicht" (of gerealiseerd) is kan hier geen antwoord op geven. Ook het leven in het "hier en nu" klopt voor geen meter. Je zou je af kunnen vragen of het mogelijk is om niet in het hier en nu te leven! Het antwoord hierop is nee. Kan je uberhaubt uit het hier en nu? Als je echt "verlichting" (of Zelfrealisatie) wil, lees dan eerst eens wat goede boeken, b.v. Nisargadatta (Ik Ben en Zijn), Alexander Smit, Hans Laurentius, Ramesh Balsekar en dergelijke. Als je dan enigzins denkt te weten waar het over gaat (en dan zit je dús per definitie fout), bezoek dan eens een authentieke leraar. Alleen die kan aanwijzingen geven. Maar daar moet je ballen voor hebben. Heb je dat? Maar lees eerst Nisargadatta eens en kijk dan of je nog "verlichting" (bestaat zowel wel als ook niet en deze twee tegelijkertijd) wil. En luister niet naar onzinverhalen van leken over verlichting en Realisatie! Zij die het zijn praten hier niet over en zij die het niet zijn raaskallen alleen maar hierover. Overigens, jij wil van problemen af? Analyseer eens wanneer er sprake is van een probleem. Een probleem ontstaat pas als er een situatie is/was/wellicht zal komen die je op de een of andere manier niet accepteerd of kon accepteren of zou kunnen accepteren. Het niet accepteren is dus curciaal voor het creeren van problemen. Op zich bestaan er dus geen problemen, die worden gemaakt en in elkaar geknutseld (door de mind). Succes! Toegevoegd na 8 minuten: "hoe kom je tot verlichting?" De hoe-vraag is al fout. Er is n.l. geen "hoe", dus ook geen antwoord op je vraag mogelijk. Bovendien kan je niet tot verlichting komen. Het is meer een kwestie van inzicht en inzicht is in tegenstelling tot kennis niet overdraagbaar. Het is dus meer "afleren" dan "aanleren". kijk eens op Satsang.nl voor wat authentieke leraren. Gezien de eerdere vragen die je op dit forum hebt gesteld vraag ik me af of je echt verlichting wilt (je wil van je problemen af) of dat je gewoon een vraag stelt om de vraag te stellen.

Wat ís eigenlijk verlichting. Enkele mogelijkheden: 1. de zwaarte van het leven kan verlicht worden; iets minder zwaar, of, verlichting brengen 2. We zijn zover in de evolutie dat we alles weten, doorzien en doorleeft hebben. 3. Een deel van het probleem wordt verlicht, beschenen ahw, waardoor er duidelijkheid komt. Er zullen nog wel meer mogelijkheden zijn maar ik wil hiermee aangeven dat men vanuit verschillende uitgangspunten deze vraag kan beantwoorden. Doordat alle 3 vanuit spiritueel inzicht beantwoord kunnen worden beperk ik mij voor de (mijn) duidelijkheid voor nr 2. Ook omdat ik denk dat dit het meest tot de verbeelding spreekt. Ons leven is zo ingericht dat wij elke keer de kans krijgen te leren van de dingen die ons “overkomen” of zoals regelmatig gezegd wordt, we in verzeild raken. Het gebeurd echter met een gericht doel. Jouw dat leren wat je nodig hebt. Elk leven opnieuw, steeds weer leren en, zonder dat we dit bewust hoeven zijn, wordt onze ‘kennis’ steeds ruimer. Op een gegeven moment heb je alles geleerd wat er te leren valt en zou je kunnen zeggen dat je ‘verlicht’ bent. Het kan tevens impliceren dat je niet meer terug naar het aardse hoeft, niet meer in een aards lichaam. Dit zie ik als de ‘normale’ gang van verlicht worden. Het kan ook gebeuren dat je een inzicht verwerft waardoor alles, het hele bestaan, in 1x duidelijk wordt. Alle puzzelstukjes vallen op z’n plaats. Eureka! Het antwoord is mijn inziens, dat wanneer je werkelijk het doel der dingen inziet/weet, waarom dingen gebeuren en waarom ze moeten gebeuren, dat de noodzaak van ‘je druk maken’ niet meer aanwezig hoeft te zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100