Hoe komt het dat mensen die heldervoelend en helderwetend zijn, vaak zo overgevoelig kunnen zijn voor harde geluiden, zoals spelende kinderen.

Deze vraag slaat ook een beetje op mijzelf, grote groepen mensen ervaar ik als zeer vermoeiend en kinderen die luidruchtig spelen brengen me uit balans, overigens een balans die ik alleen weer kan herstellen door rust om me heen te hebben, en te luisteren naar klassieke muziek.
Ik kan er wel veel beter mee omgaan dan vroeger, maar het blijft moeilijk om je helemaal af te sluiten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Door je heldervoelend- en helderwetendheid kun je aannemen dat je hooggevoelig bent. Ik noem het eigenlijk liever fijngevoelig, omdat 'hoog' iets verhevens heeft en dat suggereert dat men zich 'hoger' of misschien zelfs wel 'beter' of op zijn minst 'bijzonder' voelt. En daar ben ik het niet mee eens. Fijngevoelige mensen zijn afgestemd op een hogere trillingsfrequentie, waar langzamerhand de hele wereld op af zal stemmen. Een 'simpele' stap verder in onze evolutie. Wij leven in een overgangsfase, waarbij er steeds meer fijngevoelige mensen geboren worden. Door je fijngevoeligheid ben je gevoeliger voor allerlei dingen, zoals licht, geluid, geuren etc. Je zintuigen staan op scherp. Vergelijk het maar met de oren van een hond, die hoort ook veel duidelijker en beter dan de mens, omdat hij dichter bij zijn natuurlijk instinct staat. Ook fijngevoelige mensen staan dichter bij hun kern, bij hun natuurlijke instinct. De mens zal gaan leren luisteren naar wat de natuur hem ingeeft, zijn intuïtie leren ontwikkelen. Eigenlijk zijn fijngevoelige mensen de voortrekkers in deze evolutiestap. Hopelijk snap je waarom geluiden en licht en dergelijke bij fijngevoelige mensen harder binnenkomen dan bij anderen. Daar komt ook nog bij, dat fijngevoelige mensen vaak een veel ruimere, een veel grotere aura hebben. Anderen wandelen daar dus constant doorheen, waardoor deze mensen vaak erg veel prikkels ontvangen. Ook al zonder geluid... Warme hartegroet, Angelique

dat komt omdat zo iemand niet alleen voor helderziende zaken gevoelig zijn, maar over het algemeen een stuk gevoeliger. Ik kan je een goed boek aanraden over hoog gevoelige mensen waar ik zelf veel aan gehad heb : http://www.hsperson.com/ ook vertaald in het nederlands mocht je dat prettiger vinden. Bij mij helpt het vaak als ik ga relativeren, bijvoorbeeld als ik in een overvolle supermarkt loop en 100 energieen komen op me af en alle geluiden en geuren stromen binnen. Soms raak ik overweldigd en krijg het gevoel weg te willen, maar dan denk ik bij mezelf 'jee het is maar een supermarkt, niks aan de hand'. En in plaats van me af te sluiten voor de mensen stel ik me dan nieuwsgierig op, en glimlach naar mensen, als iemand terug lach geeft dat zoveel energie :) met veel geluiden of sterk licht is dat soms lastig.

de voelsprietjes doen het extra goed en vangen veel meer op dan dat de meeste mensen doen. ik herken het uit balans raken van geluiden, drukte en alle andere impulsen. iets wat heel ver kan zijn maar een heftig geluid kan geven komt over alsof het vlak bij oor is (ik kan er dus niet omheen, het geluid komt op me af, ik absorbeer het of ik wil of niet) dit is met alles wat ik waarneem en het kunnen dus ook emoties zijn. alles wat je waarneemt is veel sterker, en veel intenser en dus heftiger. ik weet en voel ook dingen die de meeste anderen niet kunnen voelen, maar voor mij persoonlijk is het niet heldervoelend of helderwetend omdat dit een duidelijke logica heeft waardoor ik er deze naam niet aan koppel. voor mij is het HSP maar misschien dat we toch wel degelijk hetzelfde bedoelen.

Misschien ben je wel een "Nieuwetijdskind". Vele nieuwetijdskinderen zijn ook hooggevoelig en vaak hebben ze bijzondere gaven. Zij worden ook snel overprikkeld door bijvoorbeeld drukte, lawaai, hard geluid, fel licht, televisie, straling van mobiele telefoons. Overigens niet alleen kinderen, maar ook jong volwassenen en volwassenen (hen noemen we oudere nieuwetijdskinderen) kampen soms met dezelfde problematiek.

Bronnen:
http://www.centrumvoorkat.nl/nieuwetijdski...

Een H.S.P. er leeft zo veel mogelijk in zijn/ haar eigen wereldje, keurig afgebakend en beschermd. Binnen deze wereld voelt men zich meestal veilig en thuis. prikkels van buiten deze eigen wereld, komen maar moeizaam dit wereldje binnen en wat er binnen komt, kunnen ze prima aan.............. MAAR GEEN SCHREEUWENDE KINDEREN!!! Je hart gaat bonken, je maag krimpt, je bloeddruk gaat omhoog, je raakt er de kluts van kwijt! Maar gek genoeg, als je met deze kinderen aan de gang bent, je laat ze de natuur zien, je laat ze ruiken aan de bloemen, kijk met ze naar de wolken, de zweefvliegen de vlinders en als ze goed opgelet hebben mogen ze even in de gilhut!! Een klein hutje in het park, waar normaal 5 mensen in kunnen, maar nu 14 kinderen en als de deur dicht is ( onzin natuurlijk) mogen ze gillen!! De decibels gieren je door de oren, maar het klinkt als muziek. het stoort niet, het is niet erg, nee, het is een feest de kinderen zo vrij en onbevangen te zien genieten. Dus doen we het zelf, we laten ons ( H.S.P.ers) door hard geluid van ons stuk brengen, we kiezen bewust of onbewust voor dat kleine beschermde en vertrouwde wereldje, wij trekken zelf de grenzen, wij sluiten ons zelf vaak af. We hebben weer rust nodig om te herstellen wat verstoord was, wij laten ons verstoren en plaatsen ons hierbij, deels naast de maatschappij. Leren je tijdig af te sluiten, lost veel problemen op, maar dat is zo moeilijk! Maar wel mogelijk. En als dat dan lukt, kunnen we ook genieten van spelende en lawaaierige kinderen. Spelende kinderen zijn onze toekomst, de volgende generatie, laat ze lachen, schreeuwen en gillen, ze leven! Leer er mee omgaan. Het kan! Ook voor H.S.P.ers! Toegevoegd na 22 uur: H.S.P.er zijn is vooral zien en intens beleven. De schoonheid beleven van de aftakeling. In ieder eind een nieuw begin zien. Kijk naar de kleuren van dit oude hout. Het lijnenspel en de structuur. Waar schoonheid verschuilt achter ons kritisch hek Toegevoegd na 1 dag: Nog een mooi voorbeeldje van "kijken" Er zit een bladluis op de witte bloem!

klinkt als overspannen of er tegen aan zitten blijf er niet mee rond lopen je mist een hoop moois. Ik ben niet maatgevend maar dit is wat ik denk.. Toegevoegd na 47 seconden: praat er met iemand over die er verstand van heeft misschien overwerkt pijn ????

Ik weet er alles van, ik kan er ook niet zo goed tegen. Maar pratende/schreeuwende/spelende kinderen kunnen je ook goede hints geven. Kinderen zijn nog onschuldig, en daardoor de zuiverste bron om hints te krijgen. Stel een vraag in je hoofd, waar je graag een antwoord op wil, ga naar familie, vrienden met kinderen, of je eigen kinderen, en let op wat ze zeggen/schreeuwen of wat ze doen, en je krijgt een hint die je naar het antwoord leid op je vraag. De kunst is om in de spirituele en normale wereld tegelijk te leven. Horen wat er letterlijk word gezegt en tegelijk wat er spiritueel word gezegt, en die balans lang vast houden is erg moeilijk, want hoe langer je je concentreert op wat er in de spirituele wereld word gezegt, des te meer je gaat zweven, en de normale wereld en wat er letterlijk word gezegt, weg ebt, dat pik je niet meer op, want je staat bewijs van te dromen. En dat wil je niet, want dan luister je niet meer, je hoort dan alleen nog maar de hints, en niet bv afspraken die er met je gemaakt worden in de normale wereld, en dan mis je die afspraak, want je hebt het niet gehoord, dus dan is het tijd om weer te aarden. het lawaai dat kinderen maken zal altijd door merg en been gaan, maar je kunt er ook weer iets positiefs uit halen, zuiveren antwoorden op je vragen.

In feite geef je het antwoord zelf reeds. Ze voelen helder en dus zuiverder. Maar wees gerust, hoe minder jij de aandacht vestigt op dit tijdelijk 'ongemak' des te minder extreem het zich Manifesteert. Focus je Bewust op hetgeen jij wél verdraagt en je zal automatisch meer situaties aantrekken die Jij als aangenaam ervaart. Dit komt overeen met de Universele Wet van de Electro-Magnetische Gedachte-Kracht. Leer naar Alles te kijken en te luisteren alsof het speciaal ontworpen is om Jou te dienen en je zal je ook minder 'ergeren' omdat je dan intenser gaat Glimlachen en Glimlachen zorgt voor een Natuurlijk Bufferzone tussen jezelf en Alles wat je mogelijks overweldigt en/of ergert. Aanvankelijk kost het moeite om je deze eenvoudige Glimlach-Communicatie-methode en/of Win-Win-Gedachte-Kracht-methode toe te passen doch het Loont zeer zeker de moeite hoor. Extra Tip: Focus je eens wat minder op het je willen Afsluiten voor iets want dan sluit jij je ook af voor andere gaven die jou in balans kunnen brengen of houden. Focus je dus Bewust o pwat je WÉl Wil ipv op hetgeen je niet wil. Het Lijkt hetzelfde doch in de praktijk Ervaar je Een Wereld van verschil! Succes en Big Smile van me!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100