Tot mijn verbazing zag ik gisteren in een boekje voor heksen "drakenbloed" als ingredient staan. Wat moet dat zijn en hoe kom je eraan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Drakenbloed is ook binnen de hekserij een gewild item. Door haar rode kleur wordt ze geassocieerd met de planeet mars en het element vuur. Ze kan worden ingezet bij rituelen die kracht, geluk, liefde, bescherming en vruchtbaarheid ondersteunen. Er wordt wel gezegd dat drakenbloed de gebeurtenissen versneld. Als wierook brand het slecht en kan alleen op een gloeiend kooltje worden gebruikt. De mysterieuze geur lijkt veel op die van Olibanum en de rook brengt balans en helderheid. Drakenbloed wordt vaak nagemaakt. Het betreft dan een mengsel van talk, rood sandelhout en olibanum . In veel tradities wordt drakenbloed gebruikt om magische inkt te maken waarmee spreuken en rituelen worden geschreven in het boek der schaduwen. Drakenbloedinkt kun je zelf maken: 5 a 10 gram drakenbloed 30 a 50 ml wodka Stokje kaneel Vanille peul De laatste twee ingrediënten zijn optioneel, maar je inkt gaat er heerlijk van ruiken. Voeg de ingrediënten samen in een schone, afsluitbare glazen pot. Laat enkele weken staan totdat de gewenste kleur is bereikt. Regelmatig schudden versnelt het proces. Zonodig kun je tussendoor het geheel zeven en opnieuw verse ingrediënten toevoegen. Als het beoogde resultaat is bereikt dient het meerdere malen gezeefd te worden door een koffie filter. Vaste deeltjes zullen namelijk snel je kroontjes pen verstoppen. Om de vloeistof wat meer “body”te geven kun je wat Arabische gom oplossen in de inkt.

Bronnen:
http://www.ezinenieuwemaan.nl/8.html

Drakenbloed is, ondanks de benaming, niet in verband te brengen met draken en mythen. Drakenbloedkruid is afkomstig van de Drakenbloedboom, ook wel eens "Rotanpalm" genoemd. Deze boom is te vinden op de flanken van de Teide (vulkaan op Tenerife). (De boom is van de "Dracae" familie). Het rode sap, dat uit hun bast parelt, betekende in de oudheid rijkdom. Tot in Egypte was dit begeerd als verfstof voor weefsels, wol, aardewerk, inkt, cosmetica. Drakenbloed (het boomsap) stolt ook het bloeden.

Bronnen:
http://www.denachtuil.eu/kruiden-drakenbloed.htm

Hier nog een link http://nl.wikipedia.org/wiki/Drakenbloedboom Als de bast wordt ingesneden of de bladeren worden gekneusd, scheidt de plant een roodachtig hars uit, dat bekend staat als drakenbloed. Dit werd gebruikt door de Romeinen en middeleeuwse alchemisten. De mensen geloofden dat het bloed was van Europese draken. [bewerken] Guanches Op de Canarische eilanden speelde de drakenbloedboom een belangrijke rol in het religieuze leven van de oorspronkelijke bewoners, de Guanches. Daarnaast gebruikten zij het sap van de boom als helend smeersel en om hun doden te balsemen. In de Middeleeuwen bracht men het sap in verband met hekserij omdat het, aan de lucht blootgesteld, oranjerood kleurt. Vandaar de naam drakenbloed. Drakenbloed werd nog recentelijk gebruikt voor medicinale en cosmetische doeleinden, en verder als kleur- of verfstof. En hier een online winkel waar je hem kunt bestellen (er is moeilijk aan te komen). http://www.drakenbloedboom.nl/winkel.php

Drakenbloed is het sap van de Dracena of Dracaene ; drakenbloedboom. Dat is een tropische plant, die echter in vele variaties te vinden is bij elk willekeurig tuincentrum. Ze geven echter niet allemaal het helderrode sap waarvoor de 'drakenbloedboom' bekend staat, dus dat is even uitzoeken, maar het zijn goedkope, decoratieve en eenvoudig te verzorgen kamerplanten, dus je zou een paar gokjes kunnen wagen. Het sap kun je aftappen door de bast in te kerven en de druppels op te vangen, maar daarmee loop je wel het risico dat de plant het misschien niet overleeft. Voor een flinke hoeveelheid heb je echter wel een flinke boom nodig, en daar zul je toch voor naar de tropen moeten, vrees ik.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Dracaena_%28plant%29

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100