wie heeft er ervaring met een vortex en de werking ervan?

vortex; een energie punt op een specifieke plaats waar je je kan herbronnen en waar alle storingsvelden van energie kanalen zijn juist gesteld

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een vortex is een draaiende energie die uit de grond komt. Sta je er midden in, dan kan dat een gevoel van duizeligheid geven, soms misselijk, vaak voel je een kracht die je heen en weer beweegt en enkele keer ga de heel langzaam mee draaien. De werking zou zijn, het herstellen van je innerlijke energie, je ballans weer terug krijgen, je ontspannen en weer rust geven. Hoe meer/ heftiger de mensen bewegen, hoe meer je het nodig hebt. Vaak is er ook het gevoel in de aarde wat weg te zakken Mijn ervaring is dat mensen die totaal niet in dit soort dingen geloven en er ook niets van weten, wel misselijk worden en niet begrijpen waarvan dat komt. Stappen ze dan buiten de vortex, dan is het zo weer weg.

Een vortex is een werveling. Ik maak tijdens mijn roeitraining vortexen (eigenlijk: vortices) in het water. Vortices ontstaan vrijwel altijd wanneer een stroming (meestal van een gas of een vloeistof) een verstoring tegenkomt. Zie onderstaande Bronnen voor meer voorbeelden. De vraagstelling duidt op de betekenis die de paranormale wereld aan het bestaande begrip 'vortex' heeft gegeven. Dat gebeurt vaker: de paranormale wereld neemt een bestaand begrip uit de wetenschap (meestal een woord dat 'goed klinkt' maar waarvan de meeste mensen de betekenis niet kennen), en geeft dat bestaande woord een geheel andere betekenis. Helaas leidt dit tot spraakverwarring. Het voordeel voor de paranormaalgelovers is dat ze kunnen wijzen op een wetenschappelijke publicatie over hun geannexeerde woord, en dat ze dan kunnen beweren dat de wetenschap hun ideeën serieus neemt. -- In het geval van vraagsteller zou een vortex een draaiende vorm van energie zijn. Het is onduidelijk over welke energie het gaat. De energie is op geen enkele manier meetbaar. Wél meetbaar is het effect dat de vermeende vortex op sommige (niet alle) mensen heeft. Bij nadere bestudering blijkt dit effect alleen te bestaan wanneer de proefpersoon *gelooft* dat er op die plek een 'vortex' zou moeten zitten, of wanneer de proefpersoon daar aanwijzingen voor krijgt middels de vorm en inrichting van de ruimte. Zodra een plek waar paranormaalgelovers een 'vortex' vermoeden onherkenbaar wordt gemaakt, bijvoorbeeld door een goedkoop tentzeil rond die plek te hangen, is niemand meer in staat de 'vortex' te voelen. De 'vortex' volgens de betekenis die de paranormale wereld aan het woord heeft gegeven, is dus een puur psychologisch fenomeen. Nochtans kan dat fenomeen een sterke invloed uitoefenen.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Vortex
http://nl.wikipedia.org/wiki/Vortex_%28flu...
http://www.vortexhealing.com/

Onderstaande tekst is gebaseerd om de ervaringen van enkele wichelroedelopers: Een vortex is een energieveld die als resultante kan zijn ontstaan door de inductie van energielijnen over het aardoppervlak. Op de plaats waar de lijnen kruizen hoeven de lijnen niet altijd met elkaar een 'verbinding' aangaan zodoende een vortex te doen ontstaan. Het kruizen kan ook zonder inductie. Verschillende lijnen zijn bekend een veld te creëren. De richting van de veldlijnen in de vortex kunnen zowel linksom als rechtsom zijn, en de rechterhandregel lijkt tot nu toe steeds op te gaan: de vingers zijn dan de richting van de veldlijnen en de duim de richting van de verticale component. Bij het linksom gaan van de veldlijnen heerst een uit de aarde opstijgende energie (mannelijk) en bij het rechtsom gaan een de aarde in gerichte energie (vrouwelijk). Je kunt dit ook zonder instrumenten zoals een wichelroede of pendel soms duidelijk voelen door op het midden van de plek je staan en je helemaal te ontspannen. Vortices zijn horizontaal gezien cirkelvormig en verticaal gezien trechtervormig. De energie beweegt er o.a. spiraalvormig in. In vroeger tijden plaatste men stenen om het veld te 'fixeren', genaamd steencirkels. De ringen van deze cirkels lijken zich na herhaald onderzoek op een regelmatige terugkerende afstand van het midden van het veld te bevinden. In het geval dat er geen ringen waren werden er ook ceremoniële activiteiten en dansen gedaan op deze ringen. Wat de mensen precies bij de door de vraagsteller genoemde plek hebben gedaan is niet goed uit de beschrijving op te maken. Het is wel degelijk mogelijk om de loop van energielijnen om te leggen, je moet dan echter wel weten wat je doet, en beseffen dat er elders onvoorziene veranderingen kunnen plaatshebben. Zo kan je het ene huis helpen en een andere huis een enorme geopatische belasting geven die er eerst niet was, met als gevolg de kans op ervaringen of zelfs ziektes door deze invloed te verhogen.

Bronnen:
Behaalde resultaten bieden nooit garantie...
Deze tekst voldoet niet aan...
Lees voor gebruik altijd eerst de bijsluiter. ;P

De ervaring die ik heb gehad met energetische vortexen is het creeren van een vortex met een groep mensen die mediteert. Wij doen dan een bepaalde lichtmeditatie waarbij uiteindelijk de energie gaat wervelen via de groep. Een vortex die ons kan helpen bij het verdiepen van de meditatie. Men kan zich ook op het centrum van de ruimte binnen de mediterenden focussen om de vortex daar te laten ontstaan. Men kan de draaiende energie vanuit de grond naar boven laten bewegen of van boven naar beneden. Dat ligt eraan wat je met de vortex wilt bereiken. Bijvoorbeeld kan je de energie naar beneden laten bewegen om de aarde met helende energie te ondersteunen, Of men kan bijvoorbeeld de energie naar boven laten bewegen om aardgebonden entiteiten (mensen zonder lichaam die het moeilijk vinden de aarde los te laten na het sterven van hun lichaam), een opening aan te bieden en ze aan te moedigen om naar het licht te gaan via de vortex. Het is naar mijn beleving belangrijk om, vooral bij het laatste gebeuren, dat met een groep gebalanceerde mensen te doen. Hetwerkt bijzonder goed wanneer men elkaar vertrouwt en compassie voelt naar anderen. Wij nodigen daarbij ook altijd lichtwezens uit die onze vortex enorm versterken, puur en in stand houden. Er is dan geen storingsveld en wijzelf voelen ons rustig en in balans. Zowel tijdens als na de meditatie. Wij gebruikten vortexen dus om lichtwerk te doen.

Op deze site krijg je een spirituele uitleg daarover. Het komt op mij toch wel heel erg zweverig over! http://www.learniet.com/energie_vortex.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100