Wie heeft de bijbel geschreven?

En hoe weten we zeker dat dit niet onder het genot van een drankje verzonnen is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De bijbel is geschreven door diverse schrijvers, eigenlijk is het een soort verhalen bundel die in grove lijnen de geschiedenis weergeeft vanaf de tijd van ADAM en EVA! De verhalen zullen deels berust zijn op waarheid en deels op fantasie van de verteller. Ik denk dat we ervanuit kunnen gaan dat er verzonnen delen of delen in voorkomen die niet op waarheid berusten! Wel zijn er aantoonbare feiten die beschreven staan! Maar ik denk dat de mens van ca 2000 jaar geleden net zo is als de mens van nu! Dus als de eerste met een verhaal komt dat jantje ziek naar huis is gegaan en het verhaal is al 9 x doorverteld dan is jantje inmiddels gereanimeerd!Dit zal een schrijver dan op papier zetten. Dus ik denk dat je sommige stukken wel met een korreltje zout moet nemen. Ik zie de bijbel als een meesterwerk in de literatuur, maar ik kan mijn geloof er niet aan koppelen! Daarvoor ben ik teveel overtuigd van de evolutietheorie.

Ook al is de bijbel verzonnen, dan nog is het een geweldige, hoeveelheid aan verhalen, van grote historische waarden en tevens het meest verkochte boek ter wereld. Het zal niet door één iemand zijn geschreven maar is een verzameling van verhalen en gebeurtenissen, door velen opgetekend en/of doorverteld.

Dat weet niemand, het is dus heel goed mogelijk dat het onder een genot van een drankje verzonnen is en een sprookjesboek is. Niemand heeft ook tastbaar bewijs van de verhalen. Daarnaast konden we eerder nog niets drukken en werd het dus overgeschreven; daar kan altijd iets in mis gaan.

Er is veel studie gedaan naar de bijbel. Het is eigenlijk een verzameling van 66 boeken, en men heeft een redelijk beeld van hoe oud elk boek is. Verder is er verschil in taal (het oude testament is in Aramees, het nieuwe in Grieks geschreven). Daarnaast hebben de verschillende schrijvers hun eigen kenmerken, hun persoonlijke manier van opschrijven. En er worden dingen in beschreven die aangetoond waar zijn. Er is meer geschiedschrijving geweest vroeger. Verder wordt er soms in het ene boek een stukje van een ander boek aangehaald.

Ik heb hier de kinderbijbel, van Mary Batchelor. Uitgegeven door Kok Voorhoeve in Kampen. Althans, dat staat er op.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100