Wat was het huis van Noach?

Hoi een vraag de Ark van noach werd gebouwd Toen had Noach al een gezin, Mijn vraag waar woonden ze eerst voor dat de ark gebouwd werd?? Kan nergens vinden

Toegevoegd na 1 uur:
Is namelijk zo mijn moeder maakt een kruiswoordpuzzel
met 4 letters eindigd op t Mijn moeder dacht tent Maar zeker weten doen we het niet vandaar de vraag

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb mijn bijbel gepakt en het antwoord is TENT. Uit Genesis 9 20-21 Noach werd boer, plantte een wijngaard en maakte wijn. Op een dag was hij dronken en lag naakt in zijn tent. 22Cham, de voorvader van de Kanaänieten, bemerkte dat en vertelde het zijn broers. 23Toen zij dat hoorden, pakten Sem en Jafeth een mantel, liepen achteruit hun vaders tent in en bedekten zijn naakte lichaam met de mantel. Zij keken de andere kant op terwijl zij dat deden.

Bronnen:
De meest betrouwbare bron voor deze...

Wordt ook een beetje lastig, want het is en mythisch verhaal dat in alle culturen ongeveer verteld wordt, en vermoedelijk zijn wortels heeft in het Gilgamesj-epos, over Utnapishtim (spelling varieert). Het enige dat je met zekerheid zou kúnnen zeggen is dus : daarvoor woonden ze blijkbaar níet op een boot. De rest is speculatie - en beslist géén geschiedenis. Toegevoegd na 2 uur: In de bijbel wordt de precieze woonplaats van de Bijbelse Noach niet genoemd. Wel kun je wat zeggen over HOE hij woonde : in die tijd namelijk leefden verreweg de meeste bewoners van het Midden-Oosten / Mesopotamië als nomaden, in tenten. Dikke kans dus dat de puzzelmaker het woord TENT verwacht op die plaats. Toegevoegd na 2 uur: In genesis 9 lezen we namelijk dat : "En Noach werd een landman en plantte een wijngaard. Toen hij van de wijn gedronken had, werd hij dronken en hij ontblootte zich in zijn tent. Toen zag Cham, de vader van Kanaän, zijns vaders naaktheid en hij vertelde het aan zijn beide broers buiten. Daarop namen Sem en Jafet een mantel, legden die op hun beide schouders, liepen achterwaarts en bedekten hun vaders naaktheid, terwijl hun aangezicht afgewend was, zodat zij hun vaders naaktheid niet zagen."

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Gilgamesj-epos
http://nl.wikipedia.org/wiki/Utnapishtim
http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Gen+6...
http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=gen+9...

de Bijbel is een mythisch boek. alleen de profeten en de apostelen hebben echt bestaan. de eerste 5 boeken van Mozes zijn namelijk mythisch. Mozes heeft wel bestaan, maar hij schreef dingen op die hij zei te horen van God. Maar Mozes kreeg te horen: schrijf deze 5 boeken op, doe de Wet en je zal daardoor leven. Hiermee begint de ontvangst van de wet van Mozes in Deuteronomium Maar die zelfde wet zegt: vervloekt Iedereen die niet ALLES doet geschreven in dit boek.( deuteronomium 27:26) je kan de wet niet houden, daarom is de leer van Mozes onzin. Genesis is ook verzonnen, want de wereld is geen 6000 jaar oud. op Youtube kun je dingen zoeken over de Oerknal en dergelijke. vele Joden onderwijzen mensen deze mythen en sagen als echte geschiedenis. net als vele Christenen. je bent waarschijnlijk misleid door het leterlijk lezen van de Bijbel als Gods woord. de Geest is volgens mij echter het woord. Dit is wetenschappelijk verantwoord en je wordt er vrij van. Dus de Leer van de Heilige Geest/Het Hogere Zelf staan als Goddelijke Waarheid. Deze leer is universeel, immers God is van alle volken, en deze leer kun je vinden op www.arsfloreat.nl/downloads.html klik Gita.PDF. En Noach? Dat is een fabel waar je niet veel aan hebt. je kan jezelf erin herkennen misschien, maar dat is het ook.

Een GROT!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100